Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Θύελλα αντιδράσεων – Η UNESCO φόρεσε εσώρουχα String σε αρχαιοελληνικά αγάλματα (ΦΩΤΟ). ΤΙ περιμένεις απο βάρβαρους, απολίτιστους; ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ την ΗΧΗΡΗ αντίδραση της Κας Μενδώνη

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση της Unesco να φορέσει εσώρουχα στριγκ σε αγάλματα για να μην προσβάλει το κοινό έκθεσης. Το περιστατικό συνέβη σε έκθεση του Στεφάν Σιμόν στο Παρίσι...
και σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι από την Unesco ζήτησαν από τον καλλιτέχνη να καλύψει τα γεννητικά όργανα αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών αγαλμάτων με εσώρουχα....
Όπως ήταν φυσικό η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία με τον τύπο και τα social media να εξεγείρονται κατά της οργάνωσης.
Όλα ήταν μια παρεξήγηση
Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε στη χώρα είναι ότι το γαλλικό περιοδικό Le Point κάνει λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη», καθώς η Unesco υποτίθεται πως προασπίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Η Liberation προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα υποστήριξε ότι όλα οφείλονται σε κακή συνεννόηση μεταξύ του γλύπτη και του οργανισμού.
«Τέθηκε το θέμα της γυμνότητας των αγαλμάτων και κατανοώ ότι μπορεί να ενοχλήσει. Πρότεινα, λοιπόν, στη διάρκεια της έκθεσης να βρίσκομαι κοντά με ένα ύφασμα και στην ανάγκη να καλύψω το φύλο των αγαλμάτων», δήλωσε ο Στεφάν Σιμόν στην εφημερίδα.

Από την πλευρά της η Unesco επέμεινε ότι δεν επιβάλλει τίποτα στους καλλιτέχνες, σημειώνοντας σχετικά στη γαλλική εφημερίδα: «Αν είχε τεθεί σε εμάς το θέμα θα είχαμε πει στον καλλιτέχνη ότι θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να μην φορέσει εσώρουχα στα γλυπτά»

1 σχόλιο:

  1. Τους αρέσει κάποιον νεο-ελλήνων που γίνονται τα μνημεία πολιτισμού τους, πολιτιστικά μνημεία της UNESCO. Να τι κάνει η UNESCO στα πολιτιστικά μνημεία. Κάτι ανάλογο θα κάνει η UNESCO αν πάμε να καταχωρήσουμε κάποια Ελληνικά αγροτικά, γεωργικά, διατροφικά προϊόντα στην UNESCO, θα μας εκτυλίσσει και θα μας δώσει ψίχουλα ως αντάλλαγμα.
    Και μια σύντομη προσωπική εμπειρία, πραγματικό περιστατικό σε ΔΙΕΚ.
    Πριν λίγα χρόνια σπούδαζα σε δημόσιο ΙΕΚ στο κλάδο της μαγειρικής. Είχαμε έναν καθηγητή ο οποίος από το 1ο μάθημα ήθελε να τεστάρει με τι σπουδαστές έχει να κάνει. Αφού συμπληρώσαμε ένα ερωτηματολόγιο αντί γνωριμίας με τον καθηγητή, μπαίνουμε στο "ψητό" το θέμα το είχε γραμμένο σε σκονάκι-χαρτάκι το διάβαζε κατευθείαν από εκεί. Το θέμα τι θα κάναμε ως χώρα με το Ελαιόλαδο που παράγουμε ως χώρα. Το ελαιόλαδο εγχώριο είναι περιορισμένο και πολλές φορές δεν καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση και αναγκαζόμαστε να κάνουμε εισαγωγή λαδιού από το εξωτερικό. Αν εξακολουθούμαι να καλύπτουμε την παραγωγή με το εγχώριο προϊόν χάνουμε έσοδα από τον τουρισμό διότι το εγχωρίο ελαιόλαδο (που είναι εξαιρετικής ποιότητας) δεν το μαθαίνουν οι τουρίστες. Για να μην σας κουράσω έδινε τρεις επιλογές αν θυμάμαι καλά, ή το Ελληνικό ελαιόλαδο θα χρησιμοποιείται μόνο για εθνική παραγωγή ή θα είναι αποκλειστικά εξαγώγιμο προίόν γιατί είναι εξαιρετικής ποιότητας και θα εισάγαμε κατώτερο και φθηνότερο για ελληνική εγχώρια κατανάλωση, ή ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΣΤΗΝ UNESCO ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ. Όλοι ανεξαιρέτως οι σπουδαστές έπρεπε να πουν και να τεκμηριώσουν γιατί θα πρότειναν 1 απ τις 3 αυτές απαντήσεις. Υπήρχαν 3-4 μαθητές σε σύνολο 25 σπουδαστές που τεκμηρίωσαν γιατί θέλουν το ελληνικό ελαιόλαδο να καλύπτει την ελληνική μόνο παραγωγή αλλά ταυτόχρονα να το διαφημίζουμε εμείς οι Έλληνες ως προιόν μας. Αυτή η απάντησή δεν του άρεσε, πολλές φορές μας διέκοπτε ενώ δεν είχαμε ολοκληρώσει τον συλλογισμό μας. Η αποδεκτή απαντήσει που έδειχνε με κάθε τρόπο να θέλει να ακούσει ο καθηγητής ήταν η πρόταση να καταχωρηθούν τα προϊόντα ελαιολάδου στη UNESCO. Όσο για τις εξαγωγές ελαιολάδου αποκλειστικά στο εξωτερικό το έριξε στην οικονομική κρίση, οπότε θα ωφεληθούμε από αυτό και στο ότι έτσι και αλλιώς πολλές φορές το ελληνικό ελαιόλαδο το πάνε στο εξωτερικό πχ Ιταλία και το βαφτίζουν Ιταλικό, αυτό το παρεμπόριο να παταχθεί λέει και δεν θα έχουμε χάσιμο εσόδων από το ελαιόλαδο.
    Θα πει κάποιος, με 1η επιφανειακή αξιολόγηση, ένας στριμένος καθηγητής, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι...ήξερε πολλά που δεν ξέραμε τότε 2016 η πλειονότητα των σπουδαστών ήξερε για το CETA, το TTIP, το ΤΤΡ, άλλα παρότι μας τα έλεγε και έδειχνε ότι είναι υπέρ αυτών δεν έλεγε τι ξέρει γι αυτά, ήταν απλά πολύ σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που θα τις δούμε στην πράξη ως πολίτες και επαγγελματίες. Ήταν πριν τις αμερικανικές εκλογές, υποστήριζε Χίλαρι Κλίντον και έδειχνε ότι είχε μια αγωνία να βγει αυτή τόσο μέσα στο μάθημα όσο και στα διαλείμματα πετούσε τις ατάκες ή ψάρευε για γνώμες, στο φιλικό-χαλαρή κουβέντα υποτίθεται.
    Ένα άλλο περιστατικό, άσχετο, μας κάλεσαν μια μέρα στο αμφιθέτρο τις σχολής όλα τα τμήματα και όλοι σπουδαστές, γέμισε το αμφιθέτρο, με θέμα την αιμοδοσία υποτίθεται. Μας μίλησαν για την εθελονική αιμοδοσία, για την κλιματική αλλαγή για την ανακύκλωση και για τον φασισμό και το πολυτεχνείο, όλη η νεοταξική ατζέντα δηλαδή πριν την 17 Νοέμβρη και πριν τις αμερικανικές εκλογές, πως δένουν όλα αυτά. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΝ Η ΧΙΛΑΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΜΕ ΤΡΕΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. Ο ΝΤΟΝΑΛΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΕΙΞΕΙΣ, ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive