Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

»O EXΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ» – Σε θέσεις «μάχης» Ελλάδα, Iσραήλ & Αίγυπτος: Έρχονται δύο μεγάλες ασκήσεις στην Α. Μεσόγειο – Απάντηση σε Ερντογάν

Ελλάδα, Iσραήλ και Αίγυπτος ενώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις σε πρόβα τζενεράλε απόκρουσης της τουρκικής απειλής. Μόνο με τις κατάλληλες συμμαχίες και στρατιωτικές συνεργασίες η χώρα μας θα μπορέσει...
να αντιπαραταχθεί στις πολύ παράλογες απαιτήσεις της Άγκυρας που παίζει ένα λίαν «επικίνδυνο παιχνίδι» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας όλες τις συνθήκες και συμβάσεις έναντι της Ελλάδος. 
Αυτό που προβληματίζει όμως ιδιαίτερα τους Τούρκους επιτελείς είναι οι συχνές πολεμικές ασκήσεις και η συνεργασία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με Ισραηλινούς και Αιγυπτίους σε σταθερή βάση.
Η συχνή εξάσκηση των μαχητικών αεροσκαφών, η συχνότατη παρουσία  στο Αιγαίο της «αφρόκρεμας» του αιγυπτιακού ναυτικού και πολεμικής αεροπορίας, καθώς και οι συνεχείς συνεκπαιδεύσεις κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες Ελλήνων και Αιγυπτίων κομάντος (οι οποίοι  πολεμούν στο Σινά εδώ και δύο χρόνια τον ISIS), έχει προβληματίσει το τουρκικό γενικό επιτελείο για το μέγεθος και την ισχύ αυτής της …συνεργασίας.
Όπως τους έχει προβληματίσει και η πρόσφατη παρουσία ισραηλινών αεροσκαφών F-35 Adir στην Κρήτη και η συνεκπαίδευση ελληνικών, ισραηλινών και αμερικανικών αεροσκαφών, διότι διαβλέπουν την δημιουργία ενός άξονα που «χαλάει» τα όνειρα τους στην περιοχή μας , ενώ ταυτόχρονα  οι ίδιοι θα απειληθούν  σοβαρότατα εφόσον αποφασίσουν να στραφούν ολοκληρωτικά στην Ανατολή.
Έτσι λοιπόν, οι δύο μεγάλες προγραμματισμένες ασκήσεις που θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες στην Ανατολική Μεσόγειο,η «ΜΕΔΟΥΣΑ» ανοιχτά της Κρήτης και η «BLUE FLAG» στην έρημο του Ισραήλ τη δεδομένη στιγμή, με την Τουρκία να έχει εισβάλει στη Συρία, να παρανομεί στην Κύπρο και να προκαλεί στο Αιγαίο αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.
Ανοιχτά της Κρήτης σε περιοχές τις οποίες με θράσος αμφισβητεί το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, θα εκτελεστούν τα περισσότερα σενάρια της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ».
Η Αίγυπτος στέλνει σημαντικό αριθμό πλοίων με αιχμή το ελικοπτεροφόρο MISTRAL και τη Γαλλικής κατασκευής φρεγάτα FREMM για να εκπαιδευτούν με τον Ελληνικό στόλο, όπως αναφέρει το newpost.gr
Μαχητικά από Ελλάδα και Αίγυπτο θα πετούν μαζί, εκτελώντας ασκήσεις αναχαίτισης και κρούσης. Επιτελείς επισημαίνουν ότι μπορεί η τελική φάση της άσκησης να είναι δυτικά της Κρήτης, όμως όλες οι άλλες προγραμματισμένες ασκήσεις δεν θα είναι μόνο νότια και κοντά στο νησί. Πολλά από τα σενάρια απαιτούν ανοιχτή θάλασσα στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι που αναμένεται οτι θα εκνευρίσει εκ νέου την Άγκυρα.
Να σημειωθεί οτι κατά τη διεξαγωγή σχεδόν κάθε «ΜΕΔΟΥΣΑΣ», η Τουρκία προχωρά σε ανακοινώσεις στις οποίες βγάζει χολή για την Αίγυπτο κατηγορώντας την ότι συμμαχεί με Χριστιανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive