Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Ψήφος αποδήμων: Λευκός καπνός στη διακομματική. ΒΙΝΤΕΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Σε συμφωνία κατέληξε διακομματική επιτροπή για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.
Σε συμφωνία κατέληξε διακομματική επιτροπή για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, σύμφωνα...
με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.
Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης «διαμορφώνεται κοινή βάση για ένα νομοσχέδιο που θα διευκολύνει τη ψήφο των αποδήμων και εξασφαλίζεται η βάση των 200 βουλευτών». Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πέραν του ΚΙΝΑΛ με την πρόταση της κυβέρνησης έχει συμφωνήσει και το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ μένει να φανεί η στάση του ΜέΡΑ25 και του ΣΥΡΙΖΑ. Βασικοί άξονες του σχεδίου νόμου που αναμένεται στη Βουλή είναι: - Η ισοτιμία της ψήφου, δηλαδή να προσμετράται στο συνολικό αποτέλεσμα η ψήφος των αποδήμων. - Οι απόδημοι θα επιλέγουν υποψηφίους από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο θα περιέχει 15 υποψηφίους, έναντι 12 σήμερα - Οι απόδημοι θα ψηφίζουν μέσω φυσικής παρουσίας τους στα προξενεία και τους χώρους που θα επιλεγούν για τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive