Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: Οι Τούρκοι ευθύνονται για τους πνιγμούς στο Αιγαίο

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου: Οι Τούρκοι ευθύνονται για τους πνιγμούς στο Αιγαίο
Για τις εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο μίλησε ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, κατηγορώντας την τουρκική πλευρά ότι είναι υπεύθυνη για τους πνιγμούς στο Αιγαίο, θέτοντας σε κίνδυνο τους απεγνωσμένους ανθρώπους που είναι στα δικά τους παράλια.   «Οι Τούρκοι δεν μπορούν να μας κουνούν το δάχτυλο»...
τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργεί η μετανάστευση στα ησιά. Όπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλος πληθυσμός προσφύγων και μεταναστών στο νησί, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί πλέον, η τοπική κοινωνία ασφυκτιά. Τα νησιά, όπως η Σάμος πρέπει να «ανακουφιστούν».  Ωστόσο, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, που έχει στην αρμοδιότητά του και την περιοχή των Βρασνών ανέφερε ότι θα πρέπει «να βοηθήσουμε στην ανακούφιση των νησιών, όμως πρέπει σε αυτό να συμβάλει όλη η Ελλάδα. Εμείς, ένας μικρός Δήμος, έχουμε τρεις δομές στον Δήμο μας και δεν μπορούμε να “σηκώσουμε” άλλη, όπως θέλει η κεντρική διοίκηση. Πρέπει να βοηθήσουν και άλλοι Δήμοι».  Σύμφωνα με τον κ. Λιάμα, οι κάτοικοι των Βρασνών αντέδρασαν έντονα στη μετακίνηση και άλλων προσφύγων και μεταναστών, διότι πέρσι ξέμειναν και στην διάρκεια της τουριστική περιόδου πολλοί από αυτούς που «ξεχειμώνιασαν» στην παραλία, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα και επιπτώσεις στους ανθρώπους του Δήμου.

1 σχόλιο:

  1. Τα... χαΐρια Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου, που άνοιξαν τα σύνορα το 2015 - Ο Ερντογάν μπορεί να ρίξει με το μεταναστευτικό όποτε θέλει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση! ...Σάββας Καλεντερίδης: Το μεταναστευτικό απογυμνώνει γεωπολιτικά την Ελλάδα

    http://amfipolinews.blogspot.com/2019/10/2015.html (αξιζει να διαβαστει ολο)

    '' Ενώ μέχρι το 2014, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση Σαμαρά είχε θέσει υπό σχετικό έλεγχο τα σύνορα, πότε με το φράχτη και πότε με άλλες μεθόδους, μετά το 2015 ο Ερντογάν είδε με έκπληξη τη νέα ελληνική κυβέρνηση να ανοίγει τα σύνορα και να μετατρέπεται η Ελλάδα στην κυριολεξία σε μια αφύλακτη χώρα, σε ένα ξέφραγο αμπέλι, όπως λέει ο λαός μας.Ενώ μέχρι τότε ο Ερντογάν κρατούσε υπό τον απόλυτο έλεγχο του κράτους τους πρόσφυγες από τη Συρία, σε νομούς κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση των νομών αυτών που «κινδυνεύουν» από τον υπερπληθυσμό των Κούρδων, όταν είδε το ξέφραγο αμπέλι, άρχισε να στέλνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά.
    Ταυτόχρονα, ήρε το καθεστώς θεώρησης για μια σειρά από μουσουλμανικές χώρες, με αποτέλεσμα ένας Μαροκινός ή Αλγερινός που ήθελε δέκα χιλιάδες δολάρια για να βρεθεί στα αφύλακτα ελληνικά σύνορα, τώρα βρισκόταν εκεί με 100 δολάρια, με την… ευγενική χορηγία της ΤΗΥ (Τουρκικές Αερογραμμές).

    Έτσι ο Ερντογάν πέτυχε μ’ έναν σμπάρο πολλά τρυγόνια:
    • Πρώτον, διέλυσε στην κυριολεξία τα ελληνικά σύνορα.
    • Δεύτερον, εξευτέλισε το σύστημα ελέγχου των συνόρων, που αποτελεί μέρος του σχεδίου άμυνας των νησιών και του Έβρου.
    • Τρίτον, προχώρησε σε δημογραφική αλλοίωση των νησιών και οδήγησε στην κατάλυση του κράτους, αφού προκάλεσε την άλωσή τους από ΜΚΟ, που τη στιγμή αυτή είναι ισχυρότερες από το ελληνικό κράτος.
    • Τέταρτον, προκάλεσε το διχασμό της κοινής γνώμης στα νησιά αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκαλώντας ένα ανύπαρκτο δίλημμα, δηλαδή ανάμεσα σε εκείνους που υποτίθεται ότι αγαπούν και σε εκείνους που υποτίθεται ότι δεν αγαπούν τους παράνομους μετανάστες.
    • Πέμπτον, οδήγησε στον εκμαυλισμό σημαντικό μέρος της κοινωνίας στα νησιά και στις περιοχές όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες, προσφέροντάς τους ψίχουλα, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν την εθνική ζημιά που προκαλείται από το θέμα και το μέγεθος της νίκης που πετυχαίνει η Τουρκία.
    • Έκτον, με τις ανεξάντλητες ροές μεταναστών, στη συντριπτική τους πλειονότητα μουσουλμάνων, έχει θέσει σε εφαρμογή την προκαταρκτική φάση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου «Γαλάζια Πατρίδα» που θέλει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου «τουρκικά».
    • Έβδομον, ειδικά με την αύξηση των ροών μετά τον Ιούνιο του 2019, μόλις μετά την παρέλευση τριών μηνών έχει αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την οδηγεί σε αδιέξοδο, ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Ερντογάν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση σε διάστημα μερικών μηνών με «όπλο» το μεταναστευτικό.
    • Όγδοον, με την εγκληματική πράξη των Τσίπρα-Χριστοδουλοπούλου να ανοίξουν τα σύνορα το 2015 και να εκχωρήσουν μέρος της κρατικής κυριαρχίας σε… επαγγελματίες του είδους, διεθνές οργανισμούς και ΜΚΟ, στην ουσία οδήγησαν σε γεωπολιτική απαξίωση την Ελλάδα, σε μη χώρα και σε μη κράτος, η οποία φυσικά εκτός των άλλων έχασε και το στρατηγικό πλεονέκτημα που είχε έναντι της Τουρκίας, ως μέλος της ΕΕ. Είναι γνωστό πλέον ότι κανείς στην Ευρώπη δεν υπολογίζει την Ελλάδα, ίσα-ίσα μας θεωρούν την «αχίλλειο πτέρνα» της Ένωσης στο μεταναστευτικό, αφού εν αντιθέσει με τη Βουλγαρία δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Άλλωστε γι’ αυτό συνομιλούν απευθείας με τον Ερντογάν, για να μην καταντήσουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης… Ελλάδα.

    Αυτή είναι δυστυχώς η κατάσταση, και όποιος θέλει να δει την αλήθεια κατάματα, μπορεί να ανακαλύψει κι άλλα δώρα που προσφέραμε στον Ερντογάν, ανοίγοντας τα σύνορα το 2015.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive