Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Ξεκουρδιστάν


Σύντομο σχόλιο γιά τα συμβαίνοντα με τους Κούρδους. Η συνταγή είναι παλιά καί ξαναεφαρμοσμένη, αλλά ελάχιστοι παρατήρησαν μέχρι σήμερα την ομοιότητα – με την εξαίρεση του Μάρκο ντέ Σάντ....
(Ο οποίος, ενώ είμαι απόλυτα σίγουρος ότι την είδε ολόκληρη, αρκέστηκε να επισημάνει ένα δευτερεύον, σημειολογικό χαρακτηριστικό: τις πανομοιότυπες με των ημετέρων ΕΛΑΣιτισσών κοτσίδες των Κουρδισσών ανταρτισσών. Μόνο που δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να ξετρυπώσω τη συγκεκριμένη ανάρτηση.)

Η συνταγή, λοιπόν, έχει τις εξής συνιστώσες:

Την -μέχρι βλακείας- τελείως ανεδαφική πίστη των αγωνιστών (της ελευθερίας και ανεξαρτησίας), ότι τον αγώνα τους θα τον βοηθήσουν κάποιοι ξένοι.
Την έλλειψη σταθερότητας στην επίτευξη των (επαναστατικών) στόχων.
Το «διαίρει καί βασίλευε» των αγωνιστών, από πλευράς ξένων. (Φυσικά, με τη βοήθεια εγχωρίων τσιρακίων.) Πράγμα που μετά βεβαιότητας οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο.
Το άδειασμα των αγωνιστών σε κρίσιμες φάσεις του αγώνα τους.

Κι ακόμη ένα, που λίγοι του δίνουν σημασία:

Τον οικονομικό στραγγαλισμό των αγωνιστών, ώστε αυτοί να ελέγχονται στο διηνεκές.

Εμείς οι Έλληνες (όσοι διαβάζουμε Ιστορία, εννοώ) τα ξέρουμε αυτά, επειδή τα λουστήκαμε ΟΛΑ τόσο το 1821, όσο καί το 1941-1944 – καί εντεύθεν. Καί πολυδιαίρεση είχαμε (κι έχουμε), καί τσιράκια των ξένων είχαμε (κι έχουμε), καί βλακώδεις ελπίδες στην ξένη παρέμβαση υπέρ ημών είχαμε (κι έχουμε), καί άγριο οικονομικό κλύσμα φάγαμε (καί τρώμε).

Ακριβώς -μα, ακριβώς!- τα ίδια καί οι Κούρδοι! Πολυδιασπασμένοι, τσακωμένοι μεταξύ τους, να μήν ξέρουν τί ακριβώς ζητάνε, ελπίζοντες βλακωδώς σε ξένη υπέρ αυτών παρέμβαση – αλλά αδειασμένοι μεγαλοπρεπώς… Κτλ κτλ κτλ… Κι απομένει να περάσουν μερικά χρόνια, ώστε να δούμε να βγαίνουν στη φόρα καί οι οικονομικές λαμογιές που -είμαι 1000% σίγουρος- λαμβάνουν χώραν εκεί.

Η μόνη διαφορά μας με τους Κούρδους της Συρίας, είναι πως το 1821 εμείς δεν είχαμε κράτος· ενώ αυτοί έχουν ήδη. (Το βόρειο Ιράκ, το οποίο εν τοις πράγμασι αποκόπηκε από το Ιράκ, καί πλέον είναι Κουρδικό κράτος ντέ φάκτο – καί σε λίγο καί ντέ γιούρε, όταν αναγνωριστεί διεθνώς κι ανταλλάξει πρέσβεις με άλλα κράτη. Πράγμα που θα διευκολυνθεί με τους παράδες που έχει, λόγωι πετρελαίων της Μοσσούλης.)

Δηλώνω ευθέως ότι δεν συμπαθώ τους Κούρδους, επειδή ποτέ δεν μας ζήτησαν συγνώμην γιά όσα έκαναν εις βάρος μας το 1922.  Κι επειδή δεν ακολουθώ το βλακώδες δόγμα, ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου. Κι επειδή δεν μου αρέσουν οι ξενόδουλοι λαοί (ήτοι, τα τσιράκια η παπαραίων κι οξαποδουηλαίων).

Άσε που, μπορεί μεν οι Κούρδοι να είναι απόγονοι Πελασγών (καί συγκεκριμένα των Χετταίων), αλλά δεν έχουν πλέον καμμία σχέση με τον Ελληνικό εθνικό κορμό.

Μόνο που χαίρομαι, διότι (α) μακελεύουν τους τουρκαλάδες, καί (β) διότι αποδεικνύουν πως δεν είμαστε οι μοναδικοί αφελείς παγκοσμίως.

Αυτά, καί συνεχίζω να πίνω τον καφέ μου. Γιά να δώ καί τ’ άλλα φρέσκα νέα στο Διαδίκτυο!

ergdhmerg

2 σχόλια:

 1. ΣΒΑΡΝΟΥΤ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΑ ΚΑΠΑ Ε
  ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΛΟΙ
  ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑΝ;;;; ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
  ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΠΑΛΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ
  ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
  ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΧΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
  ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΒΕΒΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ
  ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ετσι και οι σημερινοί έλληνες!
  Αντί να μάχονται ψάχνουνε ΕΓΓΥΗΤΕΣ
  να τους εγγυηθούν τα σύνορα και να
  πολεμήσουν γι αυτούς! Χάλια μαύρα!
  Με την διαφορά οτι οι ΚΟΥΡΔΟΙ (Τσέτες)
  ΣΦΑΞΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ.

  ΑΔΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive