Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ισχυρό χτύπημα ΗΠΑ σε Ερντογάν: Αμερικανοί εισαγγελείς «ψάχνουν» την τράπεζα του σουλτάνου


Κατηγορίες σε βάρος της τουρκικής τράπεζας Halkbank, απήγγειλαν Αμερικανοί εισαγγελείς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για την επιβολή κυρώσεων στην Αγκυρα αναφορικά με την εισβολή στη Συρία.  Οι κατηγορίες σε βάρος της τουρκικής τράπεζας Halkbank...
αφορούν την εμπλοκή της σε «κύκλωμα» που έδρασε την περίοδο 2012 ως το 2016 και επέτρεψε στο Ιράν να παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις και να συνεχίζει να διοχετεύει κεφάλαια που είχε εξασφαλίσει από πωλήσεις ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, στις διεθνείς αγορές.  Επιδείνωση των σχέσεων Τουρκίας – ΗΠΑ Τούρκος διπλωμάτης στην Ουάσινγκτον χαρακτήρισε την κίνηση αυτή της εισαγγελίας άλλο ένα βήμα που δεν θα συμβάλλει στη βελτίωση των διμερών σχέσεων. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας διεξάγουν συνομιλίες για την υπόθεση της Χάλκμπανκ για πάνω από έναν χρόνο και η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της τράπεζας ήλθε μετά την καταδίκη του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, κορυφαίου στελέχους της Halkbank, διότι φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα.  Ο Ατίλα αποφυλακίστηκε και επαναπατρίστηκε στην Τουρκία τον Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας hellasjournal.com, οι αμερικανικές αρχές έχουν στα χέρια τους καταγγελία ότι ο Ατίλα ήταν ο ταμίας της οικογένειας του Ταγίπ Ερντογάν και το “κόλπο” της παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, ήταν εν γνώση του προέδρου της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive