Στο απόσπασμα αυτό μαθαίνουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ναυτική τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, όπως ήταν οι φάροι που κατασκεύαζαν. Ωστόσο, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του αρχαίου συγγραφέα Καλλισθένους στην επιθυμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου να εξερευνήσει τον βυθό της θάλασσας. Ο Μακεδόνας βασιλιάς, συγκεκριμένα, ζήτησε από τους μηχανικούς του να κατασκευάσουν ένα γυάλινο πιθάρι μέσα από το οποίο... θα μπορούσε να παρατηρεί τα ψάρια και γενικά ό,τι υπήρχε στον βυθό της θάλασσας.
Πράγματι, το πιθάρι αυτό κατασκευάστηκε, ο Αλέξανδρος μπήκε μέσα και μπόρεσε μέσα από αυτό να παρατηρήσει πολλά πράγματα που του έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Ένα, όμως, ευτράπελο γεγονός διέκοψε απότομα αυτήν την ενδιαφέρουσα έρευνά του...
Με την μέθοδο εκμαθήσεως των Αρχαίων Ελληνικών της Ελληνικής Αγωγής, ο σπουδαστής διδάσκεται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από το πρωτότυπο κείμενο, με αποτέλεσμα, μέσα σε τρία μόλις έτη, να μελετά και να κατανοεί τα διαχρονικά και ανυπέρβλητα αρχαία κείμενα, όπως ακριβώς διεσώθησαν.
Όλα τα έτη των Αρχαίων Ελληνικών διατίθενται και μέσω διαδικτύου στους εγγεγραμμένους μαθητές για την εξ αποστάσεως παρακολούθησή τους. Μάθετε για την απλούστατη διαδικασία συνδέσεως, με έναν μόνον κωδικό!
Ρωτήστε μας για την θερινή προσφορά και απολαύστε το αγαπημένο σας μάθημα στη μισή τιμή!
Αρχαία Ελληνικά, Γ' έτος ενηλίκων κάθε Πέμπτη στις 20:00 με την Αγγελική Κομποχόλη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
210.5221314
info@ellinikiagogi.grEllinikiagogi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.