Σουηδέζα ακτιβίστρια φόρεσε μια κουρδική σημαία και στάθηκε μπροστά στο γκισέ αναχωρήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών σε αεροδρόμιο της χώρας της, πραγματοποιώντας σιωπηλή διαμαρτυρία για την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία....
Η Λίζα Φίσα, όπως ονομάζεται η ακτιβίστρια, εξήγησε σε ανάρτησή της στο Facebook ότι στάθηκε μπροστά στον γκισέ των Τουρκικών Αερογραμμών για τρεις ώρες την Τρίτη, κρατώντας φωτογραφίες παιδιών και αμάχων που χτυπήθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στο συριακό Κουρδιστάν. «Εκείνη την ώρα, οι Τουρκικές Αερογραμμές κάλεσαν τους φρουρούς (του Αεροδρομίου) και είπαν ότι είμαι τρομοκράτης. »Έτσι λοιπόν ήρθαν τρέχοντας ένοπλοι», έγραψε η Λίζα Φίσα. «Προσπάθησαν να με διώξουν, αλλά στάθηκα εκεί και δήλωσα ότι είναι συνταγματικό μου δικαίωμα να στέκομαι εκεί». Όπως ανέφερε η ίδια, ορισμένοι Τούρκοι ταξιδιώτες που πέρασαν από μπροστά της την έβρισαν. Την πλησίασαν επίσης Τούρκοι μπράβοι των Τουρκικών Αερογραμμών και την απείλησαν εάν δεν έφευγε. Στη συνέχεια οι Τούρκοι τη φωτογράφισαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και την απείλησαν ότι «θα δεις τι θα πάθεις». Επίσης την έσπρωξαν, δηλαδή την προπηλάκισαν. Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου είπαν στους Τούρκους να την αφήσουν ήσυχη και συμβούλεψαν εκείνη να μην προκαλεί. Οι αστυνομικοί στάθηκαν σε μικρή απόσταση για να την προσέχουν, μην τη χτυπήσουν οι Τούρκοι. Όλα αυτά σε σουηδικό αεροδρόμιο. Ένας Τούρκος την κατηγόρησε ότι είναι «τρομοκράτης» και ότι τα παιδιά στις φωτογραφίες ήταν δικά της θύματα.
Πιλότος της Norweigan μπήκε μπροστά να την προστατέψει και φώναξε στον Τούρκο να φύγει. Δύο Κούρδοι, που πετούσαν για Κωνσταντινούπολη, την επαίνεσαν. Μια γυναίκα, επίσης επιβάτης των Τουρκικών Αερογραμμών, είπε ότι ήθελε να τη φωτογραφίσει, αλλά φοβήθηκε μη τη συλλάβουν μόλις προσγειωνόταν στην Τουρκία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.