Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (ΦΩΤΟ+VIDEO). Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Μικράς Ασίας
Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. “Έθνος που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον....
Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να την διαφυλάξουμε και να της αναμοχλεύσουμε. Η μικρασιατική καταστροφή ήταν μια τραγική στιγμή για τον ελληνισμό, δεν πρέπει να ξεχάσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και πάντοτε με εκδηλώσεις να τους θυμόμαστε.” Τόνισε σε δηλώσεις του ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης.
“Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη των ανθρώπων που κυριολεκτικά σφαγιάστηκαν κατά την μικρασιατική καταστροφή. Στην κεντρική Μακεδονία, έχουμε ιδιαίτερο χρέος να τους τιμήσουμε γιατί μεγάλο κύμα εκείνης της εποχής, έφτασε εδώ στον τόπο μας” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
“Το χρέος μας σε δύο χρόνια από σήμερα που κλείνουν τα 100 χρόνια από την καταστροφή είναι τεράστιο και οφείλουμε όλοι οι φορείς και θα το κάνουμε, να τιμήσουμε την μνήμη αυτών των ανθρώπων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα, ότι η Ελλάδα δεν ξέχνα και απαιτεί τουλάχιστον ένα συγνώμη από αυτούς που διέπραξαν αυτές της θηριωδίες” τόνισε.
“Για όλους εμάς ιδιαίτερα σε αυτή την πόλη που έχουμε καταγωγή από τα μέρη της Μικράς Ασίας είναι μια μέρα έντονης μνήμης και περισυλλογής. Η Θεσσαλονίκη σε δύο χρόνια από σήμερα, όταν θα τιμώνται τα 100 χρόνια της καταστροφής, θα αναλάβει να συλλέξει όλες τις μνήμες, όλες τις παραδόσεις και όλη τη περηφάνια από τις χαμένες πατρίδες” τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
“Στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα το οποίο είναι ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν, να ξαναγράψει την ιστορία όπως αυτός θέλει, ακολουθώντας την τάση και την σχολή της εθνοαποδόμησης” δήλωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive