Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθη στη Μύκονο ο Λιβανέζος αεροπειρατής πτήσης της TWA μετά από 34 χρόνια.ΒΙΝΤΕΟ

Αεροπειρατές της πτήσης 847 της TWA, το 1985
Στα χέρια των αρχών έπεσε μετά από δεκαετίες αεροπειρατής. Ο άντρας που συνελήφθη στη Μύκονο πρωταγωνίστησε στην αεροπειρατεία της πτήσης 847 της TWA που περούσε από Αθήνα για Ρώμη, το 1985. Μετά από 34 χρόνια, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Μύκονο ένας 65χρονος....
που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αεροπειρατείας της πτήσης 847 της TWA, το 1985.  Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ο 65χρονος εντοπίσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (19 Σεπτεμβρίου)0= στη Μύκονο.  «Τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.  Ο άνδρας οδηγήθηκε την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του.  Σύμφωνα με το protothema.gr πρόκειται για 65χρονο Λιβανέζο που είχε εμπλακεί στην υπόθεση αεροπειρατείας της TWA, το 1985.  Η αεροπειρατεία στην πτήση 847 της TWA Τον Ιούνιο του 1985 τρομοκράτες προχώρησαν σε αεροπειρατεία της πτήσης 847 της TWA που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ελληνικού, στην Αθήνα με προορισμό τη Ρώμη. Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Ντέμης Ρούσσος.  Οι αεροπειρατές που από μερικούς θεωρήθηκαν μαχητές της Χεζμπολάχ, απαίτησαν την απελευθέρωση 700 Σιιτών Μουσουλμάνων που κρατούνταν από Ισραηλινούς.  Αρχικά, οι τρομοκράτες κατηύθυναν το αεροπλάνο στη Βηρυτό όπου απελευθέρωσαν ορισμένους επιβάτες με αντάλλαγμα ανεφοδιασμό με καύσιμα. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος κινήθηκε προς Αλγερία, όπου επιπλέον 20 επιβάτες απελευθερώθηκαν πριν το αεροπλάνο πετάξει και πάλι για Βηρυτό. Στη δεύτερη προσγείωση στη Βηρυτό, οι αεροπειρατές πυροβόλησαν και πέταξαν στον αεροδιάδρομο έναν Αμερικανικό Ναύτη!  Ακολουθεί άλλη μια πτήση στο Αλγέρι, πριν το αεροσκάφος επιστρέψει για τρίτη φορά στη Βηρυτό οπότε και οι τρομοκράτες θα αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί τους όσους ομήρους δεν είχαν ήδη απελευθερώσει, τους οποίους και θα κρατήσουν σε διάφορα σημεία της πόλης.  Το επόμενο διάστημα, οι όμηροι θα αφεθούν σταδιακά ελεύθεροι, μετά και από διαβεβαιώσεις ότι το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους τους κρατούμενους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πολυήμερης αεροπειρατείας, η ελληνική κυβέρνηση άφησε ελεύθερο έναν συνεργό των τρομοκρατών, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των Ελλήνων επιβατών μεταξύ των οποίων και ο Ντέμης Ρούσσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive