Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Παγκόσμιος σάλος: Ποιός είναι ο πασίγνωστος Λιβανέζος δημοσιογράφος που συνέλαβαν στη Μύκονο για αεροπειρατή?… Οι διαβολικές συμπτώσεις και η γκάφα των Γερμανικών Αρχών

Παγκόσμιος σάλος από την σύλληψη του λιβανέζου δημοσιογράφου. Οι ευθύνες των γερμανικών αρχών για το φιάσκο. Ο «αληθινός» αεροπειρατής είχε συλληφθεί το 1986 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος! Διαβάστε την απίστευτη ιστορία....

Σε φιάσκο μεγατόνων, εξελίχθηκε τελικά η «επιτυχία» του Α\Τ Μυκόνου με την σύλληψη του διαβόητου αεροπειρατή, Μοχάμεντ Αλί Σαλάχ Χαμενεϊ.
Το μπέρδεμα πάντως και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες έχει γίνει μάλλον από τις Γερμανικές Αρχές, που άλλωστε είχαν εκδώσει από το 1987 το διεθνές ένταλμα σύλληψης, χωρίς όμως στην συνέχεια και με την πάροδο των ετών να διαπιστώσουν εάν αυτά τα στοιχεία χρήζουν ενημέρωσης ή ακόμα και ακύρωσης του εντάλματος και κυρίως επικαιροποίησης του με νέες πληροφορίες και στοιχεία.
Έτσι συνελήφθη στην Μύκονο ένας από τους πλέον γνωστούς δημοσιογράφους του Λιβάνου, με μεγάλη επιρροή και απήχηση στους πολίτες αλλά και στους πολιτικούς τις χώρας του. Τι είχε συμβεί όμως και το διαβατήριο με τα στοιχεία του πασίγνωστου στο Λίβανο δημοσιογράφου, βρέθηκαν στην λίστα καταζητούμενων τις Ιντερπόλ και του συστήματος «Σένγκεν»;
Η διαβολική σύμπτωση
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στα χέρια των Ελληνικών Αρχών ο «περιβόητος τρομοκράτης αεροπειρατής», εν προκειμένω ο γνωστός Λιβανέζος δημοσιογράφος, η ΕΛ.ΑΣ και κυρίως το αρμόδιο Τμήμα τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, επιχείρησαν άμεσα να έλθουν σε συνεννόηση με τις Γερμανικές Αρχές προκειμένου να διασταυρώσουν τα στοιχεία του δήθεν τρομοκράτη.
Η απάντηση στο αίτημα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ήταν αρνητική, καθώς η Γερμανική Υπηρεσία δεν διέθετε ούτε τα αποτυπώματα του «διαβόητου τρομοκράτη», πάρα μόνο τα στοιχεία ταυτότητας του, τα οποία μάλιστα είναι ακριβώς ίδια με του γνωστού Λιβανέζου δημοσιογράφου.
Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ήταν τέτοια η διαβολική σύμπτωση ώστε ακόμα και το έτος γέννησης των δυο ανδρών, δηλαδή του πραγματικού τρομοκράτη με του γνωστού δημοσιογράφου, είναι το ίδιο, όπως και το πατρώνυμο!!!
Το μόνο στοιχείο που είχαν στα χέρια τους οι Γερμανικές Αρχές ήταν μια φωτογραφία του αεροπειρατή, την οποία άμεσα απέστειλαν στην Ελλάδα και βεβαίως στο ελάχιστο δεν προσομοίαζε με την εικόνα του γνωστού δημοσιογράφου, οποίος μάλιστα είχε ήδη προφυλακιστεί με εντολή τις Εισαγγελίας Σύρου.
Γιατί όμως οι Γερμανικές Αρχές δεν είχαν στα χέρια τους ούτε αποτυπώματα του περιβόητου τρομοκράτη, που άλλωστε οι ίδιοι είχαν συλλάβει το 1986 στην Γερμανία;
Πολύ απλά γιατί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί το 1987 από τις Γερμανικές Αρχές δεν ήταν για τον Μοχάμεντ Σάλεχ, αλλά για τον αδελφό του ο οποίος επίσης συμμετείχε στην αεροπειρατεία, σε δευτερεύοντα όμως ρόλο και κυρίως σε μια υπόθεση αρπαγής – απαγωγής Γερμανών υπηκόων στην Βηρυτό, το 1987. Τι είχε συμβεί λοιπόν σε αυτή την διαδοχική αλληλουχία διαβολικών συμπτώσεων;
Τον είχαν συλλάβει το 1986 αλλά τον άφησαν ελεύθερο!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του το 1986 ο αεροπειρατής είχε συλληφθεί στην Γερμανία και μάλιστα είχαν υπάρξει τότε στενές επαφές με το FBI και την CIA για την έκδοση του, καθώς η αεροπειρατεία είχε σημειωθεί σε αεροσκάφος τις Αμερικανικής Εταιρείας TWA που πραγματοποιούσε το 1985 το δρομολόγιο Αθήνα Ρώμη.
Οι συνομιλίες όμως για την έκδοση του Λιβανέζου αεροπειρατή, είχαν σταματήσει απότομα, καθώς ο αδελφός του Μοχάμεντ Σαλάχ το 1987 στην Βηρυτό είχε καταφέρει να απαγάγει δυο Γερμανούς επιχειρηματίες κι έναν Γερμανό υπήκοο, ζητώντας την απελευθέρωση του αδελφού του, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα εκτελούσε τους ομήρους. Και αυτή την ενέργεια φαίνεται πως είχε οργανώσει η Λιβανέζικη Χεσμπολάχ.
Βέβαια μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο οι Γερμανικές Αρχές είχαν απελευθερώσει των Μοχάμεντ Σάλαχ και είχαν καταχωρήσει τα στοιχεία του αδελφού του στο σύστημα καταζητούμενων, εκδίδοντας παράλληλα διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αδελφού του Σαλάχ για αεροπειρατεία και απαγωγή.
Για αυτό λοιπόν το λόγο οι Γερμανικές Αρχές δεν διέθεταν αποτυπώματα του αδελφού του αεροπειρατή, πάρα μόνο μια φωτογραφία και αυτή παλιά.
Οι διαβολικές όμως συμπτώσεις δεν σταματούν εδώ, τα στοιχεία του αδελφού του Μοχάμεντ Σαλάχ είναι ακριβώς ίδια με τα στοιχεία του γνωστού Λιβανέζου δημοσιογράφου, ακόμα και το έτος γέννησης. Το μόνο διαφορετικό στοιχείο στην προκειμένη περίπτωση ήταν το μητρώνυμο των δυο ανδρών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες  το 2017 ο Λιβανέζος δημοσιογράφος είχε απευθυνθεί σε Πρεσβεία Δυτικής Χώρας προκειμένου να βγάλει τουριστική βίζα, με αποτέλεσμα παρ’ ολίγον να συλληφθεί μέσα στην Πρεσβεία, λόγο του συγκεκριμένου μπερδέματος και των διαβολικών συμπτώσεων που μόνο η πραγματικότητα ξέρει να στήνει, επιβεβαιώνοντας έτσι την ρήση του Έρνεστ Χέμινγουεϊ: «…η πραγματικότητα διαθέτει μεγαλύτερη φαντασία από τον συγγραφέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive