Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Mύκονος: Γι' αυτό η μπριζόλα Kobe είναι τόσο ακριβή - Είναι από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου και προέρχεται από ιαπωνικά μοσχάρια. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες η είδηση ότι ο γνωστός πρώην πυγμάχος Ricky Hatton πλήρωσε 920 ευρώ για μια μπριζόλα στη Μύκονο. ΦΩΤΟ

Αποτέλεσμα εικόνας για Mύκονος: Γι' αυτό η μπριζόλα Kobe είναι τόσο ακριβή - Είναι από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου και προέρχεται από ιαπωνικά μοσχάρια
Αξίζει να σημειωθεί το κόστος ήταν τόσο υψηλό καθώς επέλεξε ένα από τα διασημότερα και πιο ακριβά κρέατα στον κόσμο, την μπριζόλα Kobe που φημίζεται για την μοναδική της γεύση.
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Mύκονος: Γι' αυτό η μπριζόλα Kobe είναι τόσο ακριβή - Είναι από τα καλύτερα κρέατα του κόσμου και προέρχεται από ιαπωνικά μοσχάρια

Το συγκεκριμένο κρέας προέρχεται από το μοσχάρι Wagyo, μία ιαπωνική ράτσα, με πάρα πολύ υψηλό ενδομιυκό λίπος, που προέκυψε από διασταύρωση με ευρωπαϊκές ράτσες μοσχαριών τον 2ο μ.Χ. αιώνα....
 

Τα συγκεκριμένα μοσχάρια πλέον εκτρέφονται και εκτός της Ιαπωνίας, ωστόσο μόνο όσα μεγαλώνουν στην περιφέρεια Hyogo και στην εκτροφή και σφαγή τους ακολουθούνται συγκεκριμένες και αυστηρές διαδικασίες μπορούν να πάρουν το όνομα Kobe.

 Ειδικότερα, το κρέας Kobe είναι τόσο ακριβό επειδή τα ζώα ανήκουν στη μαύρη γιαπωνέζικη φυλή και στην ανατροφή τους να έχουν τηρηθεί ιστορικά καθιερωμένες πρακτικές. Τα θηλυκά δεν γεννούν και ζυγίζουν από 260-470 κιλά, ενώ τα αρσενικά έχουν ευνουχιστεί και ζυγίζουν από 260 έως 470 κιλά. Λέγεται ότι οι κτηνοτρόφοι κάνουν μασάζ στα ζώα και τους δίνουν μπύρα και σάκε για να τους ανοίξει η όρεξη να αποκτήσουν υψηλή αναλογία λίπους. 

Τρέφονται με σιτηρά και δεν κινούνται. Σφάζονται σε ηλικία μεταξύ 28 και 60 μηνών και το marbling του λίπους τους πρέπει να είναι από 6 και πάνω (σ.σ. η κλίμακα φτάνει έως το 12). Σημειώνεται ότι μέχρι το 2012  απαγορευόταν οι εξαγωγές του συγκεκριμένου κρέατος και μόνο όσοι ταξίδευαν στην Ιαπωνία είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν. 

Μετά την άρση του εμπάργκο το κρέας ήρθε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στην Πρεσβεία της Ιαπωνίας. Η ετήσια παραγωγή δεν ξεπερνάει τα 3.000 ζώα ενώ σύμφωνα με τον Guardian το ένα κιλό στα Harrods κοστίζει στις 625 λίρες (σ.σ. περίπου 700 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive