Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Χαλκιδική: Σε ετοιμότητα ο στρατός, θα συνδράμει στην περιοχή «Έχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ», είπε ο υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Πρόεδρος Ξενοδόχων Χαλκιδικής: “Είναι σαν να έχει πέσει βόμβα” (Βίντεο)

Για τρομερές καταστροφές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, κάνει λόγο ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού, Γρηγόρης Τάσσιος. Ο κ. Τάσσιος, μιλώντας στο τοπικό κανάλι One, ανέφερε πως η περιοχή στην παραλιακή, μοιάζει σαν να έχει πέσει μία βόμβα. Τόνισε μάλιστα πως υπολογίζουν ότι τέτοια κακοκαιρία, έχουν να δουν στη περιοχή σχεδόν 100 χρόνια...όπως λένε οι γηραιότεροι. «Είναι σαν να έπεσε μια βόμβα. Είναι τεράστιες οι καταστροφές σε όλο το νομό» είπε αρχικά και συνέχισε:
«Οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες καθώς ο καιρός χτύπησε από τις 22:00 περίπου ως τις 23:30. Στο πρώτο πόδι δεν υπήρχε ρεύμα και δυστυχώς είχαμε και τους νεκρούς τουρίστες. Όπως λένε οι παλαιότεροι, έχει να κάνει τέτοια κακοκαιρία σχεδόν 100 χρόνια».
Στη συνέχεια ο κ. Τάσσιος ανέφερε πως υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε όλο το παραλιακό μέτωπο. «Είμαστε επί ποδός όλοι. Τα ξενοδοχεία δεν έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δίνουμε βοήθεια όπου υπάρχει πρόβλημα. Οι ζημιές είναι τεράστιες σε δίκτυα και υποδομές, κυρίως σε όλο το παραλιακό μέτωπο», ανέφερε.
Ο στρατός θα βοηθήσει στις ενέργειες στην Χαλκιδική μετά την φονική θεομηνία που έπληξε την περιοχή.
Έξι νεκροί, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ένας αγνοούμενος και περισσότεροι από εκατό τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τα ακραία και φονικά καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τη νύχτα στη Χαλκιδική.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά από σύσκεψη αποφασίστηκε δυνάμεις του στρατού να συνδράμουν στο έργο της Πολιτικής Προστασίας. «Η μεγαλύτερη ανάγκη προς το παρόν είναι η μεταφορά γεννητριών προκειμένου να αποκαταστήσουμε έστω και προσωρινά την παροχή ενέργειας».
Παράλληλα όπως είπε θα μεταφερθούν και μηχανήματα του στρατού τα οποία θα βοηθήσουν σε κάθε ενέργεια αποκατάστασης των ζημιών στην περιοχή. «Ο Ελληνικός Στρατός είναι σε ετοιμότητα να εφαρμόσει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει ταχύτητα εκτέλεσης, θα υπάρχει και αποτέλεσμα. Έχουν δοθεί και οι απαραίτητες εντολές από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive