Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Ο Μπορίσοφ τον είπε Βορειομακεδόνα Πρόεδρο και παρεξηγήθηκε… Δείτε τι υπέγραψαν οι «φωστήρες» στις Πρέσπες…


Διπλωματικό επεισόδιο έχει σημειωθεί μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων μετά τη δήλωση του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, προς τα Βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης όταν αποκάλεσε τον Πρόεδρο των Σκοπίων ως Βορειομακεδόνα Πρόεδρο...
Χθες ο Ζάεφ δήλωσε ότι ο Μπορίσοφ έκανε λάθος στη δήλωσή του γιατί αυτοί είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών.Σύμφωνα με τον Ζάεφ,ο Μπορίσοφ έπρεπε να αποκαλέσει τον Πρόεδρο των Σκοπίων Πενταρόφσκι ως Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας και όχι ως Βορειομακεδόνα, αφού όπως ανέφερε με βάση τη Συμφωνία «όλοι οι πολίτες έχουν το χαρακτηρισμό Μακεδόνας και όχι Βορειομακεδόνας,όπως ορίζει ο όρος της “ταυτότητας”». Αυτά αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Kanal 5, όπου δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Σκοπιανοί παρεξηγούνται εάν κάποιος τους πει Βαρειομακεδόνες και αξιώνουν από τους συνομιλητές τους να τους αναφέρουν ως Μακεδόνες σε σημείο διπλωματικού επεισοδίου. Ο Μπορίσοφ βέβαια παρότι ο Ζάεφ εμμέσως πλην σαφώς αξίωσε «Συγνώμη» από τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό και αναδιατύπωση της δήλωσής του, δεν έκανε καμία νέα δήλωση.     Το περιστατικό όμως αυτό δείχνει ξεκάθαρα τα μελανά και επικίνδυνα σημεία για τα Εθνικά μας συμφέροντα που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στις Πρέσπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive