Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Ρεκόρ τετραετίας στην αύξηση της ανεργίας – Στο 19,2% του εργατικού δυναμικού. Του Δημήτρη Κατσαγάνη


Τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά την τελευταία 4ετία, κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, η ανεργία στο α’ τρίμηνο του 2019 ανήλθε στο 19,2% του εργατικού δυναμικού....
Ωστόσο, το αμέσως προηγούμενου τρίμηνο (δ’ 2018) ανερχόταν μόλις στο 18,7%.  Με άλλα λόγια, αυξήθηκε κατά 0,5 μονάδες. Επίσης, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 3,0%, κατά την ίδια περίοδο. Έτσι έφτασαν τα 3,814 εκατομμύρια.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που καταγράφεται μεταξύ του α’ τριμήνου ενός έτους και του δ’ τριμήνου του προηγούμενου. Η εξέλιξη αυτή “ευθυγραμμίζεται” με παρόμοιες ενδείξεις οι οποίες καταγράφονται τελευταία σε άλλους “δείκτες” της απασχόλησης, όπως του ΟΑΕΔ αλλά και του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη”, σύμφωνα με τους οποίους φαίνεται μια ορισμένη κάμψη των ρυθμών μείωσης των ανέργων. Οι τάσεις αυτές συμφωνούν και με τους χαμηλότερους, σε σχέση με πέρσι, ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ.  Μάλιστα, στο “μέτωπο” της απασχόλησης, κατά το διάστημα 2016 – 2018, καταγραφόταν είτε στασιμότητα, είτε μείωση του ποσοστού ανεργίας για το εξεταζόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, μεταξύ δ’ τριμήνου 2016 και α’ τριμήνου 2017 η ανεργία έπεσε 0,2 μονάδες (από το 23,5% στο 23,3%). Μεταξύ δ’ τριμήνου 2017 και α’ τριμήνου 2018 δεν υπήρξε καμία μεταβολή, καθώς η ανεργία παρέμεινε “κολλημένη” στο 21,2%. Τελευταία φορά, πριν το 2018-2019, κατά την οποία σημειώθηκε αύξηση του ποσοστού ανεργίας ήταν μεταξύ δ’ τριμήνου 2015 και α’ τριμήνου 2016 (0,5 μονάδες). Συνεπώς, κατά την περίοδο 2018 – 2019, σημειώνεται μια αντιστροφή των τάσεων εξέλιξης της ανεργίας. Αντί για στασιμότητα ή μείωση, καταγράφεται αύξηση.  Να σημειωθεί, διαχρονικά, τόσο προ όσο και μετά κρίσης, στο εν λόγω διάστημα παρατηρούνταν αύξηση του ποσοστού ανεργίας, λόγω “εποχικότητας”. Ωστόσο, κατά την τελευταία τριετία, λόγω της γενικότερης αύξησης της ανεργίας, το φαινόμενο αυτό δεν σημειωνόταν. Αυτό φαίνεται πως αποτελεί παρελθόν.

1 σχόλιο:

  1. το εγχωριο εργατικο δυναμικο οχι μονο δεν προστατευεται αλλα αντικαθισταται μεθοδευμενα και επισημως με γοργους ρυθμους απο αλλοδαπους-λαθρομεταναστες,το τι φασιστοαληταριο διοικει και κυβερναει σημερα την πατριδα μας σε ολα τα ποστα δεν περιγραφεται,για να καταλαβετε-οχι οτι δεν το γνωριζαμε-ποια αρρωστα ανθελληνικα εθνομηδενιστικα κτηνη αποτελουν τον λαθροσυριζα και σημερα κυβερνουν την πατριδα μας:

    ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ-ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

    https://ethnikismos.net/2018/02/28/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%cf%87%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%89%ce%b8%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3/

    ''Η φωτογραφία που βλέπετε, απεικονίζει τον πρωθυπουργό της ελεεινής και τρισάθλιας μνημονιακής Μπανανίας Τσιπροκαμμενιστάν κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Arcafroz, στη βιομηχανική ζώνη της Τρίπολης,στο περιθώριο του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πελοπόννησο.
    Όπως είναι προφανές, οι εργάτες που εικονίζονται είναι αλλοδαποί. Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα στην οποία υπάρχουν πάνω από 1 εκατομμύριο άνεργοι, το δε ποσοστό των νέων ανέργων πλησιάζει το 50% και πολλοί εξ’ αυτών αναγκάζονται να φύγουν στα ξένα!Άραγε, μπορεί να πάει ποτέ μπροστά μια τέτοια χώρα;''

    σχολιο ανεργου φιλου που επιβεβαιωνει την μη προστασια του εγχωριου εργατικου δυναμικου και την αντικατασταση του απο αλλοδαπους-λαθρομεταναστες:

    ''Για να μην το πάω χρονολογικά 44 χρόνια πίσω, θα μιλήσω για την τελευταία δεκαετία στο τι επικρατεί στον εργασιακό τομέα στην Ελλάδα. Ειμαι 45 χρονών και κλείνω 13 μήνες άνεργος, τα ψυχολογικά κουράγια τελειώνουν δεν έχω τη δύναμη πλέον να πολεμήσω την ψυχική κατάρρευση. 13 μήνες στην ανεργία με τα φορολογικά ανθελληνικά βάρη που μας φόρτωσαν οι προδοτικές συγκυβερνήσεις των ψευτοδεξιών και των ληστοσυμμοριτών να με πνίγουν και αυτά. 13 μήνες στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου με εκατοντάδες βιογραφικά σταλμένα και εκατοντάδες προσωπικές επισκέψεις σε αποθήκες-εργοστάσια μικρά μεγάλα, για μια απλή θέση αποθηκάριου. 13 μήνες που βλέπω ότι ο Έλληνας εργαζόμενος δεν έχει καμιά στήριξη από τις προδοτικές κυβερνήσεις της χώρας.13 μήνες που βλέπω ότι ο εκάστοτε εργοδότης προτιμάει σε ποσοστό άνω του 80% προσωπικό από λαθρομετανάστες κάθε λογής, με μαύρη εργασία και ωριαίο μεροκάματο 2 και 3 ευρώ.

    Δεν προτιμάνε Έλληνα εργαζόμενο, αυτή είναι η αλήθεια και να σταματήσει η καραμέλα ότι ο Έλληνας είναι τεμπέλης. Γι' αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει η λαθροεισβολή ποτέ, είναι ένα σχέδιο για φθηνά χαμάλικα εργατικά χέρια όλο το παιχνίδι, που το παίζουν καλά ψευτονεοέλληνες εργοδότες και προδοτικές κυβερνήσεις. Και ερωτώ... δώστε μου μια αχτίδα φωτός ώστε να συνεχίσω να παλεύω, ή πέστε μου ότι έχω άδικο και ότι δεν είναι έτσι τα πράματα. Εγώ ξέρω ότι είμαι Έλλην πολίτης, 45χρονών, 13 μήνες στην ανεργία.''

    σχολιο ανεργου φιλου που επιβεβαιωνει την μη προστασια του εγχωριου εργατικου δυναμικου και την αντικατασταση του απο αλλοδαπους-λαθρομεταναστες:

    ''Ζήτησε άνεργος φίλος μου εργασία σε Εταιρεία καθαρισμού υποτίθεται Ελληνική και εκείνοι του απάντησαν ότι εμείς εδώ παίρνουμε μόνο Σύρους, Πακιστανούς και Αλβανούς. Αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων;Σύμφωνα με στοιχεία της EUROPOL, στην Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκονται περίπου πέντε εκατομμύρια νόμιμοι, παράνομοι και ημιπαράνομοι μετανάστες που απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια που έχουν αφαιρεθεί από τους Έλληνες.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive