Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Ευρωεκλογές και Πρέσπες – Πως αντέδρασε η Μακεδονία απένταντι στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!


Του Γιώργου Φαρμάκη. Αίσθηση προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα έγιναν την Κυριακή. Όπως ξέρετε ήδη, η Αντιπολίτευση κέρδισε τις ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες διαφορά.  Αυτό είναι κάτι που σίγουρα, δεν άρεσε στην Κουμουνδούρου. Πολλοί έσπευσαν να πουν...
ότι η υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με την συμπεριφορά κάποιων πολιτικών προσώπων, έδωσε την μεγάλη νίκη στην Πειραιώς.     Είναι ακριβώς έτσι όμως τα πράγματα; “περίπου”. Το οικονομικού ατού της Αριστεράς δεν έπεισε, ενώ το ηθικό της πλεονέκτημα, δέχθηκε μεγάλο χτύπημα. Δεν θα αναλύσουμε την… σκανδαλολογία!  Αυτό που όλοι ξεχνάνε ή προσπερνάνε, είναι το εξής: Η Συμφωνία των Πρεσπών εξόργισε το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Η εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η σημερινή κυβέρνηση, δεν έπεισε τους πολίτες. Πολλοί μάλιστα ένιωσαν πληγωμένοι.  Για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη, αρκεί να δούμε τα ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Μακεδονία. Από το 34% που είχε, πλέον έφτασε να έχει το 17%.  Ας δούμε μερικά μόνο, παραδείγματα:  Στο νομό Γρεβενών, ο ΣΥΡΙΖΑ από το 35,51% έπεσε στο 23,81%.  Στο νομό Κοζάνης από το 33,86% στο 23,26%. Στη Β’ Θεσσαλονίκης από το 32,88% στο 17,83%.  Στο νομό Κιλκίς, από το 30,89% στο 18,76%.  Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι τα συμπεράσματα βγαίνουν πολύ εύκολα.  Σημείωση: Η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι απλά μια λανθασμένη πολιτική που μπορεί να αλλάξει αύριο-μεθαύριο. Είναι μια Διεθνής Συνθήκη που δεν αλλάζει (εκτός και αν γίνει…πόλεμος). Μπορεί μόνο να βελτιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive