Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής εντολής τα ονόματα, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 22 ατόμων, που κατηγορούνται για συμμετοχή στη σπείρα που λήστευε πεζούς στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι 22 συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία. Πρόκειται για αλλοδαπούς...
(από τη Συρία, την Αλγερία και τη Λιβύη), ηλικίας από 17 έως 45 ετών, μεταξύ αυτών και 18χρονος ως ηγετικό στέλεχος της σπείρας.
Η αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και κυρίως στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι οι δράστες, από τις αρχές του έτους, ενεργώντας είτε μεμονωμένα, είτε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 47 κλοπές και δύο ληστείες, με τα θύματά τους στην πλειονότητα να είναι νεαρές γυναίκες.
Τα περισσότερα «χτυπήματα» έγιναν στην περιοχή της Ροτόντας και της Καμάρας, ενώ έδειχναν προτίμηση σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης και δρούσαν ακόμη και μέσα σε λεωφορεία.
Πώς δρούσαν τα μέλη της συμμορίας
Οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, με στόχο τσάντες ώμου, ενώ λάμβαναν και μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην εντοπίζονται από την αστυνομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού έκλεβαν, «πήγαιναν σε μικρούς δρόμους, όπου άλλαζαν ρούχα…».
Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ. Κάποια από τα αντικείμενα που άρπαξαν, όπως γυναικείες τσάντες, γυαλιά ηλίου, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και αστυνομικές ταυτότητες, βρέθηκαν σε χώρους όπου διέμεναν. Στους ίδιους χώρους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 4.750 ευρώ, που εκτιμάται ότι είναι προϊόν της εγκληματικής τους δράσης.
Ποια είναι τα μέλη της συμμορίας:
1) (επ) BENHAMOUDE (ον) ALI του LHAJ και της FATIMA , γεν. 2001 στη Συρία2) (επ) BOUGGETTAY (ον) MOHAMED SALAH του ZOUBIR και της HOURIA , γεν.1995 στη Συρία3) (επ) BOSKAYA ή BOUSKYA ή BOUSKAYA (ον) ANS ή ANAS του OTAMAN ή OTHMAN ή OTMAN και της NAIM ή NAIMA ή BALOUL , γεν.1999 ή 2002 στην Αλγερία4) (επ) FANTAZI (ον) JOZAF ή YOUSEF ή SAHLI του AMAR και της FATIHA ή FETIHA , γεν.2000 στην Αλγερία ή Λιβύη5) (επ) KAUDEM (ον) NOUFAL του AHMED και της FAHIMA ή (επ) HADI ή ISSAM ή KAUDEM (ον) ABKHAR ή MESOUS ή NOUFGEL του MOUHAMED ή AHMED και της NAIMA ή FAHEMA ή FAHIMA , γεν.1998 ή 2000 στη Λιβύη ή Αλγερία ή Μαρόκο6) (επ) ZENOUD (ον) KARIM του DJILALI και της NAIMA , γεν.2001 στην Αλγερία7) (επ) MUSTAPHA (ον) HAREB του MOHAMED και της HOURIA , γεν.2001 στη Συρία8) (επ) BEN MHERIS ή KADER (ον) ABD ALQADER ή BENMEHIRES ή KADER του AHMAD ή AHMED και της TAWS ή TAOUS ή TAIS , γεν.1995 στην Αλγερία ή Λιβύη9) (επ) HAMDI (ον) HASSAN του MOHAMMAD και της FATIMA , γεν.1991 στη Συρία10) (επ) SADI ή LAWAMI (ον) AHMED του SAYED ή SAID και της FATIMA ή MASIRA , γεν.1988 ή 1993 στην Αλγερία11) (επ) DERRAHI ή HAZMOUNE (ον) ZAKI ή ZAKARIA του HAKIM ή ZEOUAOUI και της NORA ή AKILA , γεν.1991 ή 1994 στην Αλγερία ή Λιβύη12) (επ) IBEN OMAR ή OMAR (ον) RAMZI του MOUHAMED και της BARIZA ή MARIAM , γεν.1995 στη Λιβύη13) ( επ ) BOUHRIKHA ή BOUCHRIKHA ( ον ) BILLAL του NAZAR και της NADIA, γεν .1992 στη Συρία14) (επ) SALEM (ον) AHMED του KAMEL και της HAJER , γεν.1993 στη Συρία15) ( επ ) BOUZINZER ( ον ) BILAL του AHCAN και της FATIHA, γεν .1998 στη Συρία16) ( επ ) DARAJ ή ABOUALI ( ον ) KARIM ή MOUHAMED του RABEH ή JAMEL ή KARIM και της JAMILA ή FATIMA, γεν .1990 ή 1995 στην Αλγερία ή Ιράκ17) (επ) ABDEL (ον) HAK του NOUR και της NAIMA , γεν.1997 στη Συρία18) (επ) SAID (ον) AHEMAD ή AHMAD του MOUHAMED και της LAYLA , γεν.2000 στη Συρία19) ( επ ) BOUKABAB ( ον ) MAHDI του ACHOUR και της DJAMILA, γεν .1998 στη Συρία20) (επ) BOUMEZRAG (ον) SADDAM του MOHAMMAD και της ZAHIYA , γεν.1991 στην Αλγερία21) (επ) MOSTAFA (ον) YASER του RAMDANE και της AHMADE DALILA , γεν.1992 στη Συρία22) (επ) ALI (ον) HUSSEIN του MOHAMMAD SALEH και της SAFYA , γεν.1974 στη Συρία
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 10-11-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388328 και 2310-388325.
Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
για να καταλαβετε ποσο γελοιο-ανυπαρκτο κρατος και ποση αστεια-ξεπουλημενη δικαιοσυνη εχει αυτη εδω η μπουρδελοχωρα,τους αφηνουν απλα ελευθερους ολους αυτους τους επικιδυνους λαθροεισβολεις αλλοδαπους κακοποιους και μιλαμε για ληστειες και κλοπες και ποιος ξερει σε τι αλλες παρανομες δραστηριοτητες εχουν εμπλακει και ειναι 100% βεβαιο οτι θα συνεχισουν το εργο τους και να ληστευουν ,ουτε φυλακη ουτε τιποτα και στην ουσια τους αφηνουν ελευθερους αφου οι ποινες τους ειναι με αναστολη ουτε απελαση ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να ειστε σιγουροι οτι θα επιβραβευτουν και με πολιτικο ασυλο(αν δεν εχει γινει ηδη) αντι της απελασης,ενα κρατος οπερετα που στην ουσια επιβραβευει τον εποικισμο και οδηγει την χωρα σε διαλυση,αντι να τους χωσουν μεσα στην φυλακη για καποια χρονια σε συνδυασμο με καταναγκαστικη εργασια και μετα να ακολουθησει η διαδικασια της απελασης