Από τον Βασίλη Μπόνιο. Όπως κατ΄επανάληψη έχουμε επισημάνει εδώ δεν έχουμε καμμία τύχη ως κράτος και λαός. Ο διαμελισμός και η αναγκαστική μετανάστευση είναι το μέλλον του συγκεκριμένου βαλκάνιου οικοπέδου. Με τέτοιο λαό και τέτοιους δημάρχους δεν μπορεί να έχει μέλλον αυτός ο τόπος....
Με αφορμή τον θάνατο του εικονολήπτη από σαϊτιά στη Καλαμάτα σχολιάζαμε τις ευθύνες των γονιών των παιδιών οι οποίοι τα καμάρωναν λες και αρίστευσαν στο Χάρβαρντ.
Τώρα έφτασε η στιγμή να μιλήσουμε και για τις ευθύνες του δημάρχου ο οποίος αμέσως μετά τον θάνατο έσπευσε να δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει το πατροπαράδοτο έθιμο του σαϊτοπολέμου.
(Αυτοί οι Αμερικάνοι είναι πολλοί ανόητοι που δεν έχουν ως πατροπαράδοτο έθιμο να σκοτώνουν τα εγγόνια των Ινδιάνων)
Και τι άλλο να δηλώσει μια και λίγες ώρες πριν ο ίδιος είχε βγει στο Star tsanele για να διαφημίσει το φονικό έθιμο. Ικανοποιημένος μάλιστα με το εαυτό του ο δήμαρχος Νίκας ανέβασε στη σελίδα του δήμου την είδηση ότι “ο Δήμαρχος έχει μιλήσει σχετικά σε Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, όπως συνέβη και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, όταν μίλησε μέσω skype στο τηλεοπτικό δίκτυο Star…”
Aκολουθεί σχετική εικόνα από τη συνέντευξη και το απόσπασμα από τον ιστότοπο του δήμου Καλαμάτας. Οπως σας είπαμε και στην αρχή της ανάρτησης δεν έχουμε καμμία τύχη σαν λαός και κράτος. Πάπαλα!…
Με την ευκαιρία εορτασμού της Ανάστασης του Χριστού και του Πάσχα, στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το πατροπαράδοτο έθιμο του σαϊτοπολέμου. Το έθιμο αυτό προκαλεί πανελλήνιο ενδιαφέρον και ήδη ο Δήμαρχος έχει μιλήσει σχετικά σε Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, όπως συνέβη και το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, όταν μίλησε μέσω skype στο τηλεοπτικό δίκτυο Star.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι «την Κυριακή του Πάσχα έχουμε το μεγάλο έθιμο του σαϊτοπολέμου, το οποίο παρακολουθεί όλη η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις μέχρι τώρα και με έχουν ρωτήσει σχετικά. Οι σαϊτομάχοι είναι όλοι έτοιμοι, έχουμε 10 μπουλούκια.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Π. Νίκας ανέφερε ότι «την Κυριακή του Πάσχα έχουμε το μεγάλο έθιμο του σαϊτοπολέμου, το οποίο παρακολουθεί όλη η Ελλάδα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έχω δώσει πολλές συνεντεύξεις μέχρι τώρα και με έχουν ρωτήσει σχετικά. Οι σαϊτομάχοι είναι όλοι έτοιμοι, έχουμε 10 μπουλούκια.
Στα χρόνια της Δημαρχοντίας μου, στήριξα το συγκεκριμένο θεσμό με όλες μου τις δυνάμεις, όπως άλλωστε και όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι. Είναι κάτι το οποίο προσθέτει στην πόλη, ενώ έχουμε υπόψη και το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Φέραμε το σαϊτοπόλεμο στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας, στην ιστορική πλατεία Όθωνος, όπου ο τόπος μάς βοηθά και από άποψη περιβαλλοντική, διότι ο Νέδοντας έχει ρεύμα κα ο καπνός φεύγει σε μηδέν χρόνο. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα μαζί με τους σαϊτομάχους, ώστε να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ασφάλειας. Να έρθετε να θαυμάσετε τα 10 μπουλούκια με τις σημαίες τους, με την εμφάνισή τους, με τις ωραίες σαΐτες τους. Εκεί θα υπάρχουν και παραδοσιακά ντυμένοι Καλαματιανοί, ενώ έχει φροντίσει ο Δήμος να υπάρχει και ένα κέρασμα για όλους». Ο Π. Νίκας τόνισε πως «ο σαϊτοπόλεμος είναι κάτι που συνδέεται με την ιστορία της πόλης, με την ψυχή της πόλης και είναι εκατοντάδες οι Καλαματιανοί, οι οποίοι αγαπούν το συγκεκριμένο έθιμο και αφιερώνουν πολλές ώρες κάθε χρόνο και ημέρες, ώστε το Πάσχα να έχουμε την καλύτερη δυνατή παρουσία σε αυτή τη σπουδαία λαϊκή εκδήλωση, συνδεδεμένη με το λαό, με τους απλούς και αγνούς ανθρώπους».
(Προφανώς αυτό το απόσπασμα θα το λάβει υπόψη του ο Εισαγγελέας!)
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις ιπποδρομίες, που θα διεξαχθούν τη Δευτέρα του Πάσχα στο Πλατύ.
Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στο Κέντρο Αβίας (Μάνη). Σπούδασε στη Φιλοσοφική και στη Νομική Σχολή (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάσθηκε ως καθηγητής για πολλά χρόνια στην Καλαμάτα, υπήρξε ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος από την αρχή της σταδιοδρομίας του και τιμήθηκε σε δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο των συναδέλφων του. Στην πόλη της Καλαμάτας διαμένει πάνω από 40 χρόνια και είναι δημότης της από το 1978.
Εξελέγη τρεις φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Νομάρχη Παναγιώτη Φωτέα και του μετέπειτα Νομάρχη Δημήτρη Δράκου. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε στέλεχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, συγκεκριμένα για 7 χρόνια αναπληρωτής Νομάρχη και Πρόεδρος Νομαρχιακών Επιτροπών (Διοίκησης, Οικονομίας, Παιδείας, Υποδομών) και για 5 χρόνια Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας.
Από τον Ιανουάριο του 2007 και επί τρεις συνεχόμενες θητείες είναι Δήμαρχος Καλαμάτας.
Μετά τη δημιουργία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, εξελέγη πρώτος Πρόεδρός της (2011 -2014).
Είναι έγγαμος με την Αναστασία Μηλίτση, διδάκτορα φιλόλογο, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο νομό Μεσσηνίας, και έχει τρία παιδιά, τον Βαγγέλη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών PhD ΕΜΠ, τον Ηλία, Πανεπιστημιακό Ιατρό, απόφοιτο ΑΠΘ και διδάκτορα Πανεπιστημίου Μονάχου (TUM) και το Νικόλαο, Πολιτικό Μηχανικό ΑΠΘ και MSc στα εφαρμοσμένα οικονομικά και χρηματοοικονομικά ΑΣΟΕΕ.
Πηγή: Δήμος Καλαμάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.