Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Καταρρέει η υπόθεση Novartis: 4 στο αρχείο, 5 υπό έρευνα και ένας καλείται ως ύποπτος Λοβέρδος

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταρρέει η υπόθεση Novartis: 4 στο αρχείο, 5 υπό έρευνα και ένας καλείται ως ύποπτος ΛοβέρδοςH υπόθεση Novartis μπαίνει στο αρχείο για τον Παναγιώτη Πικραμμένο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γιώργο Κουτρουμάνη. Δεν έχουν βρεθεί χρήματα σε λογαριασμούς. Αυτό που είναι σαφές όμως από την μέχρι στιγμής διερεύνηση είναι ότι, δεν έχουν βρεθεί χρήματα σε λογαριασμό κάποιου από τους πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση Novartis, ούτε σε στενό συγγενικό πρόσωπο ή συνεργάτη, τόσο σε λογαριασμούς στο εξωτερικό όσο και στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα....

Στη Βουλή διαβιβάζεται σκέλος της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Novartis και θα ζητηθεί να δοθεί άδεια στον βουλευτή και πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να εμφανιστεί στους Εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου για δωροδοκία.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την τιμολόγηση τεσσάρων συγκεκριμένων φαρμάκων που κυκλοφόρησε η εταιρία καθώς η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση αφορά ενδείξεις και όχι άσκηση ποινικής δίωξης.
Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).
Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις.
Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.
Πάντως, η εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία.
Τέλος, η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.
Υπενθυμίζεται ότι στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis έχουν μπει – βάσει αμφιλεγόμενων καταθέσεων από ανώνυμους μάρτυρες που έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας – δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Ευάγγελος Βενιζελος, Αδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.
Λοβέρδος: Πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών
Οργισμένα αντέδρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος όταν έγινε γνωστό το πόρισμα στο οποίο αναφέρονται ενδείξεις εις βάρος του για την υπόθεση Novartis. Ο κ. Λοβέρδος σε δήλωσή του κάνει λόγο για κακοποιούς, αφήνει αιχμές για κατάχρηση εξουσίας δικαστών και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων.
«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός.
Και προσθέτει: «Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει. Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την Τρίτη αναμένεται να κληθούν 20-30 μη πολιτικά πρόσωπα για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
ΝΔ: Η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση
«Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους» αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για την υπόθεση Novartis και προσθέτει: «Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες άλλωστε είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.
Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.
Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».
Βενιζέλος: Η υπόθεση συνιστά παραβίαση των διατάξεων περί Εσχάτης Προδοσίας
Χαρακτηριστική των αντιδράσεων που θα προκαλέσει η άσκηση ποινικών διώξεων είναι η πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου ότι η υπόθεση συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί Εσχάτης Προδοσίας.
«Όπως έχω πει στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο και παραπάνω, το Φεβρουάριο του 2018 συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας. Γιατί έχουμε συστηματική αλλοίωση των θεσμών προκειμένου να προσβληθεί ο πυρήνας τους, στον οποίο ανήκει και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτό έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, έχουν βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Ισως κάποιοι σκέπτονται ότι δεν μπορεί να κλείσει έτσι η υπόθεση, χρειάζεται μία μικρή εντυπωσιακή κίνηση, έστω για λίγα εικοσιτετράωρα, χωρίς ουσία, αλλά αυτό θα είναι η πλήρης επιβεβαίωση της αδυναμίας τους να διαχειριστούν αυτό που ονόμασαν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών», το οποίο απεδείχθη ότι είναι πράγματι ένα πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο από πλευράς θεσμικής, δηλαδή από πλευράς αλλοίωσης των θεσμών που προκαλεί η κυβέρνηση με ελάχιστους κρίκους που έχει στο δικαστικό σώμα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive