Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Σημαντικό: Τι εμφανίζεται σε κάποιον που αναζητά την λέξη «Macedonia» στο Google; Τι είπε ο Α.Τσίπρας

Όλα ξεκίνησαν από δήλωση του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός είπε πως το όνομα «Μακεδονία» δεν δόθηκε όπως πολλοί ισχυρίζονται και πως...
«αν βάλετε στο Google το όνομα Macedonia (με λατινικούς χαρακτήρες) πριν τη συμφωνία των Πρεσπών, έβγαιναν τα Σκόπια», ενώ πρόσθεσε πως τώρα άλλαξαν τα πράγματα και εμφανίζει και τη χώρα μας».  Σε μια προσπάθεια να πείσει περισσότερο, ισχυρίστηκε πως: «Οι άνθρωποι άλλαξαν πινακίδες, ταμπέλες, επιγραφές», πλέον η χώρα θέλει «να κοιτάζει προς την Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας».  Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως σταδιακά θα συνειδητοποιήσουν όλοι τη σημασία της συμφωνίας και πως η χώρα αναβάθμισε τον ρόλο της στα Βαλκάνια. «Είναι ένα δώρο για τη χώρα μας και δεν έχει σημασία το πολιτικό κόστος», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων.   «Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από 30 χρόνια να επιλύσω μία διαφορά που στοίχιζε στη χώρα και τώρα δίνει πλεονεκτήματα δεν σκέφθηκα το κόστος», είπε χαρακτηριστικά.  Σίγουρα δεν σκέφτηκε το εθνικό κόστος. Πάμε όμως να δούμε αν αυτό που ισχυρίστηκε, ισχύει.  Αναζητώντας λοιπόν κάποιος τη λέξη «Macedonia» στο Google, το πρώτο αποτέλεσμα που συναντά, αφορά τη χώρα του Ζ.Ζάεφ:


Το αποτέλεσμα αυτό εμφανίζεται δεξιά σε ένα μεγάλο πλαίσιο.
Κατόπιν, στην αριστερή στήλη των αποτελεσμάτων αναζήτησης, πρώτα έρχεται το λήμμα της Βικιπαίδειας για την…ευρύτερη περιοχή της…Μακεδονίας. Αν κανείς το ανοίξει, τότε συναντά το παρακάτω:
Ακόμη και εδώ πρώτα εμφανίζεται η «Β.Μακεδονία» κατόπιν η Μακεδονία που ορίζεται ως ένα αρχαίο βασίλειο της Ελληνικής αρχαιότητος.
Παρακάτω βλέπουμε πως διαχωρίζει την Μακεδονία, με την…Μακεδονία της Ελλάδος! 

Τι σημαίνει αυτό; Πως η Μακεδονία που ορίζεται ως «αρχαίο βασίλειο της Ελληνικής αρχαιότητος» δεν είναι ολόκληρη πλέον υπό Ελληνική κυριαρχία;
Πολλά ερωτήματα γεννιούνται και βέβαια η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών όπως βλέπουμε όχι μόνο δεν έλυσε…τα προβλήματα του παρελθόντος αλλά δημιούργησε και νέα.
Κατόπιν, στην τέταρτη μαύρη βούλα, αναφέρει την Μακεδονία ως ευρύτερη περιοχή. Στο χάρτη μπορείτε να δείτε πως ορίζεται με το περίγραμμα που δημιουργούν οι διακεκομμένες κουκκίδες.
Ας επιστρέψουμε όμως στα αποτελέσματα του Google. Μετά το αποτέλεσμα για το λήμμα της Βικιπαίδειας σχετικά με την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ακολουθεί και το σχετικό λήμμα για την…Ελληνική Μακεδονία.

Επομένως, όχι μόνο δεν αναδείχθηκε η κατά τις Πρέσπες «Ελληνική Μακεδονία» όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός, αλλά τα πράγματα μπλέχτηκαν ακόμη περισσότερο, ιδίως με τον διαχωρισμό της Αρχαίας Μακεδονίας και της Ελληνικής σημερινής Μακεδονίας.
Εκεί ακριβώς «πατούν» οι Σκοπιανοί, για να διεκδικήσουν την ιστορία μας, λέγοντας πως ανήκει στην Αρχαία Μακεδονίαπου όμως ΔΕΝ είναι Ελληνική αλλά αντίθετα η κληρονομιά της μοιράζεται στα δυο, στην «Β.Μακεδονία» και η «Ελληνική Μακεδονία» κατά τις «Πρέσπες»

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να διεκδικούν ο,τι θέλουν και ταυτόχρονα να υποστηρίζουν πως δεν το κλέβουν από την Ελλάδα, λέγοντας η Αρχαία Μακεδονία ήταν Ελληνική. Αυτό που δεν λένε όμως, είναι πως πιστεύουν ότι η ιστορική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε εκείνους! Δυστυχώς σε αυτή την ανιστόρητη θέση είναι βασισμένη η Συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive