Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΓΕΛΙΑ. ΕΔΩ ..ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Λέσβος: Εκκλησία μοίρασε «οδηγό εξομολόγησης» σε μαθητές -Αμαρτία τα πάρτι και το σινεμά. Τα πατατάκια επιτρέπονται;

Σάλο έχει προκαλέσει ένας οδηγός… εξομολόγησης αμαρτιών που μοίρασε εκκλησία σε σχολείο της Λέσβου. Ο «οδηγός» διανεμήθηκε μετά από εκκλησιασμό, πριν το κλείσιμο των σχολείων λόγω Πάσχα. «Αμαρτία να πηγαίνεις στα...
θέατρα και τους κινηματογράφους. Αμαρτία τα «κοσμικά» τραγούδια του ραδιοφώνου. Αμαρτία να μην πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην εκκλησία και στο κατηχητικό και αμαρτία να διαβάζεις περιοδικά και βιβλία «που δε σε ωφελούν;»» είναι μερικά από όσα περιλαμβάνονται στο από κάθε άποψη σκοταδιστικό «παιδικό οδηγό εξομολογήσεως».
Μάλιστα, οι… αμαρτίες έχουν υποκατηγορίες: της γλώσσας, των ματιών, των αυτιών και των χεριών. Είναι όμως τόσες πολλές οι αμαρτίες που μπορεί να κάνουν τα παιδιά που υπάρχει και η κατηγορία με τις… διάφορες.
Τον οδηγό δημοσίευσε το τοπικό σάιτ stonisi.gr. Και ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του stonisi, τα φυλλάδια μοιράστηκαν σε μαθητές, τα οποία με την σειρά τους τα έδωσαν εκπαιδευτικούς και ακολούθησε συζήτηση, αλλά και προσπάθεια καθησυχασμού.

2 σχόλια:

  1. Και βέβαια θα προκληθούν αντιδράσεις από τούς χριστιανούς που έχουν κάνει δική τους πίστη και θρησκεία. Θέλουν λίγο Θεό και λίγο κόσμο. Σίγουρα θα τα χάσουν και τα δύο. Τα θέατρα και τα σινεμά και οι τηλεοράσεις,που υπογραμμίσατε, δεν ευθύνονται για την διαστροφή και την εγκληματικότητα της κοινονίας, ή κανουν λάθος αυτοί που τα κατηγορούν;
    Δεν έχουν χρόνο οι χριστιανοί να χάνουν, γιατί δεν γνωρίζουν την ώρα του θανάτου τους.Αλλοίμονο σ' όποιον φύγει από τη ζωή αυτή απροετοίμαστος και χωρίς Χριστό. Καλλίτερα να μην είχε γεννηθεί.Αν υπάρχουν γνήσιοι χριστιανοί θα διάβαζαν πρώτα το λόγο του Χριστού, το ευαγγέλιο και θα εφάρμοζαν τά λόγια του Χριστού. Αυτά που η Εκκλησία γράφει είναι σωστά και ωφέλιμα, αν σε κάποιους δεν αρέσουν να μην τα εφαρμόζουν δεν υποχρεώνει κανένα, Γιατί να διαμαρτύρονται;Ας ακολουθούν αυτά που τους αρέσουν. Να κάνουν δική τους εκκλησία όπως τη θέλουν ακολουθώντας το μακαριστό Χριστόδουλο.
    Εσείς αυτής της σελίδας που από πολλού παρακολουθώ, διαβάζετε Αγια Γραφή και Πατέρες της Εκκλησίας. Αν διαβάζατε θα βλέπατε ότι ο ιερός Χρυσόστομος απαγόρευε τα θέατρα άρα είχε λάθος; Και στη Καινή Διαθήκη λέγει, ακόμα για ένα λόγο σαπιμένο, πού δεν ωφελει, όταν πείς θα δώσεις λόγο γιατί τον είπες.Ο ανθρωπος για να σωθεί χρειάζονται πολλές θυσίες και κόποι. Είμαι ενας 88χρονος και έχω μεγαλύτερη πείρα από σας.Έχω πολύχρονη πείρα με αγόρια και κορίτσια, και σαςλέγω ότι αυτά που νομίζετε απλά και ωφέλιμα, αυτά κατάστρεψαν τα παιδιά μας και την κοινωνία μας και απορώ πως δεν το αντιλαμβάνεσθε και ειρωνεύεσθε την Εκκλησία.
    Ακούστε και τούτο. Αυτός που δεν έχει την Εκκλησία μητέρα, δεν θα έχει το Θεό Πατέρα.
    Αφήστε την ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΗΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ.
    Ευχριστω Καλή Ανάστση. παπαχαραλαμπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε μία τέτοια κοινωνία που ζούμε αυτά τα πράγματα φαίνονται ακραία,αλλά είναι η γενική κατάσταση που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά.Από μικρό το παιδί καθοδηγείται και παίρνει τις βάσεις που χρειάζεται για να βγεί μεθαύριο στην κοινωνία.Πιστεύω πως ο οδηγός αυτός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς τον τρόπο εκμάθησης αλλά θέλει αρκετές βελτιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive