Τρίτη 16 Απριλίου 2019

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ – ΦΟΒΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ: έφυγε η Χάρις της ΠΑΝΑΓΙΑΣ από το Παρίσι;

Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σε απ ευθείας αναμετάδοση φρικτόν σημείο , προοίμιο της παγκόσμιας δυστυχίας  που έρχεται.   Πύρινη λαίλαπα κατατρώει την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ , το παγκόσμιο θρησκευτικό αυτό σημείο πολιτισμικής αναφοράς....
   Λείψανα ΑΓΙΩΝ της Ορθοδοξίας βρίσκονται τεθησαυρισμένα εκεί από τις λεηλασίες των σταυροφοριών. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας εγκαταλείπει λόγω της παγκόσμιας αποστασίας. 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
Παραμονές ΠΑΣΧΑ 2019 
Ο Ακάνθινος Στέφανος  του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βρίσκεται στον θησαυρό της Παναγίας των Παρισίων  ( τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα του, διότι αποτμήματα των ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ  διασώζονται στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στο Αίγιο) . 
« Σύμφωνα με τις διαθέσιμες ιστορικές πηγές, ο Ακάνθινος Στέφανος αγοράστηκε το 1238 από τον Λουδοβίκο Θ΄ ή Άγιο Λουδοβίκο (25 Απριλίου 1214 – 25 Αυγούστου 1270) που ήταν βασιλιάς της Γαλλίας (1226-1270) και σήμερα βρίσκεται στον Θησαυρό της Παναγίας των Παρισίων.»  https://www.vimaorthodoxias.gr/peri-zois
Πυρκαγιά ξέσπασε στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, στο Παρίσι. 
Η περιοχή εκκενώθηκε, ενώ σε εξέλιξη είναι μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής. 
Κατέρρευσε η οροφή της και τα κωδωνοστάσια της με όλο το γλυπτικό διάκοσμο .  
Εξαιτίας της πυρκαγιάς το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων, κατέρρευσε. Εκπρόσωπος του καθεδρικού δήλωσε στο AFP ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του. Οι φλόγες έφτασαν στη στέγη του καθεδρικού ναού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές καθώς είναι σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, και γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος. 
Ποια είναι η ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ; 
« Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί ή απλούστερα Νοτρ Νταμ, είναι ο μητροπολιτικός Ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα , στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. 
Η κατασκευή του άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλίας. Ο Ναός αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα. Το 1699 υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής του. Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα. 
Στις 2 Δεκεμβρίου1804 στο Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης. 
Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βικτόρ Ουγκώ το γνωστό κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο Παναγία των Παρισίων.»  
ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ και όλα όσα έρχονται; 
« Η Γαλλία διαχωρίζει Εκκλησία και κράτος 
Ο κοσμικός χαρακτήρας του γαλλικού κράτους διατυπώνεται για πρώτη φορά επίσημα από τις μετεπαναστατικές κυβερνήσεις του 18ου αιώνα. Τον Αύγουστο του 1789, η νομοθετική συνέλευση καταργεί τα εκκλησιαστικά προνόμια και επιβάλλει απόλυτη ανεξιθρησκεία. 
Η έλλειψη σαφούς νομοθετικού πλαισίου, όμως, επιτρέπει σε συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις, όπως τον Ναπολέοντα Γ΄, να ευνοήσουν την επάνοδο της Εκκλησίας στο επίκεντρο της κοινωνικής ζωής. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως χάρη στον έλεγχο που συνεχίζει να ασκεί ο καθολικός κλήρος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 
Τα δεδομένα έρχεται να αλλάξει η Τρίτη Δημοκρατία και η κυβέρνηση Ζιλ Φερί με τον Νόμο Διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας του 1905. Ο νόμος -που μεταξύ άλλων επιβάλλει για πρώτη φορά την υποχρεωτική πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε κρατικά σχολεία για όλα τα παιδιά της Γαλλίας- αποσκοπεί στον περιορισμό της εκκλησιαστικής επιρροής και όχι της θρησκευτικής έκφρασης, καθώς έχει ως θεμελιώδεις αρχές του την ελευθερία της πίστης, την ισότητα των πολιτών ενώπιον του νόμου και τον σαφή διαχωρισμό του εκκλησιαστικού από τον δημόσιο χώρο. 
Με το Σύνταγμα του 1958, που εγκαινιάζει την 5η Δημοκρατία, ο κοσμικός χαρακτήρας του γαλλικού κράτους κατακυρώνεται συνταγματικά και αποτελεί απαραίτητη εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής ενότητας. Το γαλλικό κράτος, όμως, επιδεικνύει -μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα- αξιοσημείωτη ευκαμψία σε ό,τι αφορά τον κοσμικό χαρακτήρα της γαλλικής κοινωνίας, εφόσον η έκφραση θρησκευτικού συναισθήματος παραμένει εκτός πολιτικού πεδίου. 
Κινδύνους στον κοσμικό χαρακτήρα του γαλλικού κράτους διαπιστώνει η Εκθεση Μπαρουέν τον Μάιο 2003. Η έκθεση, με τίτλο «Για Μια Νέα Κοσμικότητα», καταδεικνύει τους κινδύνους που παρουσιάζει η διείσδυση του φονταμενταλισμού στην κοινωνία, προτείνοντας τη δημιουργία «Κώδικα Κοσμικότητας», που θα ενοποιεί τα υπάρχοντα νομοθετήματα.»  http://www.kathimerini.gr/362386/article/epikairothta/kosmos/h-gallia-diaxwrizei-ekklhsia-kai-kratos 
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας εγκαταλείπει λόγω της παγκόσμιας αποστασίας.  
Οι Παριζιάνοι παρακολουθούν την φωτιά και κλαίνε. 
Άγιος  Παίσιος: «Στη Γαλλία χιλιάδες έγιναν Μουσουλμάνοι… και οι Γάλλοι δεν θα βρουν ανάπαυση» 
 «Στη Γαλλία, παρόλο που είναι κράτος προοδευμένο – δεν είναι υπανάπτυκτο- «τελευταία» ογδόντα χιλιάδες έγιναν Μουσουλμάνοι. Γιατί; Γιατί έχουν κάνει την αμαρτία μόδα. Βλέπεις όμως, ελέγχονται και θέλησαν να αναπαύσουν τη συνείδησή τους. https://www.dogma.gr/ellada/gerontas-paisios-sti-gallia-chiliades-eginan-mousoulmanoi-kai-oi-galloi-den-tha-vroun-anapafsi/13651/ 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive