Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Το Ιράν απειλεί να κλείσει με πυρά τα Στενά του Ορμούζ … ΦΩΤΟ

To Ιράν ανανέωσε τις απειλές για να κλείσει το Στενό του Ορμούζ εάν εμποδιστεί η χρήση του στρατηγικού ποταμού μεταφοράς Περσικού Κόλπου για την εξαγωγή πετρελαίου. «Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το Στενό του Ορμούζ είναι ένα« θαλάσσιο πέρασμα », δήλωσε ο Ali Reza Tengseiri,...
διοικητής της ναυτικής δύναμης του Ιρανικού Επαναστατικού Σώματος, όπως δήλωσε τη Δευτέρα από το Ιράν.
«Εάν δεν έχουμε τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουμε, θα το κλείσουμε», είπε. «Εάν υπάρχει κάποια πολεμική απειλή … στα ιρανικά ύδατα, δεν θα διστάσουμε να απαντήσουμε».
Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν απειλήσει επανειλημμένα να κλείσουν το στενό, μια από τις σημαντικότερες πλωτές οδούς του παγκόσμιου εμπορίου πετρελαίου, εν μέσω σταθερής αύξησης των εντάσεων με τις ΗΠΑ
Το μερίδιο του λέοντος από το πετρέλαιο από τους κορυφαίους παραγωγούς της περιοχής – συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράκ και του Κουβέιτ – περνάει από το Στενό του Ορμούζ προς την κατεύθυνση των πετρελαϊκών αγορών στην Άπω Ανατολή.
Νωρίτερα τη Δευτέρα, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε σχέδια για να τερματίσει όλες τις προσωρινές εξαιρέσεις για χώρες που εξακολουθούν να αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής του Λευκού Οίκου για άσκηση «μέγιστης πίεσης» στο Ιράν, με στόχο να μηδενιστεί το εισόδημα πετρελαίου της χώρας.
Τον περασμένο Νοέμβριο, η κυβέρνηση Trump επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν μετά την απομάκρυνση των ΗΠΑ από μια πυρηνική συμφωνία μεταξύ της Τεχεράνης και της ομάδας P5 + 1 (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συν τη Γερμανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive