Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Dolce Danai: Στην Καλαμαριά συμβαίνουν τα πιο γλυκά…θαύματα

Dolce danai
Περνώντας κανείς από την οδό Πόντου στην Καλαμαριά, ανάμεσα σε κτίρια και πολυκατοικίες, θα ξεχωρίσει το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Dolce Danai, ένα πολύχρωμο σημείο στον αριθμό 79, που είναι κυριολεκτικά βγαλμένο από παραμύθι. Εκεί, η Δανάη Συμεωνίδου δημιουργεί τα πιο ιδιαίτερα γλυκά ολόκληρης της πόλης....
μετατρέποντας μια μικρή μικρή ιδέα που μπορεί να έχει κάποιος σε γευστικό παράδεισο!
Ρεπορτάζ: Κική Τσάνη
Μπαίνοντας μέσα οι μυρωδιές σε συναρπάζουν, ενώ τα ράφια κοσμούνται από πολύχρωμες τούρτες που δεν χορταίνεις να τις βλέπεις και λαχταράς να τις γευτείς.
Η Δανάη, χαμογελαστή και ευδιάθετη περιμένει να κάνει γλυκιά πράξη αυτό που θα της ζητηθεί.
Από γενέθλια και πάρτυ μέχρι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, υπόσχεται να κάνει τις ιδιαίτερές μας στιγμές ακόμα πιο μοναδικές, καθώς οι δημιουργίες της διαφέρουν από τις υπόλοιπες του είδους και είναι όλα παρασκευασμένα από την ίδια και βρώσιμα, ακόμα και τα διακοσμητικά!
Με επιρροές από την Αγγλία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής αλλά και από την Ιταλία, από όπου κατάγεται ο σύζυγός της Clay, η Δανάη είχε ως όνειρο ζωής να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση στην Καλαμαριά, τον τόπο που γεννήθηκε. Έχοντας δουλέψει σε πολύ καλά εστιατόρια – από τα χεράκια της έφαγε γλυκό ο Leonardo Dicaprio στη Μύκονο – και με πολυετή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική, αποφάσισε να κάνει αυτό το βήμα.
Έτσι πριν ένα χρόνο, με μεράκι και όρεξη για δημιουργία, το Dolce Danai συστήθηκε στο κοινό. Σε μόλις ένα χρόνο λειτουργίας ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα γλυκά της Δανάης αφού ξεχωρίζουν τόσο στο οπτικό κομμάτι όσο και στην ποιότητα.
Όπως λέει και η ίδια, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα υλικά που χρησιμοποιεί. “Ξεκίνησα δουλεύοντας στην κουζίνα του σπιτιού μου με τα δικά μου προϊόντα, όπως για παράδειγμα τα βιολογικά μας αυγά. Η προσεκτική επιλογή των προϊόντων ήταν πάντα η βασική μου αρχή και είναι το σήμα κατατεθέν του Dolce Danai”.
Η εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι πελάτες της, είναι αυτό που τη γεμίζει ενέργεια και της δίνει έμπνευση για δημιουργία. “Κάποιοι έρχονται με μια έτοιμη ιδέα, με άλλους σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε παρέα το πως θα εξελιχθεί ένα γλυκό ή ολόκληρο το στήσιμο ενός event. Είναι πολύ όμορφο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους καθημερινά και η ικανοποίηση που παίρνω από ένα χαμόγελο, με βοηθά να κάνω αυτό που αγαπώ με μεγαλύτερη ευχαρίστηση”.
Η Δανάη συνεχώς ψάχνει το κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Έτσι, εκτός από το ιταλικό παγωτόπου θα βρούμε στο Dolce Danai το καλοκαίρι, θα γευτούμε και ιταλικά γλυκά, έμπνευση για τα οποία αποτελεί η γενέτειρα του Clay.
“Όλα τα προϊόντα για την παρασκευή των γλυκών αυτών προέρχονται από την Ιταλία και μπορώ να πω ότι έχουν ιδιαίτερη απήχηση. Για παράδειγμα επιλέγουν για γάμους τα κανόλι, που είναι λευκά, γευστικά και πρωτότυπα και ο κόσμος τα αγάπησε”.
Η Δανάη και ο Clay, μας περιμένουν στο Dolce Danai, με νόστιμα μπισκότα και brownies, αλλά και νηστίσιμα εδέσματα, όπως το πεντανόστιμο κέικ με καρύδα, με τα οποία θα απολαύσουμε τον καφέ μας, αφού εκτός από εργαστήριο, λειτουργεί και σαν καφέ.
Εκεί κανείς μπορεί να συζητήσει με τη Δανάη για την τούρτα που θέλει να του φτιάξει για μια ιδιαίτερη στιγμή ή ακόμα και για τον σχεδιασμό ενός ολόκληρου event. Παράλληλα, περισσότερες δημιουργίες της είναι διαθέσιμες, στο Facebook και Instagram,όπου δέχεται και παραγγελίες.
Dolce Danai, Πόντου 79, Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 6947187530, 2314011050
Ε-mail: dolcedanai@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive