Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Μασσάει ο ψεύτης απο ψεμματα; Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την Άγκυρα: «Έτσι έγινε η επιχείρηση της τουρκικής Αεροπορίας κατά του Chinook»

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει την Άγκυρα: «Έτσι έγινε η επιχείρηση της τουρκικής Αεροπορίας κατά του Chinook»
Μετά την διάψευση της Άγκυρας, που υποστηρίζει ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν παρενόχλησαν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού ενώ πετούσε προς το Αγαθονήσι, η Αθήνα απάντησε με λεπτομέρειες για το τι συνέβη, διαψεύδοντας με την σειρά της τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της Τουρκίας...
ότι τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν υποτίθεται σε συνήθη αποστολή.  Δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο CH-47D που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι, ωστόσο αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από την 133ΣΜ στο Καστέλι, αναφέρουν πληροφορίες του ΓΕΕΘΑ.    Δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.  Μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το Chinook, το οποίο αναγκάστηκε να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος.  Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.  Της  ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ είχαν προηγηθεί τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν πως σύμφωνα με πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας ότι  «οι ισχυρισμοί του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και κάποιων ξένων ΜΜΕ ότι δήθεν τουρκικά μαχητικά έκαναν παρενοχλήσεις δεν ισχύουν αλλά τα μαχητικά μας έκαναν τις συνήθεις αποστολές τους στο πλαίσιο ασκήσεων».  Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! Προφανώς οι Τούρκοι θεωρούν  δεδομένο ότι συνήθεις αποστολές είναι η παραβίαση του το FIR Αθηνών όσο και του Εθνικού Εναέριου Χώρου, αλλά και η πραγματοποίηση αποστολών  αναγνώρισης όπως του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive