Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Δημήτρης Τσαλής: “Ένας πρόεδρος γίγαντας”

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Τσαλής
Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποχαιρετούν τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας το συνάδελφό τους Δημήτρη Τσαλή, που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας. Ο Δημήτρης Τσαλής...
γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1974 στη Ροδόπολη Σερρών, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια έως την αποφοίτησή του από το Γενικό Λύκειο Κατω Πορρόιων.
Υπηρέτησε ως Εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά το 1992 και κατατάχθηκε στις τάξεις του ΠΣ στις 5-3-2001. Υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, έγγαμος και πατέρας δυο αγοριών. Ως πυροσβέστης υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Διοίκηση Π.Υ. Ν.Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων σε μάχιμους Σταθμούς της πόλης 1ος ΠΣ και 2ος ΠΣ, στον οποίο υπήρξε αναπόσπαστο μέλος της βάρδιας απο το Φεβρουάριο του 2010.
Η συνδικαλιστική του δράση ξεκίνησε πολύ νωρίς το 2002 και με την πρώτη υποψηφιότητά του, αν και νέος υπάλληλος εξελέγη στο ΔΣ της ΕΥΠΣΠΚΜ, καθώς και μέλος στην ΠΟΕΥΠΣ. Από τότε μέχρι σήμερα κατέχοντας διάφορες θέσεις (Πρόεδρος, Ταμίας) στον συνδικαλιστικό μας φορέα αγωνίστηκε με πάθος και παρρησία καταδεικνύοντας το μεγαλείο της προσωπικότητας και του ήθους του.
Εξαίρετος, αγαπητός και αποδεκτός απο φίλους και αντιπάλους διακρίνονταν για την εργατικότητά του. Ύψωνε το ανάστημά του προς όφελος των συναδέλφων, θωράκιζε τα εργασιακά τους δικαιώματα και αγωνιζόταν γι’ αυτά. Πρωτοστατούσε στις ένστολες διαμαρτυρίες των Σωμάτων Ασφαλείας στη ΔΕΘ, έδινε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ και διατηρούσε άριστη συνεργασία με την φυσική ηγεσία καθώς και την πολιτική.
Άνθρωπος της προσφοράς πρωτοστάτησε σε καινοτόμες δράσεις:
• Ημερίδες για τα εργασιακά δικαιώματα των πυροσβεστών και το συνταξιοδοτικό
• Δωρεάν πνευμονολογικό έλεγχο και εξετάσεις σε όλους τους συναδέλφους σε Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα
•Χριστουγεννιάτικες γιορτές για τα παιδιά των συναδέλφων
• Φιλανθρωπικές δράσεις σε Παιδιατρικές-Παιδογκολογικές Κλινικές της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και το Χαμόγελο του παιδιού
• Συμμετοχή των μελών της ΕΥΠΣΚΜ στους Ημιμαραθωνίους της Θεσ/νίκης καθώς και της ομάδας μπάσκετ της Πυροσβεστικής Θεσ/νίκης, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, σε διάφορα τουρνουά.
Παρόλο που ως Πρόεδρος της Ένωσης ο συνδικαλισμός του παρείχε τη δυνατότητα να απέχει απο την μάχιμη εργασία, ο ίδιος είχε επιλέξει να είναι στην πρώτη γραμμή εκτελώντας 24ωρη βάρδια σε έναν απο τους πιο μάχιμους σταθμούς της πόλης. Ο θάνατος του στο καθήκον καταδεικνύει την αγάπη για το επάγγελμά του καθώς και την εργασιακή του συνέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive