Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Ποιους «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από το χτύπημα με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο


"'Συναγερμός" στην Aντιτρομοκρατική Υπηρεσία τα ξημερώματα μετά την επίθεση με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, που βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλλα, στο Χαλάνδρι.  Η χειροβομβίδα, που έριξαν άγνωστοι οι οποίοι έφθασαν στο προξενείο με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, εξερράγη την νύχτα, όπως περιγράφουν  και περίοικοι, που έντρομοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους....
  "Παιδιά, μην το ψάχνετε. Η έκρηξη έγινε", είπε μάρτυρας για την έκρηξη στο Προξενείο.
Πρόσθεσε ότι το περιστατικό συνέβη μεταξύ 3:30 με 3:45 τα ξημερώματα και όπως χαρακτηριστικά είπε: "Σηκωθήκαμε από το κρεβάτι από τον εκκωφαντικό θόρυβο".
Ο κάτοικος τέλος είπε ότι, αν και κοίταξε από την μπαλκονόπορτα του προς τα έξω, δεν είδε κάτι ύποπτο.
Από την έκρηξη στο δάπεδο του κουβουκλίου του σκοπού, προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο κουβούκλιο του σκοπού, ο οποίος ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν μέσα σε αυτό.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, πυροτεχνουργοί της οποίας ερευνούν την περιοχή για να βρουν στοιχεία, ενώ εξετάζονται και βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.
Αστυνομικοί, λίγη ώρα μετά την επίθεση, εντόπισαν και μία μοτοσικλέτα, τύπου "εντούρο", που πιθανότατα σχετίζεται με το περιστατικό.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1, πιθανότατα πίσω από την επίθεση βλέπουν την "Επαναστατική Αυτοάμυνα" ή την "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών", ενώ παραπέμπουν στην επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία τον Νοέμβριο του 2016, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην χώρα μας.
Η πρώτη επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, μέσω sms, αναφέρει ότι "στις 03:20, εξωτερικά του ρωσικού προξενείου, στο Χαλάνδρι, ερρίφθη χειροβομβίδα, η οποία εξεράγη χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί", προσθέτοντας ότι προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Το ΥΠΕΞ για την επίθεση στο ρωσικό προξενείο
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.
«Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις» τονίζει το ΥΠΕΞ.
Και καταλήγει: «Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη».
Κατρούγκαλος για χτύπημα στο ρωσικό προξενείο: Θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα
Τη διαβεβαίωση ότι «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά», έδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, με δήλωσή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Sputnik».
«Η Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, «είναι μια ασφαλής χώρα. Συμβαίνουν όμως και εδώ, όπως και σε όλες τις χώρες του κόσμου, μεμονωμένες απαράδεκτες επιθέσεις όπως αυτή, η οποία έγινε το πρωί στο ρωσικό προξενείο. Έχουμε επικοινωνήσει με τη ρωσική πρεσβεία, της έχουμε δηλώσει την αυτονόητη και κατηγορηματική καταδίκη παρόμοιων γεγονότων. Και δηλώσαμε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία αστυνομικά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα γεγονότα. Επιβεβαιώσαμε, επίσης, στο πλαίσιο της επαφής αυτής, τις πάρα πολύ φιλικές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες μεταξύ τους».
Ρωσική πρεσβεία: Καταδικάζουμε αποφασιστικά τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες
 «Το σημερινό περιστατικό έξω από το προξενικό τμήμα της πρεσβείας δεν επηρέασε τη λειτουργία του προξενείου ή της πρεσβείας γενικότερα» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα.
Με δύο αναρτήσεις της στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα καταδικάζει αποφασιστικά «τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες», όπως επισημαίνει, εκφράζει την «ευγνωμοσύνη της στις ελληνικές αρχές για την άμεση ανταπόκρισή τους» και σημειώνει πως παραμένει σε στενή επαφή μαζί τους.
Oι αναρτήσεις:
Το σημερινό περιστατικό έξω από το προξενικό τμήμα της Πρεσβείας δεν επηρέασε τη λειτουργία του προξενείου ή της Πρεσβείας γενικότερα. Καταδικάζουμε αποφασιστικά τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive