Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Οδοιπορικό της «Washington Post». Υμνοι στην Ικαρία

❱❱ Φωτογράφος αποτύπωσε σε λεύκωμα τη ζωή των υπεραιωνόβιων κατοίκων του νησιού. Η φωτογράφος Λίλι Μπάνγκεϊ χαρακτηρίζει «οπτική ωδή» στους κατοίκους της Ικαρίας, που δεν φαίνεται να τους αγγίζει ο χρόνος, το οδοιπορικό της στο ελληνικό νησί, το οποίο αποτυπώθηκε σε ένα πλούσιο φωτογραφικό λεύκωμα που φιλοξενήθηκε στην «Washington Post»...

Οπως αναφέρεται στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, αφορμή για την επίσκεψη της φωτογράφου στην Ικαρία στάθηκε το πολυσυζητημένο χαρακτηριστικό της μακροζωίας που διακρίνει τους κατοίκους της, το οποίο είχε αρχικά διαπιστωθεί από τον συγγραφέα των «New York Times» και ερευνητή του «National Geographic», Νταν Μπόιτνερ.
Μαζί με ομάδα ερευνητών και δημογράφων, ο Μπόιτνερ είχε συμπεριλάβει και το ελληνικό νησί στη λίστα των περιοχών με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, μαζί με την Οκινάουα, τη Νικόγια, τη Λόμα Λίντα και τη Σαρδηνία.
«Οι Ικαριώτες είναι πιθανότερο να γιορτάσουν τα 100ά γενέθλιά τους με όλο το χωριό από το να απομονωθούν από την κοινότητά τους. Δεν υπάρχουν οίκοι ευγηρίας στο νησί, αντίθετα κάθε σπίτι είναι υπό φροντίδα» αναφέρει η Μπάνγκεϊ στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι βρήκε ένα νησί όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις δραστηριότητες, όπως τα μελίσσια και η καλλιέργεια των δικών τους λαχανικών. 
Στόχος της δεν ήταν, όπως λέει, να ανακαλύψει το μυστικό της μακροζωίας τους, αλλά να βιώσει τους χαλαρούς ρυθμούς μιας κοινότητας, όπου κάθε κάτοικος χαίρει σεβασμού και αποτελεί ισότιμο μέλος, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive