Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

"Χημικός πόλεμος" κατά της δημοκρατίας. Της Ιωάννας Καλαντζάκου – Τσατσαρώνη*

"Χημικός πόλεμος" κατά της δημοκρατίαςO "χημικός πόλεμος" που εξαπέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα κατά εκατοντάδων χιλιάδων φιλειρηνικών διαδηλωτών αποτελεί όνειδος για δημοκρατική χώρα. Είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι η άνωθεν εντολή προς την Αστυνομία να προχωρήσει σε μαζική χρήση χημικών οφείλεται σε εσφαλμένη εκτίμηση και όχι σε συνειδητή επιλογή προκειμένου να διαλυθεί το συλλαλητήριο. Και είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς την υποψία ότι οι λίγες δεκάδες κουκουλοφόροι, που αφέθηκαν ανεμπόδιστοι να πλησιάσουν και να προκαλέσουν, δεν ενήργησαν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά στα πλαίσια μιας παρακρατικής συγκρότησης...
που εξυπηρετεί μια αυταρχική και αντιδημοκρατική εξουσία.
Ένα συλλαλητήριο εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, μεταξύ των οποίων χιλιάδες ηλικιωμένοι και παιδιά, που συγκεντρώθηκαν απ’ όλη τη χώρα και την ομογένεια για να διαδηλώσουν την εθνική αγωνία τους για το μακεδονικό, πνίγηκαν στα χημικά. Αντιμετωπίστηκαν ως εχθροί προς διάλυση, με αφορμή –ή πρόσχημα- μερικές δεκάδες "αντεξουσιαστές", που περιέργως εμφανίζονται πολύ συχνά να εξυπηρετούν την εξουσία. 
Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις σέβονται τη διαφωνία. Προστατεύουν όσους διαδηλώνουν την αντίθετη γνώμη τους, αρκεί να το κάνουν ειρηνικά και νόμιμα, όπως οι εκατοντάδες χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα. Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις δίνουν εντολή να απομονωθούν και να συλληφθούν έγκαιρα οι διάφοροι προσωπιδοφόροι "αντιδιαδηλωτές", ώστε να γίνουν γνωστά τα πρόσωπα και τα κίνητρά τους, αλλά και να υποστούν τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους.
Την Κυριακή στο Σύνταγμα έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ασύδοτοι οι κουκουλοφόροι, θύματα των χημικών οι ειρηνικοί διαδηλωτές. Η λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα υπέστη ένα ακόμη τραύμα. Ο καθεστωτικός αυταρχισμός έδειξε το πρόσωπό του...
Η κ. Ιωάννα Καλαντζάκου-Τσατσαρώνη είναι δικηγόρος -τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive