Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Νίκη-ανάσα της Μέι κατά της πρότασης δυσπιστίας των Εργατικών

Νίκη-ανάσα της Μέι κατά της πρότασης δυσπιστίας των Εργατικών
Μία μέρα μετά την καταψήφιση της συμφωνίας για το Brexit που συνήψε με την Ε.Ε, η Τερέζα Μέι διατήρησε τη κυβέρνηση της «όρθια» μετά τη ψηφοφορία στα πλαίσια της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε χθες ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν....
Με δεδομένη τη στήριξη του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUP στην κυβέρνηση, η πρωθυπουργός κατάφερε να αποσπάσει πλειοψηφία με ψήφους 325 έναντι 306 της αντιπολίτευσης.
Η Μέι μετά το αποτέλεσμα δήλωσε ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα και έτοιμη να δουλέψει με τα μέλη του κοινοβουλίου και τα κόμματα για φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφορικά με το Brexit. 
Από τη πλευρά του ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε μετά τη καταψήφιση της πρότασης του θέλησε να επανέλθει στο θέμα του Brexit δηλώνοντας « θέλω να εξασφαλίσω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα φέρει ένα καταστροφικό no-deal στον λαό της χώρας». 
Λίγο πριν τη ψηφοφορία η βρετανίδα πρωθυπουργός, εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου, μολονότι η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ απορρίφθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές. «Πιστεύω ότι (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε η πρωθυπουργός.
Παράλληλα επέμεινε εκ νέου ότι «είναι σαφές ότι πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι η αποχώρηση από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου».
Nωρίτερα η ηγέτης του DUP Αρλέν Φόστερ δήλωσε «Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Αυτές είναι κρίσιμες στιγμές για το Ηνωμένο Βασίλειο και έχουμε δείξει ότι πρώτα απ 'όλα θα ενεργήσουμε προς το εθνικό συμφέρον. Το DUP υποστηρίζει την κυβέρνηση σήμερα το απόγευμα, ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στις πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε». 
Times: Σχέδια για καθυστέρηση του Brexit
Επομένως το ερώτημα που γεννάται μετά τη νίκη της Μέι είναι ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της  αφού και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος έχει αποκλειστεί και δεν είναι ορατή επαναδιαπραγμάτευση συμφωνίας από την Ε.Ε. 
To BBC ανέφερε ότι σε τηλεδιάσκεψη που έγινε ανάμεσα σε Υπουργούς της κυβέρνησης συζητήθηκε το σενάριο της αναβολής της ημερομηνίας του Brexit (29 Μαρτίου 2019) και ήδη «καταρτίζεται πρόταση για την καθυστέρηση εφαρμογής του άρθρου 50», σύμφωνα με τον επικεφαλής μεγάλης βρετανικής εταιρείας που συμμετείχε στη συζήτηση και μίλησε στο Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν σχέδια ώστε να καθυστερήσει το Brexit έως το 2020, αφότου Γερμανία και Γαλλία διατύπωσαν την πρόθεσή τους να παρατείνουν τις διαπραγματεύσεις για το «διαζύγιο» Βρυξελλών - Λονδίνου μεσούσης της πολιτικής κρίσης στη Βρετανία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Times.
Ο προηγούμενος σχεδιασμός επικεντρωνόταν σε μια αναβολή διάρκειας τριών μηνών για το διαζύγιο, από την 29η Μαρτίου στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Times, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξετάζουν νομικές οδούς προκειμένου να αναβληθεί η αποχώρηση της Βρετανίας έως τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive