Για μεθοδευμένη απαξίωση των εποπτευόμενων δημόσιων εταιρειών «Εγνατία ΑΕ» και «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», κατηγορεί το υπουργείο Υποδομών ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος τονίζοντας ότι οι διοικήσεις των συγκεκριμένων εταιρειών έχουν ικανότητα παραγωγής έργου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:...
«Με μέθοδο, επιμονή και υπομονή, ιδιότητες που δεν διαθέτει στις υπόλοιπες δραστηριότητές του, το Υπουργείο Υποδομών απαξιώνει τις εποπτευόμενές του δημόσιες εταιρίες. Απώτερός του σκοπός είναι να τις κλείσει όχι γιατί έχει μεταστραφεί υπέρ ενός μικρότερου δημόσιου τομέα, αλλά διότι αφενός δεν διαθέτει ικανές διοικήσεις και αφετέρου θέλει να ικανοποιήσει την κεντρική γραφειοκρατία του υπουργείου, στην οποία πλέον με καρατομήσεις ικανών στελεχών έχει φροντίσει να προωθήσει, αναξιοκρατικά, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος αναφέρομαι στις εταιρίες ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. και ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. που δημιουργήθηκαν για να υλοποιήσουν έργα με την ευελιξία την οποία δεν έχουν τα υπουργεία, με την προϋπόθεση, όμως, ότι οι διοικήσεις τους θα έχουν ικανότητα παραγωγής έργου. Στην πρώτη, ήδη έχει αποσταλεί εγκύκλιος για μετατάξεις, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια δεν της έχει δοθεί ευκαιρία για δημοπράτηση ούτε έργων που αποτελούν υπόλοιπα άλλων έργων (π.χ. τμήμα του Κασσάνδρα-Ποτίδαια και το Θέρμη-Πολύγυρος). Κλείνοντας την Εγνατία, χάνεται η σημαντικότατη τεχνογνωσία της, όχι μόνο στον τομέα των έργων, αλλά και των διοδίων και του κατασκευαστικού τομέα στο εξωτερικό. Από τη δεύτερη έχει μεταφέρει στο υπουργείο το ΣΔΙΤ κατασκευής σχολείων για την Κεντρική Μακεδονία, ενώ σε αυτό μεταβιβάζεται η ιδιοκτησία της Στοάς του Αγίου Μηνά. Τέλος, να θυμίσω ότι όλα τα παραπάνω παραδείγματα έχουν σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Πώς λέμε κυβέρνηση της αποκέντρωσης; Το αντίθετο.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.