Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Θ. Κιτσάκος: «Ο Μ. Πετσίτης λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου». Του Γιώργου Φιντικάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για Μανώλη Πετσίτη
Τις επαφές με τον Μανώλη Πετσίτη, επιβεβαιώνει ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Θεόδωρος Κιτσάκος, ο οποίος  μιλώντας στο Liberal.gr, επισημαίνει ότι ο πρώτος επισκέπτονταν τη ΔΕΠΑ και τον ίδιο, προκειμένου να μεταφέρει υπηρεσιακά έγγραφα από και προς την εταιρεία....

«Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κιτσάκος, προσθέτοντας «απ’ ότι είχα ακούσει, ο κ. Πετσίτης επισκέπτονταν τη ΔΕΠΑ και επί προηγούμενης διοίκησης του κ. Παλαιογιάννη.
Σε ότι αφορά συνολικά την υπόθεσή του, στην οποία αναφέρθηκε χθες και ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι «ο κ. Κιτσάκος ελέγχεται και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», ο πρώην μάνατζερ της ΔΕΠΑ, σημειώνει ότι «της όλης υπόθεσης μου, έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, στη Δικαιοσύνη και μόνο θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα, όσα στοιχεία χρειάζονται». Σχετικά με τη παρέα της Καισαριανής, διαψεύδει, ότι είχε σχέση ή δραστηριότητα στη συγκεκριμένη συνοικία ή σχέση συμμαθητή με τους Παπά- Πετσίτη, με τους όποιους, όπως λέει, έχει διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών.
Και καταλήγει στη δήλωσή του προς το Liberal.gr: «Δηλώνω ότι το τελευταίο διάστημα και σε συνέχεια του δελτίου Τύπου, της συνέντευξης Τύπου, και της συνέντευξης μου σε έντυπο μέσο, έχω στοχοποιηθεί ασύμμετρα και βάναυσα, έχω δεχθεί απειλές για τις οποίες έχω απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, και προτίθεμαι να δρομολογήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες».
Ρόλο στο Μαξίμου
Επί της ουσίας με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Κιτσάκος, επιβεβαιώνει ότι ο Μ. Πετσίτης είχε ενεργό ρόλο στο Μαξίμου αφού εμφανίζεται να λειτουργεί ως «εκπρόσωπος υπηρεσιών», και μάλιστα για υποθέσεις που αφορούσαν στη σχέση με υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς. Τα παραπάνω λέγονται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφύγει συστηματικά μέχρι τώρα να αναφερθεί στην οποιαδήποτε σχέση Μαξίμου - Πετσίτη, ενώ ο Νίκος Παππάς ανέφερε στον ραδιοφωνικό «στο Κόκκινο» πως παρείχε εθελοντική εργασία, παραπέμποντας εμμέσως στο διάστημα προς των εκλογών. Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Κιτσάκος ανέλαβε διευθύνον σύμβουλος στη ΔΕΠΑ τον Δεκέμβριο του 2015.
Το θέμα έχει αποκτήσει ευρύτερες διαστάσεις μετά από τα δημοσιεύματα ότι ο ίδιος ο συνεργάτης του κ. Παπά επισκεπτόταν συχνά και πολλούς άλλους επιχειρηματίες ως απεσταλμένος του υπουργού. Και συγκεκριμένα ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με τον  Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ειδικό στις Off Shore και ο οποίος ως γνωστόν υπήρξε και συνταξιδιώτης του υπουργού στο περιβόητο ταξίδι του στη Βενεζουέλα το καλοκαίρι του 2013.
Σημειωτέον ότι χθες, 21 βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την υπόθεση Πετσίτη – ΔΕΠΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Παπάς καλείται να απαντήσει ποια η σχέση του με το συγκεκριμένο πρόσωπο που βρέθηκε να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρίας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη ΔΕΠΑ.
Τι απέγινε η έρευνα
Εκείνο που προκαλεί πάντως εντύπωση, ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις ΔΕΠΑ- ELFE, είναι ότι πριν από σχεδόν… 2 χρόνια, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, είχε ξεκινήσει σχετική έρευνα, ωστόσο ακόμη και σήμερα ουδείς γνωρίζει σε ποιο σημείο αυτή βρίσκεται.
Ο ίδιος εξάλλου ο Γ. Παντελής προκάτοχος της σημερινής επικεφαλής της Αρχής, Α. Ζαΐρη, στην επιστολή που είχε παραλάβει σε ανύποπτο ακόμη χρόνο (Μάιος 2017), από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Θ. Κιτσάκο, είχε ενημερωθεί πως υπάρχει «...ένα άτυπο δίχτυ προστασίας...» που εμπόδιζε επί σειρά ετών τη ΔΕΠΑ να διακόψει το φυσικό αέριο προς τα Ελληνικά Λιπάσματα «...αφού ισχύει το κλασσικό διατήρηση εν λειτουργία και βλέπουμε...», όπως του έγραφε ο τελευταίος.
Σε άλλο σημείο επισημαίνονταν ότι κάθε ενέργεια γύρω από την ELFE, γινόταν στη βάση πολιτικών εντολών.
Κατόπιν αυτών προκαλεί απορία, γιατί αφού η Αρχή έχει στα χέρια της υλικό στο οποίο αναφέρονται ρητά παρεμβάσεις από πολιτικά πρόσωπα, δεν έχει διαβιβάσει το σχετικό φάκελο στη Βουλή. Τουλάχιστον αυτό προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Θ.Κιτσάκου στο liberal:
«Σχετικά με τα περί παρέας της Καισαριανής, ουδέποτε είχα σχέση ή δραστηριότητα στη συγκεκριμένη συνοικία, πόσο μάλλον σχέση συμμαθητή με τους κ.κ. Παπά- Πετσίτη, με τους όποιους εξάλλου έχω διαφορά ηλικίας άνω των 20 ετών. Σχετικά με τον κ. Πετσίτη, απ’ ότι είχα ακούσει, επισκέπτονταν τη ΔΕΠΑ και επί προηγούμενης διοίκησης του κ. Παλαιογιάννη. Δεχόμουν στο γραφείο μου, επισκέψεις υπηρεσιακού χαρακτήρα από τον κ. Πετσίτη, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μαξίμου. Από εκεί και πέρα, της όλης μου υπόθεσης έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη, στη Δικαιοσύνη και μόνο, θα κατατεθούν όταν έρθει η ώρα, όσα στοιχεία χρειάζονται. Δηλώνω ότι το τελευταίο διάστημα και σε συνέχεια του δελτίου Τύπου, της συνέντευξης Τύπου, και της συνέντευξής μου σε έντυπο μέσο, έχω στοχοποιηθεί ασύμμετρα και βάναυσα, έχω δεχθεί απειλές για τις οποίες έχω απευθυνθεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, και προτίθεμαι να δρομολογήσω τις δέουσες νομικές ενέργειες».
Η επιστολή Κιτσάκου (Μάιος 2017) προς τον τότε επικεφαλής της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, Γ.Παντελή
epistolidepa1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive