Η βουλγαρική κυβέρνηση απειλεί στα ίσια χωρίς περιστροφές με βέτο τον Ζάεφ, για την «μακεδονική γλώσσα», που η ελληνική πλευρά παρέδωσε στους Σκοπιανούς. «Η ΠΓΔΜ μπορεί να αποκλειστεί από τη Βουλγαρία με βέτο στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ευρω-Ατλαντικής ενσωμάτωσης, διότι προσπαθεί να καταχραστεί το θέμα της δήθεν «Μακεδονικής γλώσσας»....
δήλωσε ο Krasimir Karakachanov, Αναπληρωτής Υπουργός Ασφάλειας και υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. «Κ. Ζάεφ μην καταχραστείτε το θέμα της «μακεδονικής γλώσσας». Θα μπορούσε να σας κοστίσει την ένταξη σας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ», δήλωσε ο Βούλγαρος αξιωματούχος, σχολιάζοντας δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού ότι «η συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαιώνει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και πλέον δεν έχει κανένας το δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτό». Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας δήλωσε ότι «μακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να καθιερώσει κρυφά μια τέτοια γλώσσα. Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ Karakachanov έγραψε ότι «τα εδάφη της πΓΔΜ ήταν βουλγαρικά, κάτι που είναι ένα ιστορικό γεγονός και ως εκ τούτου δεν θα επιτραπούν συμβιβασμοί με την ιστορία της Βουλγαρίας»! «Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια γεωγραφική ονομασία που περιλαμβάνει εδάφη της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας. Ο Ζάεφ μπορεί να θέλει υφαρπάξει αύριο μια παρόμοια βουλγαρική διάλεκτο ως επίσημη ξένη γλώσσα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για πρόκληση», δήλωσε ο βούλγαρος υπουργός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η «μακεδονική ιστορία» που σήμερα διαλαλείτε από τους Σκοπιανούς δεν ισχύει μέχρι το 1944, και ως εκ τούτου ο ίδιος ζήτησε υπογραφή παραρτήματος Συνθήκης καλής γειτονίας, που από την πλευρά της πΓΔΜ δεν γίνεται αποδεκτό. «Εάν αντιταχθούν, δεν θα λάβουν την υποστήριξή μας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Δεν θα επιτρέψω κανένα συμβιβασμό με την ιστορία μας», έγραψε ο κ. Krasimir Karakaçanov, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.