Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Απέδρασε σπάζοντας το «βραχιολάκι» υπόδικος για την υπόθεση Siemens και τα εξοπλιστικά

Δραπέτευσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, σπάζοντας το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης με το οποίο είχε αποφυλακιστεί. Ο τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ θεωρείται άνθρωπος-κλειδί για τα σκάνδαλα των εξοπλισμών και της Siemens και είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015...
στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χαρακτηριστικά πως «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛ.ΑΣ., μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».
Την έκπληξή του εξέφρασε ο συνήγορος του Χρ. Καπαρουνάκης, «ιδίως ενόψει της αναμονής έκδοσης απόφασης για την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία αναμένεται να έχει θετική έκβαση για αυτόν».
Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν εκτός από το σκάνδαλο της Siemens, τις προμήθειες των αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρεία Wegmann και των ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρεία Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer, ενώ φέρεται ότι μαζί με τον προϊστάμενό του Φάνη Λυγινό, ο οποίος είναι επίσης κατηγορούμενος και καταζητείται, είχαν στήσει κύκλωμα ξεπλύματος μιζών στην Dresnerbank και στη BNP Paribas.
Σημειώνεται ότι το 2016, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αντικαταστάθηκε η προφυλάκισή του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι αφού έγινε δεκτή η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του. Συγκεκριμένα, είχε διαταχθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ με ηλεκτρονική επιτήρηση, ενώ του επιτράπηκε η μετάβασή του στα δικαστήρια με αστυνομική συνοδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive