Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Όπως παλιά, έτσι και τώρα: Αυτό είναι το κλίμα που δημιουργείται στα σχολεία – Το νέο «στοίχημα» για τον Ελληνισμό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ). του Κίμωνα Χαραλάμπους



Τι βολεύει αυτή την στιγμή την κυβέρνηση... Το κύμα καταλήψεων για το Μακεδονικό «φουντώνει» καθημερινά με δεκάδες σχολεία από την Βέροια έως την Ανατολική Αττική να βρίσκονται υπό κατάληψη «υπέρ πατρίδος», αντιτασσόμενα στην Συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία...
Αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, το μυαλό των οποίων γυρίζει σε άλλες εποχές, όταν μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από την γερμανική κατοχή «βυθίστηκε» η χώρα στον εμφύλιο.  Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, δήλωσε ότι τα παιδιά υποκινούνται από ακροδεξιές οργανώσεις και το κοινοβουλευτικό κόμμα Χρυσή Αυγή, η ύπαρξη και ανάμειξη του οποίου «βολεύει», εκ των πραγμάτων, σε μέγιστο βαθμό την κυβέρνηση, προκειμένου να «σταμπάρει» την ελεύθερη ελληνική πρωτοβουλία των μαθητών, που μπαίνουν στην διαδικασία να λένε και να ξαναλένε πως δεν είναι «χρυσαυγίτες», δεν είναι «εθνικιστές με την σοβινιστική ερμηνεία του όρου», δεν είναι «φασίστες».  Η κυβέρνηση όπως και ο κυβερνητικός τύπος επιμένουν:

Όσοι διαμαρτύρονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και γενικά κατά της υποβάθμισης του Ελληνισμού κατηγορούνται ως «ακροδεξιοί», άσχετα αν είναι ή όχι. Όπως σε άλλες εποχές έμπαινε η «στάμπα» του «αιρετικού» ή του «κομμουνιστή», σε ό,τι δεν βόλευε την όποια εξουσία.
«Δυστυχώς, η σημερινή Ν.Δ. με τον ακροδεξιό δημόσιο λόγο της συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α., αγνοώντας ότι στο τέλος της διαδρομής το ναζιστικό μόρφωμα θα «καταπιεί» και την ίδια. Έστω και αργά, η ηγεσία της Ν.Δ. ας βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις. Το απαιτεί η δημοκρατία που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε», αναφέρει το Υπουργείο Παιδεία κατηγορώντας και την αξιωματική αντιπολίτευση ως «ακροδεξιά».
Αν όλα αυτά δεν θυμίζουν «εμφυλιοπολεμική ρητορική», τότε τι την θυμίζει;
Με κάθε σεβασμό στην κυβέρνηση, όλα αυτά δεν συνιστούν υγιείς πρακτικές.
Οι συνδικαλιστές δάσκαλοι της Αριστεράς στέκονται και εκείνοι στο πλευρό της κυβέρνησης, κάνοντας αυτό που κατηγορούν πως κάνει η «άκρα δεξιά»: Ζητούν να μπουν μπροστάρηδες σε κινητοποίηση κατά των πατριωτικών καταλήψεων.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ και τους εκπαιδευτικούς:
 «να προχωρήσουν σε συσκέψεις συλλόγων διδασκόντων, να οργανώσουν συζητήσεις με γονείς και μαθητικές κοινότητες, να αποκαλύψουν το φασιστικό και εθνικιστικό σχεδιασμό και τους κινδύνους που φέρνει, συζητώντας και για τη διεκδίκηση των σημερινών μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Να προχωρήσουν σε έκδοση υλικών και εκδηλώσεις του εκπαιδευτικού κινήματος προς την κοινωνία, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με δασκάλους, φοιτητές, εργατικά σωματεία και φορείς του μαζικού κινήματος σε όλες τις πόλεις, καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες με χαρακτήρα αντιφασιστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντιρατσιστικό».
Από την άλλη η ΔΑΚΕ Καθηγητών σε ανακοινωθέν της αναφέρει τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα πανικόβλητη η Αριστερά παρακολουθεί την εθνική αφύπνιση των μαθητών για το ζήτημα της Μακεδονίας. Οι μαθητές πάρα πολλών σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας κινητοποιήθηκαν και κινητοποιούνται καταγγέλλοντας τη συνθήκη των Πρεσπών, που εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.
Τρομοκρατημένοι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Παιδείας και οι αριστερίστικες εφεδρείες του κάνουν λόγο για ακροδεξιούς και χρυσαυγίτες. Εγκλωβισμένοι στις αριστερίστικες τους ιδεοληψίες αδυνατούν να καταλάβουν, πώς τόσοι πολλοί μαθητές ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται για ένα εθνικό ζήτημα. Άλλωστε ποτέ οι ίδιοι δεν είχαν ιδιαίτερες περγαμηνές και ευαισθησία στα εθνικά ζητήματα. Επειδή το ποτάμι της οργής ολοένα και φουντώνει, ενεργοποιούνται μηχανισμοί καταστολής των μαθητικών αντιδράσεων, με αποβολές μαθητών που είχαν το «θράσος» να τραγουδήσουν το τραγούδι για τη Μακεδονία, εκβιασμούς και απειλές, αλλά και τη συστηματική δολοφονία χαρακτήρων.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών θεωρεί την εκδήλωση του πατριωτικού φρονήματος αυτονόητη υποχρέωση κάθε Έλληνα. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση και την ηθική απαξίωση πατριωτικών εκδηλώσεων, που επιχειρούν οι δυνάμεις του «εθνομηδενισμού» και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δεν χαρίζει την πλειοψηφία του μαθητικού πληθυσμού στη Χρυσή Αυγή. Οι μαθητές εκφράζουν εύλογες ανησυχίες για την απαράδεκτη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης στο μείζον εθνικό ζήτημα της Μακεδονίας. Στον ανιστόρητο Υπουργό Παιδείας που με ανευθυνότητα υποδαυλίζει τις συγκρούσεις μεταξύ των μαθητών, δηλώνουμε ότι ο πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Φασισμό».
Στην προσπάθεια να πληγεί ο αυθόρμητος ξεσηκωμός μαθητών ανά την Ελλάδα για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας «στρατολογούνται» άλλοι μαθητές.
Κάλεσμα προς «όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασίστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας» απηύθηνε η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας που ετοιμάζει πραγματοποίηση πορείας, την Πέμπτη στα Προπύλαια,
Όπως αναφέρουν στο κείμενο που ανάρτησαν στο Facebook «την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν «για να δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές αυτές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν!».
Ζούμε σε πολύ επικίνδυνες εποχές, στις οποίες ο πατριωτισμός των Ελλήνων δέχεται από παντού «πυρά». Για να δημιουργηθούν σχολεία «στο ύψος των αναγκών τους», χωρίς Ελληνική Παιδεία και πατριωτικό φρόνημα.
Χωρίς το φρόνημα που κράτησε όρθιο τον Ελληνισμό ανά τους αιώνες.
Χωρίς το φρόνημα που «φώτισε» την οικουμένη, προκειμένου να δει μέσα στο σκοτάδι των όποιων ιδεολογικών αγκυλώσεων.
Και θα την φωτίσει εκ νέου… Αυτό είναι το νέο «στοίχημα» για τον Ελληνισμό, αρκεί να μείνει όρθιος, κόντρα σε όλα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive