Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη. ΦΩΤΟ


Η δολοφονία των δύο νέων εθνικιστών και ο βαρύτατος τραυματισμός ενός τρίτου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο υπήρξε το αποκορύφωμα μίας εκτεταμένης επιχείρησης της Κόκκινης Προβιάς. Ξεκίνησε με έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό, συνεχίστηκε με φυλακίσεις και αστυνομική τρομοκρατία, και κατέληξε σε δολοφονίες, για να παγιωθεί έκτοτε ένα συνεχές κύμα βίας και δολοφονικών επιθέσεων εναντίον εθνικιστών με τους δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι... και ουσιαστικά να απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας από τα κυνοβουλευτικά κόμματα και τις προδοτικές αστυνομικές αρχές.

Στην σειρά των αναρτήσεων με θέμα την δολοφονία δυο 

ΑΘΩΩΝ, που στην πλάτη τους παίχτηκαν πολιτικά παιχνίδια 

από το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα και τα παρακλάδια του, 

θα βγουν πολλές αποκαλύψεις.

 

 Το ίδιο το πολιτικό σύστημα, κτυπάει ακόμα και τους δικούς 

του ανθρώπους, αυτούς που ιδεολογικά το πιστεύουν.

 

 Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΥΟ ΑΘΩΩΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ.

 

ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την 1/11/13, όταν το δεξιό κράτος έδωσε την εντολή και το αριστερό παρακράτος υλοποίησε την δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη.



Η δολοφονία των δύο νέων εθνικιστών και ο βαρύτατος τραυματισμός ενός τρίτου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο υπήρξε το αποκορύφωμα μίας εκτεταμένης επιχείρησης της Κόκκινης Προβιάς. 

Ξεκίνησε με έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό, συνεχίστηκε με φυλακίσεις και αστυνομική τρομοκρατία, και κατέληξε σε δολοφονίες, για να παγιωθεί έκτοτε ένα συνεχές κύμα βίας και δολοφονικών επιθέσεων εναντίον εθνικιστών με τους δράστες να παραμένουν ατιμώρητοι και ουσιαστικά να απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας από τα κυνοβουλευτικά κόμματα και τις προδοτικές αστυνομικές αρχές.



Προκειμένου να υλοποιηθεί η επιχείρηση της Κόκκινης Προβιάς, υπήρξε μία σειρά προσώπων που έδρασαν, καθένας από το πόστο του.

Οι Εβραϊκές οργανώσεις της Αμερικής έδωσαν την αρχική εντολή για πάταξη του εθνικισμού στην Ελλάδα, ο κρυπτοεβραίος Αντώνης Σαμαράς την παρέλαβε, και η υπόλοιπη ιεραρχία της Κόκκινης Προβιάς μετέφερε τις ανάλογες εντολές προς τα κάτω.

Τα εκτελεστικά όργανα υπήρξαν οι προδότες αστυνομικοί από την μεριά του κράτους και οι κουκουλοφόροι αριστεριστές από την μεριά του παρακράτους που συνεργάστηκαν ώστε να υλοποιήσουν τις εντολές τους.




Είχε προηγηθεί η στομφώδης προτροπή της Λιάνας Κανέλλη, άλλοτε γκόμενας του χουντικού Ασλανίδη προτού ανακαλύψει την φυσική της σεξουαλική κλίση, που από τα έδρανα του κυνοβουλίου καλούσε στην φυσική εξόντωση των “φασιστών”.







Το ερώτημα όμως μέχρι σήμερα παραμένει:

Ποιοί ήταν εκείνοι που υπέδειξαν την συγκεκριμένη τοπική του Νέου Ηρακλείου και στοχοποίησαν τα μέλη της, που προετοίμασαν το κλίμα για την επίθεση, που χειρίστηκαν επικοινωνιακά την συνέχεια και επιδόθηκαν σε εκστρατεία αποανθρωποποίησης των θυμάτων; Και το κυριότερο, ποιά μπορεί να είναι η σύνδεση των ατόμων αυτών με το νεομαοϊκό μόρφωμα της ΝΔ και το περιβάλλον Σαμαρά;


Στις 12 Οκτωβρίου 2013 λαμβάνει χώρα στο Νέο Ηράκλειο αντιφασιστική συγκέντρωση με στόχο τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η αφίσα της συγκέντρωσης κάνει λόγο για τον αντικυβερνητικό και αντιμνημονιακό χαρακτήρα της συγκέντρωσης. Θα μπορούσε άραγε μια τέτοια συγκέντρωση να έχει οργανωθεί από κυβερνητικό δάκτυλο;



Λίγο καιρό πριν, το καλοκαίρι του 2013, είχε προηγηθεί αντιφασιστική πορεία στην περιοχή η οποία προσπάθησε να τρομοκρατήσει γειτονιές μεταξύ Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας. Η πορεία είχε οργανωθεί από την κατάληψη Έπαυλης Κούβελου σε συνεργασία με την κατάληψη Πραπόπουλου και άλλες πρεζοφωλιές των Βορείων Προαστείων.

Το αποτέλεσμα ήταν να προσαχθούν από τα ΜΑΤ 7 άτομα, τα οποία και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου.


Στο σημείο αυτό έλαβε χώρα μία περίεργη παρέμβαση. Ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου, Παντελεήμων Βλασσόπουλος, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και απαίτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, πράγμα που έγινε.


Ένα εξίσου περίεργο περιστατικό είχε λάβει χώρα λίγους μήνες νωρίτερα, κατά την καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Τότε, στην παρέλαση έλαβαν μέρος και μασώνοι της στοάς Διόνυσος, προκαλώντας αίσθηση και απορία για την στάση των τοπικών αρχών:


“Πρώτη φορά στην Ελλάδα παρέλασαν Μασόνοι!
Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους πολίτες που παρακολούθησαν, στο Νέο Ηράκλειο, την παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής μας Επετείου.

Στο τέλος της παρέλασης ,αφού είχαν περάσει τα μαθητικά τμήματα, οι σύλλογοι , οι οργανώσεις , έκαναν την εμφάνισή τους μέλη της Στοάς ΔΙΟΝΥΣΟΣ αρ.111 της Grande Oriente Universal Greece. Με επικεφαλής τον Α. Τσιπίδη 33ο , παρέλασαν με πλήρη Τεκτονική περιβολή.
Είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας Τεκτονική Δύναμη εμφανίζεται σε παρέλαση .
Σχόλιο της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΥΘΡΩΝ:Οι “πολιτικοί προϊστάμενοι, και τα ΜΜΕ γιατί δεν έδειξαν και αυτήν την παρέλαση;
Προφανώς “φύλαγαν τα original εκθέματα των Κατουρημένων ποδιών, για να μεταβούν αργότερα στο ΔΝΤ και να θάψουν την Κύπρο”….”
Αν η παρουσία των μασώνων δεν ενόχλησε στο ελάχιστο τον δήμαρχο της πόλης και τους υπόλοιπους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, το ακριβώς αντίθετο συνέβη με την ύπαρξη των τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής.


Τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου του 2013, οι οργανώσεις της Διεθνιστικής Αριστεράς, του ΣΕΚ και του ΚΕΕΡΦΑ (που ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια οργάνωση με διαφορετικά ονόματα) οργάνωσαν σύσκεψη στο Νέο Ηράκλειο προκειμένου να προβούν σε συντονισμένες ενέργειες εναντίον της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν αλητοεκπαιδευτικοί της τοπικής ΕΛΜΕ, οι τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΕΕΡΦΑ από Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι και Μεταμόρφωση, ενώ αριστεριστές εκπαιδευτικοί είχαν φέρει και μαθητές που στρατολόγησαν από τα τοπικά σχολεία. Επίσης συμμετείχαν και τοπικές δημοτικές κινήσεις προσκείμενες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου που είχε και το γενικό πρόσταγμα της διοργάνωσης.

Η αντιφασιστική πορεία έλαβε χώρα το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2013. Η αρχή έγινε με συγκέντρωση στην πλατεία ΗΣΑΠ του Νέου Ηρακλείου, όπου ο κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος.

Για μία ώρα, ο Παντελής Βλασσόπουλος και στη συνέχεια συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί έβγαζαν λόγους ντοπάροντας το πλήθος, το οποίο στη συνέχεια έκανε πορεία προς την άνοδο της Λεωφόρου Ηρακλείου με κατεύθυνση προς Μεταμόρφωση προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, φωνάζοντας συνθήματα μίσους και δολοφονικής επιθετικότητας. Στο video από την πορεία ενδεχομένως να αναγνωρίσετε πρόσωπα του αριστερού παρακράτους:




Είναι χαρακτηριστικό πως πολλοί αναρχικοί που κατέφθασαν με στόχο να συμμετάσχουν στην πορεία σηκώθηκαν και έφυγαν αηδιασμένοι από την εικόνα που αντίκρυσαν, με κύριο σημείο τριβής τα πρόσωπα που απέδωσαν στον εαυτό τους κεντρικό και ηγετικό ρόλο στην όλη διοργάνωση, και ιδιαίτερα το πρόσωπο του Παντελή Βλασσόπουλου.

Τελικά αυτοί που συμμετείχαν ήταν οι παρακάτω:
“…η ΚΕΕΡΦΑ, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, η Δ’ ΕΛΜΕ Αν.Αττικής, οι μαθητές των σχολείων του Ηρακλείου, οι δάσκαλοι της παράταξης Α.Σ.Ε στο Σύλλογο “Σεφέρης”, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας, δημοτικές παρατάξεις της περιοχής όπως το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου και η Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου, η Λαϊκή Συνέλευση Διονύσου, η Πρωτοβουλία Νεολαίας Ν.Φιλαδέλφειας, η Αντιφασιστική Συνέλευση Ν.Φιλαδέλφειας, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα”
Τα πρόσωπα που πιστώθηκαν την διοργάνωση ήταν:
“ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος, ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ο Χρήστος Ζαβιτσάνος πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, ο Νέστορας Ζόμπολας εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο Γιάννης Θεοχάρης από το σωματείο εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Κώστας Παπαδάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Δημήτρης Πολυχρονιάδης, ο Τάκης Κωστάκης εκ μέρους του Δήμου Ν.Ιωνίας κι εκπρόσωπος από το ΕΕΚ, ο Στέλιος Μιχαηλίδης από την ΚΕΕΡΦΑ Ν. Ηρακλείου, ο Γιώργος Γιαννουλέας από την ΟΡΜΑ”
Τα πρόσωπα στην κορυφή της πορείας που καθοδηγούσαν αυτόν τον εμετικό μαρξιστικό συρφετό και αποτυπώθηκαν στις σχετικές φωτογραφίες ήταν:

Ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γιώργος Βλαντής, ο βουλευτής Δημήτρης Τσουκαλάς με την σύζυγό του Αιμιλία Τζίβα, ο συνδικαλιστής και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Νέου Ηρακλείου Γρηγόρης Παπαδάτος, η εκπαιδευτικός Ανθή Χαρώνη, και η υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Κατσινοπούλου.




Η φωτογραφία αυτών των προσώπων ήταν που έκτοτε υιοθετήθηκε από το ΚΕΕΡΦΑ για τις προπαγανδιστικές της ενέργειες.

Μία φωτογραφία που θεωρείται τόσο αντιπροσωπευτική για το ΚΕΕΡΦΑ, δηλαδή την μήτρα του σημερινού ακραίου αριστερισμού που συνδέεται όχι μόνο με την δολοφονία των δύο νέων εθνικιστών στο Νέο Ηράκλειο, αλλά και με την δολοφονία των εργαζομένων της Marfin (μεταξύ πολλών άλλων εγκλημάτων), μοιραία εστιάζει το ενδιαφέρον στο πρόσωπο που βρίσκεται στο κέντρο αυτής της φωτογραφίας.





 Τα βίντεο εδώ... εδώ..

 
Πηγή
Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (Μέρος 2ο)



Πώς γίνεται ένα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο μίας αντιφασιστικής διοργάνωσης όπου το βασικό κάλεσμα γίνεται από το ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ; 

Πώς γίνεται ένας απόφοιτος δημοτικού να προβάλλεται από τους νεοδημοκρατικούς μηχανισμούς και να χαράσσει την πολιτική του κόμματος μέσα από την συμμετοχή του στην Πολιτική Επιτροπή; 

Πώς γίνεται ένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που το ίδιο το κόμμα χαρακτηρίζει σαν “το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος” να πρωτοστατεί σε μία υποτίθεται αντικυβερνητική και αντιμνημονιακή συγκέντρωση οργανωμένη από εξτρεμιστικές ομάδες αριστεριστών και πρακτόρων; 

Πώς είναι δυνατόν οργανώσεις τύπου ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΟΡΜΑ να επιβάλλουν σαν κεντρικό εκφραστή των θέσεών τους ένα στέλεχος της ΝΔ, διακινδυνεύοντας για τον λόγο αυτό την σύγκρουση με το μπλοκ των αναρχικών;





   
Το ότι στις πλάτες δυο ΑΘΩΩΝ παίχτηκαν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια, που στοίχισαν τις ζωές τους και ότι το παρασκήνιο βρωμάει και ζέχνει, είναι δεδομένο.

Αν τα  πρόσωπα που αναφέρονται στις συγκεκριμένες αναρτήσεις,  έχουν ηθικές ευθύνες, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών, χωρίς να υιοθετώ ή να απορρίπτω τα γραφέντα.


Καλλιόπη Σουφλή



Παντελής Βλασσόπουλος: Ένας νεοδημοκράτης στο ΚΕΕΡΦΑ



Πρόκειται για τον ίδιο δήμαρχο που μπροστά του παρελαύνει κλιμάκιο μασόνων σε ένα πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό, την ίδια ώρα που ο δήμος φρόντιζε για τον αποκλεισμό της παρουσίας της Χρυσής Αυγής από την παρέλαση.


Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης υπήρξε ένα άτομο ιδιαίτερα χαμηλού πνευματικού και νοητικού επιπέδου, που διαδεχόμενος τον πατέρα του στην πολιτική κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την υπουργική καρέκλα σημαντικών υπουργείων και να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ. Γνωστός ο ίδιος, όπως και ο γιός του Μιλτιάδης, για τις σχέσεις του με την μασωνία, μπορεί να κατάφερε να αναδειχθεί στο πολιτικό στερέωμα, όμως πάντα έφερε το βάρος της μειωμένης του νοητικής ικανότητας.

Προκειμένου να αντισταθμίζει αυτή την αδυναμία του, αρεσκόταν να περιβάλλεται από άτομα ακόμα χαμηλότερου επιπέδου, ώστε ο ηλίθιος να αισθάνεται ανωτερότητα μέσα σε μια αυλή ακόμα πιο ηλιθίων.

Ήταν επόμενο λοιπόν να εισέλθει στην αυλή αυτή ο Παντελής Βλασσόπουλος.




Ο Παντελεήμων Βλασσόπουλος γεννήθηκε το 1961 και έδειξε νωρίς πόσο κατάλληλος ήταν για την αυλή του Βαρβιτσιώτη.

Μετά βίας κατάφερε να βγάλει το δημοτικό, παρά τις προσπάθειες των γονέων του να καλοπιάσουν τους δασκάλους του.

Το πέρας των σπουδών του στο δημοτικό συνέπεσε με την μεταπολίτευση και το μαοϊκό πνεύμα που συνόδευσε την επιστροφή των πολιτικών. 

Με την αποφοίτησή του από το δημοτικό, η εύνοια του Βαρβιτσιώτη τον τοποθέτησε στην Εμπορική Τράπεζα σαν κλητήρα.

Ο ίδιος βέβαια προτιμούσε να παρουσιάζεται σαν “τραπεζικός υπάλληλος”, όπως βλέπουμε σε σχετική παρουσίαση της υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές του 2006.

Ο συνυποψήφιός του Γιώργος Παπαδημητρίου που απεικονίζεται δίπλα του ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ΕΜΠ σαν στέλεχος της ΔΑΠ και εκπρόσωπος της ΔΑΠ στην Σύγκλητο, για να καταλήξει αργότερα στην αυλή του Άδωνι Γεωργιάδη που τον τοποθέτησε στην διοίκηση του νοσοκομείου ΚΑΤ.





Κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του φροντίζει να ελέγχει με ανθρώπους του όσο περισσότερα συνδικαλιστικά όργανα γίνεται. Και φυσικά χρειάζεται και τους κατάλληλους ανθρώπους για την δουλειά αυτή. 

Ο Παντελής Βλασσόπουλος βρέθηκε σαν άνθρωπος του Βαρβιτσιώτη να παίζει ρόλο συνδικαλιστή στην Εμπορική Τράπεζα, σαν Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας και εκπρόσωπος του συλλόγου στην ΟΤΟΕ και στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών. 

Από το 1998 εξασφάλισε και θέση δημοτικού συμβούλου στο Νέο Ηράκλειο, το 2007 θέση προέδρου του δημοτικού συμβουλίου του Νέου Ηρακλείου, και το 2010 κατέβηκε με δικό του συνδυασμό σαν υποψήφιος δήμαρχος.

Ήταν ήδη συνταξιούχος πολύ προτού κλείσει τα πενήντα και μπορούσε να επιδίδεται ακόμα πιο πρόσφορα στο κυνήγι της δημαρχίας.





Στο μεταξύ, το πολιτικό σκηνικό είχε αλλάξει και η ΝΔ βρέθηκε πολύ κοντά τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΔΗΜΑΡ.

Ανταποκρινόμενος στις συνθήκες των καιρών, ο Παντελής Βλασσόπουλος έκανε μία συμμαχία με τον υποψήφιο της ΔΗΜΑΡ Γιώργο Βλαντή και κέρδισε τις δημοτικές εκλογές του 2010. Το 2013 η παράταξή του είχε ήδη βρεθεί στα πρόθυρα της διάλυσης:
“Ο Παντελής Βλασσόπουλος εκλέχτηκε δήμαρχος το 2010, επικεφαλής μιας παράταξης μωσαϊκού από όλους τους κομματικούς χώρους. Κύριες δυνάμεις της παράταξης είναι η ομάδα του δημάρχου που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία και του Γιώργου Βλαντή, που πρόσκειται στην ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Βλασσόπουλος, υπήρξε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου επί Σταύρου Γεωργόπουλου. Εγκατέλειψε τον θώκο και την παράταξη παραιτούμενος έναν χρόνο μετά τις εκλογές του 2006 κι αφιερώθηκε στο ροκάνισμα της παράταξης του τότε δημάρχου και την δημιουργία της δικής του παράταξης, η οποία και κέρδισε τις εκλογές του 2010.

Από τους πρώτου μήνες διοίκησης η παράταξη του δημάρχου άρχισε να αιμορραγεί. Οι αποχωρήσεις κι οι παραιτήσεις είναι πολλές. Με αποτέλεσμα σήμερα ο δήμαρχος να μην έχει άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εξαρτάται από την καλή θέληση του Γιώργου Παπαδημητρίου, της παράταξης Γεωργόπουλου που κατά περίπτωση ψηφίζει. Δεν είναι μέλη πλέον της παράταξης, ο Γιώργος Οικονομίδης, ο Ηλίας Μοσχονάς, η Δέσποινα καμπούρη, κι ο Περικλής Περδικάρης, ενώ η Βάσω Τσιαμπίνου έχει παραιτηθεί και αντικαταστάθηκε από την Ανθή Χαρώνη.

Το τελευταίο καιρό η παράταξη ταλανίστηκε πολύ από ψιθύρους για σκάνδαλο με τα δημοτικά τέλη στην κεντρική πλατεία της πόλης, καθώς 3 σύμβουλοι, – ο Κώστας Μήνας, ο Γιάννης Κεσκινίδης κι ο Χρήστος Καρράς – , εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα με καταστήματα στην εν λόγω πλατεία Είναι σαφές πως η παράταξη της διοίκησης κατέρχεται αποδυναμωμένη στον εκλογικό στίβο.”
Όμως αυτές οι εξελίξεις δεν φάνηκε να επηρεάζουν την θέση του στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ. Το καλοκαίρι του 2012, εκτενές άρθρο της “Κυριακάτικης Δημοκρατίας” τον περιελάμβανε στα πρόσωπα που τα βιογραφικά τους αξιολογήθηκαν από τον Σαμαρά και τους στενούς συνεργάτες του σαν κατάλληλα για να αναλάβουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό:
“Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Ποιους βάζει ο Σαμαράς, σε θέσεις – κλειδιά…για να… ξεσκίζουν τα ταμεία Όσο πιο πολλοί τρώνε, τόσο πιο πολύ πεινάτε…ζώα
Για να ξέρετε ποιους να γιαουρτώσετε .
Τρεις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκαλύπτει τον μυστικό κατάλογο που έχει στα χέρια του το Μέγαρο Μαξίμου για τη στελέχωση των… κορυφαίων θέσεων του κρατικού μηχανισμού. Περίπου χίλια βιογραφικά βρίσκονται στα χέρια των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά: Τόσα έχουν μείνει μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» που έγινε προτού κερδίσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η μεθοδική προσπάθεια να σχηματιστεί η «εθνική ομάδα» των νέων τρωκτικών.
Τα βιογραφικά ξεσκονίζονται τις τελευταίες ημέρες σημείο προς σημείο, ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν λανθασμένες ή άστοχες επιλογές. Αυτοί οι άνθρωποι, εξάλλου, θα διαχειριστούν κατά κύριο λόγο τις σχέσεις της πολιτείας με τους πολίτες και θα δώσουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης, τρώγοντας και το ανάλογο γιαούρτι. Πρόκειται για τους ανθρώπους που θα αναλάβουν το βάρος της διοίκησης οργανισμών, φορέων και ανωνύμων εταιριών που η πλειοψηφία τους ανήκει στο Δημόσιο, αλλά και θα στελεχώσουν τις θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, αφού εκεί είναι το μεγάλο φαγοπότι.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά διεκδικούν το μερίδιο που θεωρούν ότι δικαιούνται από την «πίτα», με βάση τη συγκυβέρνηση της χώρας.Τέλος, τα παρακάτω ονόματα βρίσκονται επίσης στις προτάσεις που έχουν γίνει από στελέχη της Ν.Δ. και οι περιπτώσεις τους μελετώνται ξεχωριστά:”
Στα ονόματα αυτά περιλαμβάνεται και το όνομα “Παντελεήμων Βλασσόπουλος”.



Αν και η κυβέρνηση Σαμαρά δεν άντεξε αρκετά ώστε να υλοποιήσει αυτά τα σχέδια, το όνομα του Παντελή Βλασσόπουλου έφτασε και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή την έλλειψη διαφάνειας:
“Ποιοι είναι οι δήμαρχοι που κρύβουν το πόθεν έσχες τους

Δύο ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων και φυσικά πολλοί είναι οι προβληματισμοί. Ενα σημαντικό ζήτημα είναι και αυτό της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού μόνο το 1/3 των δημάρχων δημοσιοποιεί κανονικά τα πλήρη περιουσιακά του στοιχεία,όπως οφείλει.
Σύμφωνα με το Aftodioikisi η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» (ΔΔ-Ε) υλοποίησε ένα νέο project με τίτλο «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», θέτοντας ένα μεγάλο στόχο: την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λίγους μόνο μήνες πριν από την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.
Ακολουθεί η λίστα των δημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων που δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα «πόθεν έσχες» τους όλα τα έτη της τριετίας 2011-2013:Βύρωνα: Νίκος Χαρδαλιάς – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γαλατσίου: Κυριάκος Τσίρος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Γλυφάδας: Κωνσταντίνος Κόκκορης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013

Ηλιούπολης: Βασίλης Βαλασόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013
Ηρακλείου Αττικής: Παντελής Βλασσόπουλος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013

Κηφισιάς: Νίκος Χιωτάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013

Μοσχάτου-Ταύρου: Ανδρέας Ευθυμίου – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013

Νέας Σμύρνης: Σταύρος Τζουλάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Γιώργος Ιωακειμίδης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2011 και 2012
Παλαιού Φαλήρου: Διονύσης Χατζηδάκης – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για το 2013
Παλλήνης: Θανάσης Ζούτσος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για την τριετία 2011-2013
Παπάγου-Χολαργού: Βασίλης Ξύδης – Υπέβαλε αντίρρηση χρήσης στοιχείων

Πειραιά: Βασιλης Μιχαλολιάκος – Δεν βρέθηκε σχετική ανάρτηση για τα έτη 2012 και 2013″

Με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο είχαν όμως άλλο ένα κοινό σημείο. Θεωρήθηκαν από το κόμμα της ΝΔ τόσο σημαντικοί ώστε να μετέχουν στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία είχε τότε σαν γραμματέα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, γνήσιο εκφραστή της ΟΝΝΕΔ και εμπλεκόμενο σε σωρεία μικρών και μεγάλων σκανδάλων, από την εμπλοκή σε στημένα μεταπτυχιακά μέχρι την συμμετοχή σε ΜΚΟ.

Έτσι, ο Βλασσόπουλος Παντελεήμων του Ευσταθίου βρέθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μαζί με τον Βαρβιτσιώτη Ιωάννη του Μιλτιάδη και τον Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη του Ιωάννη.

Άλλα αξιοσημείωτα ονόματα ήταν τέσσερα πρόσωπα από την οικογένεια Κεφαλογιάννη, δύο από την οικογένεια Μιχελάκη, αρκετά από την οικογένεια Μητσοτάκη και τις παραφυάδες της, καθώς και γνωστά ονόματα του εκπαιδευτικού υποκόσμου.




Ο ρόλος του Παντελή Βλασσόπουλου στην ΝΔ εξακολουθεί να διατηρείται μέχρι σήμερα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δημοσίευμα για την κοπή της πίτας της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας στις αρχές του 2017, όπου ανάμεσα σε ιδιαίτερα γνωστά ονόματα του νεοδημοκρατικού μορφώματος αναφέρεται και αυτό του Παντελή Βλασσόπουλου:
“Όπως μας ενημερώνει η Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας: «Με επιτυχία και με αθρόα προσέλευση μελών, στελεχών και φίλων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας στα γραφεία της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι διατελέσαντες στο παρελθόν Πρόεδροι ΝΟΔΕ της περιοχής ευθύνης μας, κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Χρήστος Παπαχρυσάνθου και Θεοδόσιος Λαμπρόπουλος.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ, Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ κ. Νίκος Κωστόπουλος.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση μας παρέστησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους:
O Aντιπρόεδρος της ΝΔ, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Επικρατείας κα Νίκη Κεραμέως.
Ως εκπρόσωπος της Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της ΝΔ, Βουλευτή Β’ Αθηνών κας Άννας Ασημακοπούλου, ο κ. Περικλής Κόλλιας.
Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών κα Άννα Καραμανλή.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και εκπρόσωπος του Βουλευτή Β΄Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, κα Μάρθα Σαμαρά.
Ο πρώην Υπουργός κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ κα Μέμα Χαλιώτη.
Ο Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της ΝΔ κ. Βασίλης Σπανάκης.
Ο Τομεάρχης της Β4 ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Πελοποννήσιος.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού – Υπεύθυνος Κινητοποίησης, Εθελοντών και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της ΝΔ και Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ηρακλείου Αττικής κ. Μανώλης Κουτσογιαννάκης.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ και Αναπληρωτής Υπεύθυνος Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της Β4 ΝΟΔΕ ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Ηρακλείου Αττικής κ. Γιώργος Παπαδημητρίου.
Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της ΝΔ κ. Γιάννης Καλλιάνος.
Η Αναπληρώτρια Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ κα Όλγα Παυλίδου- Κουτρουμπή.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Μεταμόρφωσης κ. Μιχάλης Φέκκας με μέλη του συμβουλίου της Τοπικής του Οργάνωσης.
Το μέλος της Π.Ε της ΝΔ και Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας κα Βάσω Φιλιππάτου με μέλη του συμβουλίου της Τοπικής της Οργάνωσης.
Ο Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ εν αποστρατεία, κ. Χρήστος Κονταρίδης.
Ο Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής κ. Σωτήρης Ησαϊας.
Η Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κα Μαριάνθη Καφετζή.
Η Πολιτευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ κα Τίτη Ντολαπτσή.
Η Πολιτευτής Β΄Αθηνών της ΝΔ και δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας κα Κορίνα Δαμουλιάνου.
Ο Πρόεδρος της Β4 Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ κ. Μηνάς Χαμπαρτσουμιάν.
Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι των υπολοίπων Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της περιοχής ευθύνης μας με μέλη των συμβουλίων τους, ήτοι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κηφισιάς κ. Διονύσης Γεωργιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αμαρουσίου κ. Χρήστος Μπελεγράτης, ο Πρόεδρος της ΝΔ Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Βασίλης Γρυλλής, ο Πρόεδρος της ΝΔ Γαλατσίου κ. Κωνσταντίνος Δήμος και ο Πρόεδρος της ΝΔ Ιωνίας κ. Συμεών Χατζηαγγελής. 
Τέλος, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ιλίου κ. Μπάμπης Καούκης, η Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Χαλανδρίου κα Χριστίνα Πατρικάκου, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΔ Φιλοθέης- Ψυχικού κ. Γιάννης Παπαγεωργίου καθώς και οι πρώην Πολιτευτές Β’ Αθηνών της ΝΔ κ.κ. Γιώργος Σάμαα και Κατερίνα Γλυκού – Φωτεινιά.”
Πώς γίνεται ένα προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκεται στο επίκεντρο μίας αντιφασιστικής διοργάνωσης όπου το βασικό κάλεσμα γίνεται από το ΚΕΕΡΦΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ; 

Πώς γίνεται ένας απόφοιτος δημοτικού να προβάλλεται από τους νεοδημοκρατικούς μηχανισμούς και να χαράσσει την πολιτική του κόμματος μέσα από την συμμετοχή του στην Πολιτική Επιτροπή; 

Πώς γίνεται ένα μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, που το ίδιο το κόμμα χαρακτηρίζει σαν “το ανώτατο συλλογικό όργανο του κόμματος” να πρωτοστατεί σε μία υποτίθεται αντικυβερνητική και αντιμνημονιακή συγκέντρωση οργανωμένη από εξτρεμιστικές ομάδες αριστεριστών και πρακτόρων; 

Πώς είναι δυνατόν οργανώσεις τύπου ΚΕΕΡΦΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΟΡΜΑ να επιβάλλουν σαν κεντρικό εκφραστή των θέσεών τους ένα στέλεχος της ΝΔ, διακινδυνεύοντας για τον λόγο αυτό την σύγκρουση με το μπλοκ των αναρχικών;




Όμως τα ερωτήματα δεν σταματούν εδώ. Είναι καταγεγραμμένη από πολλούς μάρτυρες η στάση της προδοτικής αστυνομίας την νύχτα της δολοφονίας.

Παρά το ότι το αστυνομικό τμήμα απείχε μόλις λίγα μέτρα από τα τοπικά γραφεία της Χρυσής Αυγής, και ενώ μέχρι τότε η αστυνομία παρακολουθούσε διαρκώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής, την νύχτα εκείνη η αστυνομία έδειξε αξιοσημείωτη νωθρότητα, ενώ όταν επιτέλους έφτασε στον τόπο του εγκλήματος συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερα προκλητική ασέβεια.


Μετά την κτηνώδη δολοφονία των δύο νέων εθνικιστών, ο Παντελής Βλασσόπουλος εμφανίζεται ξεδιάντροπα στην τηλεόραση για να κάνει δηλώσεις.

Δικαιολογεί και καλύπτει την ολιγωρία της αστυνομίας και δηλώνει ότι 12 Οκτωβρίου έγινε «ειρηνική πορεία» ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αν και ομολογεί ότι τα γραφεία δεν είχαν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση της οποία ηγήθηκε, πως τα γραφεία δήθεν αποτελούσαν κέντρο επιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Το βίντεο εδώ

Αργότερα, θα μεταβεί ο ίδιος στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ προκειμένου να ζητήσει να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα στο Νέο Ηράκλειο προκειμένου να εξασφαλίζει την προστασία των πολιτών, από όπου και η φωτογραφία από την σχετική συνάντηση:





Με άλλα λόγια, όχι μόνο προσπάθησε να καλύψει την εγκληματική στάση της αστυνομίας, αλλά ισχυρίστηκε πως το αστυνομικό τμήμα που επέδειξε ηθελημένη ανικανότητα και ελεεινή στάση δήθεν αποτελεί πυλώνα ασφάλειας στην περιοχή!


Ένα βασικό στέλεχος της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της, που χαίρει της εκτίμησης του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά και που αποτελεί καθ’όλη την διάρκεια της ζωής του παράγωγο του νεοδημοκρατικού κομματικού σωλήνα, εμφανίζεται σε κεντρικό ρόλο σε συγκεντρώσεις ακραίων αριστεριστικών εγκληματικών οργανώσεων που καταλήγουν στην στοχοποίηση των τοπικών γραφείων ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος και των νέων παιδιών που συχνάζουν σε αυτά. 

Το ίδιο άτομο έχει επίσης συμμετοχή σε πορείες οργανωμένες από πρεζοκαταλήψεις με σαφές εγκληματικό υπόβαθρο και σπεύδει στα αστυνομικά τμήματα ώστε να εξασφαλίσει την απελευθέρωση προσαχθέντων εγκληματιών. 

Το ίδιο το νεοδημοκρατικό μόρφωμα δεν δείχνει να ενοχλείται από τον κεντρικό ρόλο ενός στελέχους του στις συγκεντρώσεις αυτές. 

Πρόκειται για τον ίδιο δήμαρχο που μπροστά του παρελαύνει κλιμάκιο μασόνων σε ένα πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό, την ίδια ώρα που ο δήμος φρόντιζε για τον αποκλεισμό της παρουσίας της Χρυσής Αυγής από την παρέλαση.


Το μόνο που απουσιάζει από την εικόνα είναι ένας σύνδεσμος με την κυβέρνηση…
Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (Μέρος 3ο)



Αν κάποιος αναζητήσει στο Διαδίκτυο στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του Άγγελου Λάσκαρη θα βρει πληθώρα ντοκουμέντων για τις θέσεις, που εργάσθηκε, όπως το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής αλλά και σε δήμους ως επικοινωνιολόγος όπως σε αυτούς της Κομοτηνής, της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ηρακλείου, και της Μάνδρας – Ειδυλλίας μέσω της εταιρείας του Consulting House.




Δεν υιοθετώ τα γραφέντα, καθόσον δεν τα γνωρίζω.


Οφείλω όμως να αναδείξω την δολοφονία δυο ΑΘΩΩΝ, οι δολοφόνοι των οποίων μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί.

Τελικά, αν όλα αυτά που αναφέρονται στην παρούσα ανάρτηση και στις επόμενες που θα αναρτήσω ισχύουν, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ σκοτεινό πολιτικό λαβύρινθο, και οι δολοφόνοι δεν θα βρεθούν.

Μόνο που κάποτε θα έρθει και η ΝΕΜΕΣΗ. 
Απ' αυτή, δεν ξεφεύγει κανείς, όσα χρόνια κι αν περάσουν...



Καλλιόπη Σουφλή 


Άγγελος Λάσκαρης: Ο σύνδεσμος με την κυβέρνηση

Την περίοδο που συνέβαιναν όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, που συνέδεαν την δεξιά ΝΔ με το αριστερό παρακράτος, ο Άγγελος Λάσκαρης εκτελούσε χρέη επικοινωνιολόγου στον δήμο Νέου Ηρακλείου.

Θα ήταν δείγμα εθελοτυφλίας αν θεωρούσαμε πως ο δήμαρχος του Νέου Ηρακλείου και τα υπόλοιπα πρόσωπα της παράταξής του (με τα οποία θα ασχοληθούμε στην συνέχεια) χειρίστηκε επικοινωνιακά το όλο θέμα και προχώρησε σε δηλώσεις και συνεντεύξεις στην τηλεόραση χωρίς να ζητήσει την γνώμη του επικοινωνιολόγου που προσέλαβε.


Ο Άγγελος Λάσκαρης αποτελεί ένα σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Σαμαρά.

Μαζί με τον Αθανάσιο Κυριαζή υπήρξαν η σκιά του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν πως ο Άγγελος Λάσκαρης ήταν ο πραγματικός υπουργός παιδείας.

Πιο πριν όμως ο Άγγελος Λάσκαρης είχε συνδέσει το όνομά του και με έναν άλλο υπουργό παιδείας, τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη.



Ο Άγγελος Λάσκαρης έκανε το ντεμπούτο του στην δημοσιότητα από την εποχή της διεφθαρμένης κυβέρνησης Καραμανλή Β’, με το κουβάρι να ξετυλίγεται από τις υπηρεσίες του σαν επικοινωνιολόγου:
“Ωραίο και ενδιαφέρον το κουίζ που έβαλε η ηλεκτρονική «Παρέμβαση», αναδεικνύοντας το θέμα με τον γνωστό επικοινωνιολόγο του δημάρχου και τους 9 (παρακαλώ) μισθούς που απολαμβάνει από τον Δήμο Κομοτηνής και τις επιχειρήσεις του. Ο λόγος βέβαια για τον Άγγελο Λάσκαρη, ο οποίος εκτός των άλλων κατέχει την θέση του Διευθυντή του Τομέα Πολιτικής Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, του Συμβούλου Διοίκησης στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ευρωπαϊκή Προοπτική», ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει σε διάφορες έμμισθες κυβερνητικές θέσεις από το 2004 και μετά.
Ο Άγγελος Λάσκαρης λοιπόν εκτός από τις 130.000 ευρώ που λαμβάνει από τις διαδικασίες ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ του Δήμου Κομοτηνής προς τον ίδιο και τους συνεργάτες του για τεχνικές συμβουλές, παίρνει και 9 μισθούς των 1.496 ευρώ τον μήνα!!! Δηλαδή 13.444 ευρώ στο σύνολο!!! Είπε κανείς τίποτα;;;”
Εκτός όμως από καριέρα επικοινωνιολόγου, ο Άγγελος Λάσκαρης αναμείχθηκε σε ΜΚΟ και ΚΕΚ με αμφίβολα αντικείμενα, αλλά με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εκατομμυρίων:
” Ο κ. ΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ γνωστός στο πανελλήνιο για τη συμμετοχή του στη ΜΚΟ “Ευρωπαϊκή Προοπτική” , μία από τις πλέον “χρυσοφόρες” οργανώσεις των τελευταίων 10 ετών καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μόνο την τριετία 2005-2007 -επί υφυπουργίας κ. Στυλιανίδη- έλαβε περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε να “ασκήσει” και καθήκοντα Υπουργού Παιδείας.
Το περίεργο στην ιστορία αυτή είναι: Τι εξαρτήσεις μπορεί να έχει ένας Υπουργός για να έχει στο πλευρό του και μάλιστα ανεξέλεγκτο ένα άτομο εκατομμυριούχο με τέτοιο βιογραφικό και μάλιστα στις μέρες μας;

Οι δύο εταιρίες, ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική και η VOTE έχουν την ίδια διεύθυνση επικοινωνίας, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ο Άγγελος Λάσκαρης είναι και πρόεδρος του ΔΣ της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Μη Κυβερνητική Προοπτική», στην οποία μετέχει και η VOTE! Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο περίεργο σχήμα, όπου είχε χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα EQUAL πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ (!!!), συμμετέχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης – Έβρου, αλλά και το ΚΕΚ «ΜΕΝΤΩΡ» της Κομοτηνής!
Ο Άγγελος Λάσκαρης βέβαια συνεχίζει απτόητος το «έργο» του στο Δήμο Κομοτηνής, εισπράττοντας το μήνα μισθό άνω των 10 χιλιάδων ευρώ!!!! Αν αναλογιστεί κανείς και τα αεροπορικά του εισιτήρια, business class Αθήνα – Αλεξανδρούπολη, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία όπου διαμένει με τους συνεργάτες του, τα φαγητά του στο εστιατόριο «Αδέλφια» και τα ποτάκια στα μπαρ της Κομοτηνής, τότε καταλαβαίνετε ότι το ποσό εκτοξεύεται!!! Και ποιος τα πληρώνει όλα αυτά;;; Σίγουρα όχι ο Κοτσάκης από την τσέπη του, αλλά ο απλός Κομοτηναίος δημότης!!!!!
=== ΥΓ: Είναι αλήθεια ότι ο Άγγελος Λάσκαρης έλεγε σε συνάδελφο του στην Αθήνα, ότι στην Κομοτηνή δεν ανέβηκε για ψίχουλα;;; Ότι θα βγάλει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ προτού φύγει;;;;;”



Οι μελέτες σε διδακτορικό επίπεδο του συστήματος διαφθοράς στην Ελλάδα φαίνεται πως ωφέλησαν ιδιαίτερα τον Άγγελο Λάσκαρη, που η πολυσχιδής ενασχόλησή του με ΜΚΟ του απέφερε σημαντικά κέρδη πολύ προτού οι ΜΚΟ γίνουν της μόδας:
“Ο Άγγελος Λάσκαρης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1968, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Διαχείριση και την Επικοινωνία, ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε θέμα «Πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα 1974 – 2000». Εργάστηκε τα τελευταία δώδεκα χρόνια ως σύμβουλος Ανάπτυξης και Απασχόλησης για λογαριασμό ελληνικών και διακρατικών οργανισμών ανάπτυξης, όπως η Ε.Ε., η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΗΕ.
Συγκεκριμένα, εργάστηκε ως συντονιστής σε δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, αύξησης της απασχόλησης, ενσωμάτωσης κοινωνικά ευπαθών ομάδων, καθώς και σε μελέτες και εργαλεία διαχείρισης των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης.
Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος και από το 2000 έως το 2003 διευθυντής Πολιτικής Ανάλυσης του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ο Λάσκαρης και ο Αρβανιτόπουλος γνωρίζονται άριστα από την εποχή του Ινστιτούτου.
Αξιοσημείωτη πείρα σε διοικητικές θέσεις δεν φαίνεται να έχει.
Είναι όμως αξιοσημείωτη η σύνδεσή του με τη ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική, στην οποία κατείχε θέση «συμβούλου διοίκησης». Η συγκεκριμένη ΜΚΟ λάμβανε, μαζί με πολλές άλλες ΜΚΟ, χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών. Η Ευρωπαϊκή Προοπτική φαίνεται, με βάση τα επίσημα στοιχεία που καλύπτουν την περίοδο μέχρι το 2005, να έχει αναλάβει προγράμματα σχεδόν 5.000.000 ευρώ!
Κι ας ήταν μόνο αυτή η ΜΚΟ. Μετά το σκάνδαλο ο Λάσκαρης φρόντισε να εξαφανίσει τα ίχνη από τις ηλεκτρονικές σελίδες μιας αλυσίδας από ΜΚΟ στις οποίες πρωτοστάτησε τα προηγούμενα χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα, είχε αναπτύξει πριν μερικά χρόνια μία «ενδεδειγμένη» δραστηριότητα. Όντας πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μη Κυβερνητική Προοπτική, ο Λάσκαρης έλαβε μέσω του προγράμματος «Equal» 1.000.000 ευρώ για δράσεις «αύξησης απασχολησιμότητας» με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, αλλά και του ΚΕΚ «Μέντωρ» της Κομοτηνής.
Το ίδιο διάστημα η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Επιτροπή λάμβανε χρήματα από τα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών για δραστηριότητες όπως η «μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», η «υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο», αλλά και η «ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν»! Δηλαδή μία ελληνική ΜΚΟ έκανε έργο… στο Πακιστάν με χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών. Όπως μας λένε αξιόπιστες πηγές, τη στιγμή που… εμφανίστηκαν οι «τρύπες» από τις ΜΚΟ, ο κ. Λάσκαρης «εξαφανίστηκε» για μία εβδομάδα από το υπουργείο, γεγονός που προκάλεσε αρκετά ερωτήματα, ενώ ορισμένοι νόμιζαν πως ακολούθησε την… άγουσα για τα «αποδυτήρια» του Μαξίμου.
Ωστόσο, επέστρεψε κανονικά στη θέση του. Αυτήν του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αρβανιτόπουλου. Πλέον ο «Άγγελος» του υπουργείου είναι το «δεξί χέρι» του υπουργού Παιδείας, ο βασικός του… προπαγανδιστής και ο άνθρωπος από τον οποίο περνάνε όλα τα θέματα του υπουργείου πριν καν φτάσουν στον ίδιο τον υπουργό. Ο νούμερο ένα στο υπουργείο.
Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε πως πρόκειται για εργασιομανή, με έντονο επαγγελματισμό, και πως χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του υπουργού, τον οποίο μπορεί να επηρεάσει για οποιοδήποτε θέμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως τον εξουσιοδοτεί να εμφανίζεται σε «θέματα που χρειάζονται ευαίσθητη διαχείριση ακόμη και από τον ίδιο τον υπουργό».
«Όποιο θέμα ξεκινάει από τον Λάσκαρη θα φτάσει μέχρι τέλους. Έτσι έγινε και με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Όταν η τρόικα ζήτησε μεταρρυθμίσεις, ο Άγγελος τις σχεδίασε» μας λένε αξιόπιστες πηγές. Η σχέση με τους στενούς συνεργάτες του είναι αρκετά καλή, ωστόσο είναι ιδιαίτερα νευρικός και απότομος με ορισμένους από αυτούς, καθώς «λεπτά» θέματα, όπως αυτό των πανεπιστημίων και της διαθεσιμότητας των καθηγητών, τα οποία άπτονται της σκληρής πολιτικής γραμμής του ίδιου του υπουργού, «πέρασαν» από τα χέρια του.
Δεν είναι τυχαίο, επίσης, το γεγονός ότι συνιστά μία καθαρά «προσωπική» επιλογή του Αρβανιτόπουλου.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει, άλλωστε, το «κόψιμο» του Λάσκαρη από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής το 2004, όταν κατείχε θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Τραμ Α.Ε.
Να θυμίσουμε πως τότε ο νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αρβανιτόπουλου είχε παραιτηθεί από τη θέση του μετά την κόντρα που είχε ξεσπάσει με τον πολιτικό του προϊστάμενο στο υπουργείο Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, με αφορμή σωρεία προσλήψεων (γύρω στις 300) χωρίς… ΑΣΕΠ!

«Όσα λέει αυτός ισχύουν»
Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την περίοδο των συγχωνεύσεων δεκάδων ΤΕΙ, είχε γίνει συνάντηση στη Χαλκίδα βουλευτών, δημάρχων και εκπροσώπων φορέων με τον υπουργό Παιδείας. Τότε οι φοιτητές ζήτησαν να συναντήσουν τον υπουργό, αλλά εκείνος εξουσιοδότησε τον Λάσκαρη να τους συναντήσει.
Ο άτυπος σύμβουλος, όπως κατήγγειλαν φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας, σε ερώτηση φοιτήτριας για το τι θα γίνει με τα πτυχία τους, φέρεται να της απάντησε: «Σε αυτό το μπουρδέλο που πέρασες, δεν αξίζει το πτυχίο σου, γλυκιά μου».
«Όταν του είπαμε πως μας ενημέρωσαν για τα τελείως αντίθετα, τσαντίστηκε και απάντησε ότι δεν κατάλαβαν καλά: ισχύουν αυτά που λέει αυτός. Σε ερώτησή μας για το τι συζήτησαν με τους αρμόδιους, απάντησε χαρακτηριστικά: “Στ’ αρχ… σας το τι συζητήσαμε”» είχαν καταγγείλει τον Φεβρουάριο του 2013 οι φοιτητές.”
Προφανώς ο Άγγελος Λάσκαρης θεώρησε πως η Πάντειος όπου φοίτησε ο ίδιος δεν ήταν “μπουρδέλο”, οπότε και το πτυχίο που εξασφάλισε ήταν ανάλογο των εκατομμυρίων που μάζεψε από την ανάμειξή του σε όλες αυτές τις βρώμικες υποθέσεις.



Το 2014, η υπόθεση των ΜΚΟ του Σκλιά και της σύνδεσής τους με Στυλιανίδη και Λάσκαρη ήρθε για μια τελευταία φορά στο προσκήνιο, προτού περάσει πλέον στην σφαίρα της ατιμωρησίας. 

Οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας χειρίστηκαν επικοινωνιακά(…) την εμπλοκή τους και αυτό φάνηκε πως ήταν αρκετό για να εξαφανιστεί, με μασωνικό θα έλεγε κανείς τρόπο, αυτή η ιστορία από το βιογραφικό τους:
“Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο αγώνα απεμπλοκής του ονόματός του από τη χρηματοδότηση ημετέρων που κάποτε αποτελούσαν προνομιακούς επισκέπτες του υπουργικού του γραφείου, αλλά και του πολιτικού του γραφείου στην Κομοτηνή.
Πρόσωπα βγαλμένα από το γαλάζιο φυτώριο της ΟΝΝΕΔ, που από το 2005 και μετά εζήλωσαν τη δόξα και το χρήμα των «πράσινων» ανθρωπιστών και ανέλαβαν το έργο της εξαγωγής ανθρωπιστικής βοήθειας στις αναπτυσσόμενες χώρες του Τρίτου Κόσμου και των Βαλκανίων. Η οργάνωση Ευρωπαϊκή Προοπτική, δημιούργημα του Παντελή Σκλιά, στενού φίλου και συνεργάτη του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών και αρμόδιου για τις ΜΚΟ Ευριπίδη Στυλιανίδη, έλαβε περισσότερα από πέντε εκατομμύρια ευρώ σε τρία χρόνια.
Κεντρικό πρόσωπο για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ ήταν ο σημερινός σύμβουλος και εξ απορρήτων του υπουργού Παιδείας Άγγελος Λάσκαρης. Έχοντας καταλάβει πλέον την άτυπη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Κων. Αρβανιτόπουλου ο Άγγ. Λάσκαρης έχει φροντίσει να «εξαφανίσει» τα ίχνη του από τις ηλεκτρονικές σελίδες μιας αλυσίδας ΜΚΟ στις οποίες πρωτοστάτησε τα προηγούμενα χρόνια.
Εκτός από την Ευρωπαϊκή Προοπτική ο κ. Λάσκαρης είχε αναπτύξει αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα και στην εκλογική περιφέρεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη τα χρόνια της υπουργίας του τελευταίου. Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μη Κυβερνητική Προοπτική, ο Άγγ. Λάσκαρης είχε χρηματοδοτηθεί μέσα από το πρόγραμμα EQUAL με 1.000.000 ευρώ για δράσεις «αύξησης απασχολησιμότητας» με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης – Έβρου, αλλά και του ΚΕΚ «Μέντωρ» της Κομοτηνής.
Την ίδια εποχή η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική απορροφούσε αφειδώς χρήματα από τα ταμεία του ΥΠΕΞ για διάφορα έργα, όπως «μεταφορά τεχνογνωσίας για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», «υποστήριξη επιστροφής προσφύγων από το Κοσσυφοπέδιο», αλλά και «ανασυγκρότηση κοινωνικών δομών και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης στο Πακιστάν».
Μόνο το 2005 η Ευρωπαϊκή Προοπτική εισέπραξε 1.297.000 ευρώ για «ανακατασκευές κτηρίων στο Ιράκ και στο Ιράν, αύξηση της ικανότητας και της ανταγωνιστικότητας των κοινωνικών φορέων και των ομάδων που δραστηριοποιούνται στη Σερβία και στην ΠΓΔΜ, επίσης για βιώσιμη ανάπτυξη στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης, ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο».
Ήταν η εποχή που ο σημερινός ισχυρός άνδρας του υπουργείου Παιδείας είχε την έδρα του στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, μισθώνοντας γραφεία για τις οργανώσεις του στην Κομοτηνή, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του ως επικοινωνιολόγος στον δήμαρχο της πόλης.
Αν κάποιος αναζητήσει στο Διαδίκτυο στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του Άγγελου Λάσκαρη θα βρει πληθώρα ντοκουμέντων για τις θέσεις, που εργάσθηκε, όπως το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής αλλά και σε δήμους ως επικοινωνιολόγος όπως σε αυτούς της Κομοτηνής, της Ν. Ιωνίας, του Ν. Ηρακλείου, και της Μάνδρας – Ειδυλλίας μέσω της εταιρείας του Consulting House.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι «μη κυβερνητικές δραστηριότητες» του κ. Λάσκαρη συνέπιπταν τοπικά και με την ανάλογη παροχή επικοινωνιακών υπηρεσιών του στους εκάστοτε δημάρχους. Είναι χαρακτηριστικό πως η συνεργασία του με τον Δήμο Νέας Ιωνίας συμπίπτει με τη δράση της ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Προοπτική που είχε την έδρα της στην ίδια περιοχή.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πέρασμα του πολυδιάστατου Άγγελου Λάσκαρη και από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Τραμ Α.Ε. το 2004, από όπου παραιτήθηκε μετά την κόντρα με τον πολιτικό του προϊστάμενο στο υπουργείο Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη με αφορμή αθρόες προσλήψεις προσωπικού, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του στην επιχείρηση έγιναν περίπου 300 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, για τις περισσότερες από τις οποίες τον πρώτο λόγο είχε ο Άγγ. Λάσκαρης.
Στην Τραμ Α.Ε. είχε τοποθετηθεί αφού μετά από τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών της Ν.Δ. ο κ. Λάσκαρης είχε κοπεί από το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην Περιφέρεια Αττικής το 2004.”

Ο Άγγελος Λάσκαρης υπήρξε ο σκιώδης υπουργός παιδείας την περίοδο του Αρβανιτόπουλου. 

Με θρασύτητα και έπαρση είχε την βεβαιότητα πως ποτέ δεν θα χρειαστεί να λογοδοτήσει. Ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να αναλάβει να υποστηρίξει επικοινωνιακά, τον βρώμικο ρόλο του Παντελή Βλασσόπουλου.



Το 2014 τον βρήκε δίπλα στον Μώραλη και τον Μαρινάκη. 

Η ανακήρυξη του Μώραλη σε δήμαρχο Πειραιά βρήκε τον Μώραλη να χαιρετά ναζιστικά και τον Άγγελο Λάσκαρη να στέκεται πίσω του.          Αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (Μέρος 4ο) »      Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive