Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Η Ελλάδα στα «λευκά» – Έπεσαν τα πρώτα χιόνια – Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. ΤΩΡΑ χιονίζει και στη Σόφια bg


Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και σήμερα μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές, χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό...

Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» στο Πήλιο
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Πήλιο, με το βουνό των Κενταύρων στις ψηλότερες περιοχές του να ντύνεται στα λευκά. Στα Χάνια του Πηλίου το ύψος του χιονιού αγγιζει τα 10 εκατοστά και η θερμοκρασία έχει πεσει στους -3 βαθμούς, ενώ η χιονόπτωση που άρχισε μετά τα μεσάνυχτα, συνεχίζεται κατά διαστήματα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στο Χιονοδρομικό Κέντρο στις Αγριόλευκες, το χιόνι που πέφτει είναι πολύ πυκνότερο και το ύψος του ξεπερνά τα 15 εκατοστά, αλλά δεν είναι αρκετό για την λειτουργία του αθλητικού-χιονοδρομικού κέντρου.
Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική Οδός Θεσσαλονίκης- Βέροιας -Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, Νάουσας -Σελίου, Νάουσας -Ροδοχωρίου.
Προβλήματα σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Κρήτης προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί με βασικό χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις ειδικά στην περιοχή του Ηρακλείου.
Για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική  Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (Ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά).
Χιόνια και στα ορεινά των Τρικάλων
Tο πρώτο χιόνι άρχισε να πέφτει εχθές τα ξημερώματα σε ορεινές περιοχές άνω των 1.000 μέτρων.
Τα ζώα ψάχνουν να βρουν χορτάρι να βοσκήσουν μέσα στο χιόνι, καθώς οι κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να τα πάρουν.
Η θερμοκρασία είναι στους μηδέν έως +1 βαθμού Κελσίου, ενώ στα πεδινά που σημειώνονται βροχοπτώσεις είναι στους 6 βαθμούς.
Το οδικό δίκτυο αυτή τη στιγμή είναι ακόμη ανοιχτό αλλά με την πυκνή χιονόπτωση που σημειώνεται θα υπάρξουν γρήγορα προβλήματα. Οι οδηγοί θα πρέπει σε αυτά τα σημεία να χρησιμοποιούν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες.
Στα «λευκά» και τα Ιωάννινα
Σύμφωνα με το epirus tv άσπρισε για πρώτη φορά φέτος η κορυφή του όρους Μιτσικέλι στα βορειοαναταολικά της πόλης των Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 1.810 μ. ενώ υπήρξε και ασθενής χιονόπτωση στο χιονοδρομικό κέντρο 4 χλμ από το Μέτσοβο στη θέση Προφήτης Ηλίας καθώς και στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο άνω των 1300 μέτρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive