Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Κι όμως υπάρχει ακόμη ανθρωπιά: Βγήκε από τη φυλακή η 80χρονη που τάιζε τις γάτες. Πλήρωσαν το πρόστιμο 1000ευρώ οι πολίτες, κι ετσι ανέβηκε το ... πλεόνασμα. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΡΕΜΑΛΙΑ

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουμε ότι η κρίση και το μνημόνιο «σκότωσαν» την ανθρωπιά στην Ελλάδα, ωστόσο, κάποιες φωτεινές πράξεις, έρχονται να διαψεύσουν την απολυτότητα αυτής της σκέψης. Στην αρχή της εβδομάδας δημοσιεύσαμε την είδηση ότι 80χρονη στην οποία είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης μετά από μήνυση περιοίκων ότι τάιζε τις γάτες της γειτονιάς...
προκαλώντας δυσοσμία κλείστηκε στον Κορυδαλλό.
Η είδηση προκάλεσε αίσθηση σε αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν και προσφέρθηκαν να μαζέψουν ή να δώσουν χρήματα, ακόμη και από το υστέρημά τους.
Πρώτη βέβαια, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, η κ. Βούλα Λ. γειτόνισσα της γερόντισσας που από την πρώτη στιγμή προσπαθούσε με τηλέφωνα στον Κορυδαλλό να ευαισθητοποιήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε η κυρία Ειρήνη να αποφυλακιστεί το συντομότερο δυνατό.
Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στον κύριο Σταύρο Β. αλλά και στην κυρία Ιωάννα Α. οι οποίοι προσφερόμενοι να πληρώσουν το πρόστιμο των 1000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην κυρία Ειρήνη, η οποία αδυνατούσε να το πληρώσει.
Για το θέμα βέβαια, ενδιαφέρθηκε και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 ζωοφιλικών σωματείων και ειδικά η πρόεδρός τους κυρία Μπομπολάκη, κάνοντας παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου η ανήμπορη γερόντισσα να βγει το γρηγορότερο από τις φυλακές. Η λύση φυσικά δόθηκε μέσα από το νόμο Παρασκευόπουλου, όπου σύμφωνα με τον οποίον όποιος εκτίσει το ένα δέκατο της ποινής του παίρνει εξιτήριο.
Έτσι μετά από 10 μέρες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού αφέθηκε ελεύθερη όπου με βάση και την ευαισθησία των ανθρώπων την κοινωνικής υπηρεσίας των φυλακών την έστειλαν στο σπίτι της, πληρώνοντας της το ταξί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive