Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Δεν υπαρχει τιποτα που να ειναι τσαμπα.


Τα 2 μεγαλυτερα ψεμματα που ταϊσε η αριστεριλα το ποπολο, και αυτο τα καταπιε αμασητα, ειναι (α) η "δωρεαν" Παδεια και (β) η "δωρεαν" Υγεια. Στρατιες αριστερων εφτιαξαν χιλιαδες πανω, και πηγαν σαν γνησιοι "αγωνιστες" σε χιλιαδες πορειες, λεγοντας τις πιο απιθανες μαλακιες. Θυμαμαι... εκεινο το συνθημα του ΚΚΕ για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεια (ή κατι τετοιο τελος παντων)... Και αμα ρωταγες το πολυ απλο, ενταξει ρε παιδια να δωσουμε 5% αντι για 2% στην Παιδεια. Αυτο το 3% διαφορα απο που θα το κοψουμε;;; Διοτι ως γνωστο το ΑΕΠ ειναι μια ομορφη πιττουλα, και αν κοψεις ενα μεγαλυτερο κομματι, καποιος το χανει. Απλη αριθμητικη. Εκει αρχιζε το οργιο. Να φορολογησουμε τους πλουσιους ελεγε ο πρωτος καραγκιοζης. Α μαλιστα, μα αυτο δεν μεγαλωνει το ποσοστο ουτε το ΑΕΠ, απλα αυξανει τα φορολογικα εσοδα. Θα δωσουμε τα παραπανω λεφτα απο τους φορους στην Παιδεια, ειπε ο αλλος παπαρας. Ναι αλλα αφου θα πανε παραπανω λεφτα εκει, καποιος θα τα χασει!. Μπορουσες να μιλας ωρες, και τα αριστερα ουγκανα, δεν μπορουσαν να συλλαβουν την εννοια των πεπερασμενων χρηματων... Βλεπετε η αριστερα εχει εφευρει παγκοσμιως ενα πραγματακι που λεγεται , λεφτοδεντρο. Απλωνεις το αριστερο σου χερακι, και παιρνεις λεφτα... Η δεξια μισοτρελλη Ραχηλ το ειχε πει στα ισα... Θα τυπωσουμε δισεκατομμυρια. Φυσικα δεν καταλαβαινε τι ελεγε :)
Τα ιδια θεματακια και στην Υγεια. Ενα βαρελι χωρις πατο.
Η πραγματικοτητα ειναι μια και ειναι απολυτα σκληρη, οπως ολοι οι οικονομικοι Νομοι. 

Δεν υπαρχει τιποτα που να ειναι τσαμπα. Δωρεαν Παιδεια και Δωρεαν Υγεια ειναι 2 ουτοπιες, που δεν υπαρχουν. Διοτι απλα δεν ειναι δωρεαν. Ειναι μεταφορα χρηματων απο τις τσεπες των πολιτων, προς 2 υπηρεσιες, μεσω των φορων, και μπορουμε να ξοδευουμε εκει οσα συμφωνουμε να ξοδευουμε, ή οσα αντεχουμε να ξοδευουμε. Αυτο σημαινει οτι καλα θα κανουμε να κοβουμε την λαιμαρα μας, ολα αυτα τα τεραστια κονδυλια, να ξοδευονται οσο γινεται καλυτερα, παραγωγικοτερα και ηθικοτερα. Ολα τα αλλα ειναι απλως αριστερες παπατζες. 
Και να θυμομαστε παντα οτι αν θελουμε να δωσουμε και αλλα λεφτα σε αυτους τους τομεις, απο καπου θα πρεπει να κοπουν σαν ποσοστο του ΑΕΠ. Εκτος και αν μεγαλωνοντας το ΑΕΠ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τιμες, μπορεις να ξοδεψεις το κατι τις παραπανω, εχοντας ομως το ιδιο ποσοστο επι του ΑΕΠ. Δεν ειναι πυρηνικη Φυσικη. Απλη Αριθμητικη ειναι.... νουμερα. Και τα νουμερα λενε παντα την αληθεια. Οι ανθρωποι δεν την λενε :)


Panayotes Servos





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive