Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σε έξαλλη κατάσταση ο Κοτζιάς όταν άκουσε τον Τζανακόπουλο- Πότε πήρε την απόφαση παραίτησης!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα
Οιωνός παραίτησης από τη θέση του ΥΠΕΞ ήταν η χθεσινοβραδινή συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, καθώς ο κ. Κοτζιάς είχε λάβει την απόφαση να παραιτηθεί από το βράδυ της Τρίτης μετά τη «σφαγή» με τον Πάνο Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο και το… άδειασμα από τον Αλέξη Τσίπρα....

Η κόντρα Κοτζιά-Καμμένου είναι, άλλωστε, μια παλιά υπόθεση, ωστόσο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πήρε μεγάλες διαστάσεις. Όπως βεβαιώνουν κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα και δεν πρόκειται για τεχνητή κλιμάκωση της έντασης. Ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται δυσαρεστημένος από τη στάση του υπουργού Άμυνας, με αποκορύφωμα την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό, θεωρώντας ότι με αυτήν υπερβαίνει τα εσκαμμένα και ότι εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό και τη χώρα, όπως τού είπε και στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, θεώρησε ότι πρέπει να δοθεί ένα μάθημα στον κ. Καμμένο, το οποίο, ωστόσο, δεν δόθηκε, ύστερα από τη - συνειδητή - απόφαση του πρωθυπουργού και του συγκυβερνήτη να πέσουν οι τόνοι.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς ήταν αποφασισμένος να δηλώσει παραίτηση από χθες το βράδυ, όταν κι επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Η απόφασή του, ωστόσο, δεν διέρρευσε από τον ίδιο ή από το Μαξίμου κι αντιθέτως η μέρα ξεκίνησε... ομαλά, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, όμως να είναι αυτός που έβαλε «φωτιά».
Με τη φράση του πως «όποιος δυσφορεί, μπορεί να κατέβει από το τρένο της κυβέρνησης» ο κ. Κοτζιάς φαίνεται πως έγινε έξαλλος και πλέον η ανακοίνωση της παραίτησης ήταν θέμα μερικών ωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive