Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει ανοίξει την όρεξη των Σκοπιανών, οι οποίοι ονειρεύονται την «απελευθέρωση» της Ν. Μακεδονίας και την δημιουργία μεγάλου κράτους στα Βαλκάνια με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη. Σε αυτή την κατεύθυνση μιλούν για «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα....
Βρίσκουν μάλιστα και συμμάχους στην Γερμανία. Καθώς πολλά «ύποπτα» ξεκινούν από την τέχνη, ρεπορτάζ της γερμανικής πασίγνωστης εφημερίδας Süddeutsche Zeitung κάνει λόγο για μακεδονική μειονότητα η οποία καταπιέζεται στα χωριά της Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στο χωριό Ξανθόγεια της Έδεσσας κοντά στα σύνορα με την FYROM. Εκεί, όπως γράφει το ρεπορτάζ απαγορεύεται στην οικογένεια του μουσικού, Dine Doneff, να μιλήσει στην μητρική της γλώσσα, τα… «μακεδονικά», σλαβική λαλιά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αναγνώρισε ως «μακεδονική γλώσσα», αλλά και να «φροντίζει» τον πολιτισμό της. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης λοιπόν συγκέντρωσε, μυστικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, «μακεδονικά» τραγούδια από την περιοχή και θα τα παρουσιάσει σε συναυλία στο Μόναχο, «τραγούδια της μακεδονικής μειονότητας». Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε μορφή βαλκανικής τζαζ όπερας υπό την συνοδεία επτά τραγουδιστών και επτά μουσικών, στην οποία μάλιστα θα είναι ενσωματωμένο το φωτογραφικό υλικό από την περιοχή του εδεσσαϊκού χωριού, το οποίο οι εκσλαβισμένοι αποκαλούν Ρούσιλβο.
Οι φωτογραφίες δείχνουν έρημα σπίτια, τα οποία οι Σκοπιανοί ζητούν προφανώς να κατοικηθούν εκ νέου. Κατά αυτόν τον τρόπο η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μαθαίνει, με τρόπο μοντέρνο, μέσω της τέχνης, που επηρεάζει τα πλήθη για «μακεδονική μειονότητα που καταπιέζεται στην Ελλάδα».
Και φυσικά η όπερα έρχεται σε συμφωνία με το «Ουράνιο Τόξο», το κόμμα σλαβόφωνων στην Φλώρινα, το οποίο ζητά αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.