Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ- Τουρκία: Αιτία πολέμου το «Οικόπεδο 7» – «Είναι δικό μας – Οι Ελληνες θα λάβουν σκληρή απάντηση»

Επανέλαβε το casus belli πριν λίγο η Άγκυρα καθώς όπως είπε οποιαδήποτε επέκταση των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (ΕΧΥ) στα 12 ν.μ αλλά και το γεγονός πως το τεμάχιο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ τους ανήκει(!) συνιστούν αιτία πολέμου!...
 Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του προέδρου Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ διεμήνυσε στην ελληνική πλευρά ότι εάν επιχειρήσει να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Τουρκία θα δώσει σκληρή απάντηση.
Συγκεκριμένα τόνισε:
«Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να επιχειρήσει στην Α.Μεσόγειο»
«Θα δοθεί σκληρή απάντηση σε οποιαδήποτε ελληνική προσπάθεια επέκτασης των χωρικών υδάτων»
«Η συμπεριφορά της Ελλάδα είναι πολύ επικίνδυνη»
«Το έβδομο τεμάχιο μας ανήκει»
«Η απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995 ισχύει απόλυτα και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες».
«Καμία κίνηση δεν θα επιτραπεί σε Ελλάδα και ε/κ. Αυτό τους συμβουλεύουμε».
«Το πλοίο «Πορθητής» προστατεύεται από ισχυρές τουρκικές δυνάμεις»
Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπαναχώρησε πλήρως μόλις προσφάτως από την ανακοίνωση για επέκταση των ΕΧΥ σε Ιόνιο και Κρήτη, η Άγκυρα επανήλθε στο θέμα αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Omer Celik.
Ο Celik σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της Ελλάδας να προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων δήλωσε σε αυστηρό ύφος:
«Μου φαίνεται πως (σ.σ. οι Έλληνες) ξεχνούν την απόφαση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης του 1995. Οποιαδήποτε προσπάθεια, έστω και ελάχιστη να είναι αυτή, θα έχει σφοδρή απάντηση από την Τουρκία».
Οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ελλάδα να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα θα απαντηθεί σκληρά από την Τουρκία», δήλωσε ο Σελίκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Αντίστοιχη αναφορά είχε κάνει πρόσφατα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.
«Η Ελλάδα προχωράει συχνά σε τέτοιους είδους δηλώσεις προκειμένου να προκαλέσει χάος. Λαϊκίζουν πάντα», είχε πει ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «η προειδοποίηση της τουρκικής Βουλής, με σχετική απόφαση το 1995, παραμένει έγκυρη».
Να σημειωθεί πως ο Celik δεν αναφέρθηκε σε επίταση των χωρικών υδάτων μόνο στο Αιγαίο αλλά οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των άλλων περιοχών.
Νωρίτερα, ο Τούρκος ΥΠΑΜ, Χ. Ακάρ τόνισε:
«Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όποιο και να είναι,το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών και από το δίκαιο”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός προσθέτοντας:
“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ‘τδβκ’, δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε.
Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive