Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Εως 45.000 μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι από την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων! Της Μαίρης Λαμπαδίτη

Εως 45.000 μπορούν να διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι από την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων!
Από 5.800 έως και 45.000 μπορούν να αξιώσουν όσοι συνταξιούχοι προσφύγουν δικαστικά διεκδικώντας την επιστροφή των παρακρατήσεων που κρίθηκαν παράνομες . Αν δεν προσφύγουν έως το τέλος του 2018...
δε χάνουν το δικαίωμα της διεκδίκησης αλλά θα τους επιστραφούν λιγότερα αναδρομικά . Η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων του συνταξιούχου του ΙΚΑ  και του επιδίκασε το ποσό των 11.185 ευρώ «ανοίγει» νέους δρόμους  σε σχέση με την απόφαση - βόμβα της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015. Α) Οι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή παρακρατήσεων 5 ετών .Β) Μπορούν επιπλέον να διεκδικήσουν την επιστροφή ποσών όχι μόνο από τις παράνομες παρακρατήσεις αλλά και από την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Βεβαίως η απόφαση είναι πρωτόδικη και τα  Tαμεία εξαντλούν τα ένδικα μέσα υποβάλλοντας εφέσεις κατά  των πρωτόδικων αποφάσεων . Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η 5 ετία είναι δύσκολο να κερδηθεί και τελεσιδίκως  για δημοσιονομικούς λόγους ..  Το θέμα όμως έχει και μια άλλη πλευρά η οποία θα γίνει ορατή από 1/1/2019 ανεξάρτητα από την έκβαση που θα έχει η προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει την περικοπή των συντάξεων έως 18%. Οι λεγόμενες προσωπικές διαφορές που έχουν προκύψει από τον επαναυπολογισμό ενσωματώνουν  τις παράνομες παρακρατήσεις του 2012 οι οποίες «μηδενίζονται» δια παντός.   Δηλαδή , με άλλα λόγια με το «εφεύρημα»   του επαναυπολογισμού των συντάξεων  θα συμψηφισθούν  τα οφειλόμενα ποσά από τις περικοπές του 2012 τουλάχιστον μέχρι την 1/1/ 2019. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive