Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΥ το πάει ο Καμμένος και πετάει στρακαστρούκες; «Πυρά» ΑΝΕΛ κατά Κοτζιά

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ (που είναι κυβερνητικός εταίρος). «Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία» είπε ο Θ. Τοσουνίδης...
Κλιμακώνοντας ακόμη περισσότερο την κριτική του κατά του Ν. Κοτζιά, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχολίασε: «Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Κοτζιάς, νωρίτερα, κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών που «μας βγάζει από τη φυλακή από την οποία μερικοί ονειρεύονται να ξαναμπούμε» και προανήγγειλε ότι θα έρθει προς κύρωση περί τα τέλη Γενάρη, Εξέφρασε δε την πεποίθησή του για την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην ελληνική Βουλή εκτιμώντας ότι θα την ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένοι βουλευτές, που έχουν δηλώσει τη στάση τους υπέρ της Συμφωνίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Υπουργός Εξωτερικών προεξοφλεί την υπερψήφιση της συμφωνίας από βουλευτές των ΑΝΕΛ. Τον περασμένο Ιούλιο σε συνέντευξή του στην FAZ δήλωνε: «Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα να κερδίσουμε αυτές τις 151 ψήφους. Μέτρησα ακριβώς. Ισχύει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν θα υπερψηφίσουν ως κόμμα, όμως υπάρχουν βουλευτές αυτού του κόμματος που θεωρούν καλή τη συμφωνία. Επιπλέον υπάρχει το κόμμα «Ποτάμι», στο οποίο δεν βρίσκουν βεβαίως καλή τη συμφωνία όλοι οι βουλευτές του, οπωσδήποτε όμως κάποιοι εξ αυτών».
Πολιτικοί αναλυτές πάντως, προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τη σημερινή οργισμένη επίθεση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ στον Νίκο Κοτζιά, ανέφεραν ότι προμηνύει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που πηγάζουν από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όπου οι ΑΝΕΛ εμφανίζονται να λαμβάνουν ποσοστά της τάξης του 1-1,5%. Αν λοιπόν θέλει ο κ. Καμμένος να διασωθεί εκλογικά θα πρέπει να κάνει πράξη σύντομα την διαφοροποίηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία των Πρεσπών. Φυσικά αν άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, η διαδικασία σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι άμεσες εκλογές και όχι τα σενάρια ότι μπορεί να ψηφιστεί η συμφωνία από άλλους βουλευτές.
Η κανονική διαδικασία είναι ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ζητήσει νέες διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης ώστε να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive