Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

"Πες μου το φίλο σου να σου πω ΠΟΙΟΣ είσαι" . Όταν τον κολλητό του Τσίπρα, Ζόραν Ζάεφ τον έσερναν στη φυλακή δεμένο με χειροπέδες. ΦΩΤΟ

Έρευνα ThessΝews: Όταν ο Ζάεφ έκανε φυλακή για τον σπιτονοικοκύρη του Μπουτάρη
"Για σένα έχω κάνει κρατητήριο...". Το γνωστό ΠΑΟΚτσήδικο σύνθημα θυμίζει η σχέση του Ζόραν Ζάεφ με τον σπιτονοικοκύρη του Γιάννη Μπουτάρη, αφού ο νυν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει φυλακιστεί για υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ο Γκόραν Κράστεβ!...
 Μεγαλοεπιχειρηματίας με δεκάδες ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ο άνθρωπος που νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον προκαλεί και η φορολογική πτυχή του θέματος, καθώς η ενοικίαση όχι στο φυσικό πρόσωπο, αλλά στην εταιρεία, είναι παράτυπη!
Εξαιρετικά στενή σχέση - μάλλον για «σχέση ζωής» πρόκειται - φαίνεται ότι διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια ο Ζόραν Ζάεφ με τον επιχειρηματία Γκόραν Κράστεβ, που, όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η ThessΝews, νοίκιασε το υπερπολυτελές διαμέρισμα το οποίο διατηρεί από το 2015 στο κέντρο της πόλης στον Γιάννη Μπουτάρη!
Ο Κράστεβ είναι ένας από τους «επενδυτές νέου τύπου» που προέκυψαν μέσα στα μετα-κομμουνιστικά βαλκάνια! Θυμίζει όλους εκείνους τους I wanna be ολιγάρχες, που διατηρούν σχέσεις ζωής με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα, διάγουν υπερπολυτελή βίο, συνήθως κυκλοφορούν συνοδεία φουσκωτών, έχουν δεκάδες πολυτελείς αστικές και παραθεριστικές κατοικίες, οδηγούν πανάκριβα αυτοκίνητα και συνήθως δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις που έχουν αποκρατικοποιηθεί ή συνεργάζονται με το κράτος, που συνήθως εκπροσωπείται από τους κολλητούς του! Ως τέτοιος λοιπόν ο Κράστεβ, αγόρασε το 2015 τα δύο διαμερίσματα στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας έναντι 140.000 ευρώ, όπως λένε τα συμβόλαια. Λίγο αργότερα αγόρασε κι άλλα διαμερίσματα αλλά και εξοχικά στη Χαλκιδική, διακινώντας ασυνήθιστα για τη χώρα του ποσά σε μετρητά! Στο μεταξύ, είχε φροντίσει να πάρει το βουλγαρικό διαβατήριο και να πολιτογραφηθεί ως Βούλγαρος πολίτης! Βλέπετε, τα όσα με φανατισμό διακηρύττουν οι Σκοπιανοί για τη «Μακεδονική» ταυτότητα και την παράδοσή τους εύκολα υποχωρούν μπροστά στις διευκολύνσεις που μπορούν να τύχουν οι επιχειρήσεις τους.
Για σένα έχω κάνει κρατητήριο!
Κατ’ αρχάς Ζάεφ και Κράστεβ είναι ξαδέλφια, σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, σχέση όμως η οποία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Η σχέση τους πρέπει να είναι πολύ παλιά, όπως βλέπει κανείς στα δημοσιεύματα του Τύπου της γειτονικής χώρας. Το όχι και τόσο μακρινό 2008 ο Ζόραν Ζάεφ είναι δήμαρχος Στρώμνιτσας και το πολιτικό του αστέρι έχει ήδη αρχίσει να ανατέλλει στο πολιτικό στερέωμα της ΠΓΔΜ. Ως δήμαρχος προχωρά σε δραστικές κινήσεις. Αρχικά πουλά ένα δημοτικό οικόπεδο- φιλέτο διακηρύσσοντας ότι με την αξιοποίησή του θα κερδίσει συνολικά η περιοχή. Όλως τυχαίως το οικόπεδο αγοράζει ο Γκόραν Κράστεβ, που χτίζει στο σημείο το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Ωστόσο, προχωρά σε πολεοδομικές παραβάσεις και σε καταπατήσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη. Τη νύφη όμως πληρώνει και ο τότε Δήμαρχος Στρώμνιτσας ως συνυπεύθυνος. Συλλαμβάνεται για διαφθορά και φυλακίζεται! Η φωτογραφία του νεαρού πολιτικού με χειροπέδες στα χέρια να σέρνεται από αστυνομικούς από την κλούβα στο δικαστήριο και από εκεί στις φυλακές κάνει τρομερή εντύπωση. Οι Σοσιαλιστές μιλούν για σκευωρία της κυβέρνησης, το VMRO απαντά ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Το ταλαιπωρημένο πρόσωπο του Ζάεφ στις φωτογραφίες αυτές σε τίποτε δε θυμίζει το ύφος του θριαμβευτή στην τελετή των Πρεσπών.
Από τη δύσκολη θέση θα τον βγάλει ο (επίσης προερχόμενος από τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση) Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος υπογράφει χάρη για να γυρίσει στα καθήκοντά του στη Στρώμνιτσα!
Ωστόσο, οι καταγγελίες του αντίπαλου κόμματος συνεχίζονται. Το VMRO καταγγέλλει τον Ζάεφ ότι μοιράζει όλες τις προμήθειες του δήμου του σε εταιρίες που έχουν συστήσει τα αδέλφια του, ο Κράστεβ και άλλα μέλη της οικογένειάς του! Διοργανώνει μάλιστα ειδική συνέντευξη Τύπου, στην οποία καταγγέλλει ότι οι προμήθειες σε καύσιμα, τρόφιμα όπως και τα περισσότερα τεχνικά έργα, έχουν δοθεί στον Κράστεβ και τον αδελφό του τότε δημάρχου...
Ωστόσο, η υπόθεση που σπάει ταμεία έρχεται το 2014, ενόσω ο Ζάεφ ήδη προωθείται από το κόμμα του, το SDSM, στα υψηλά του κλιμάκια! Τοπικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι ο Ζάεφ πούλησε σε εταιρεία του Κράστεβ, στο πλαίσιο μίας ακόμη αποκρατικοποίησης, μία ακόμη έκταση- φιλέτο! Το παράδοξο είναι ότι λίγες εβδομάδες αργότερα ο Κράστεβ πούλησε τη συγκεκριμένη έκταση σε άλλη εταιρεία με τίμημα περίπου τριπλάσιο από αυτό που έδωσε ο ίδιος...
Από το φύλλο της THESSNEWS #112 (30/06/2018-01/07/2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive