Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Μεγάλες προκρίσεις ΑΕΚ & ΠΑΟΚ στα play off του Champions League - «Γονάτισαν» Σέλτικ & Σπάρτακ Μόσχας στους Ελληνες

Μεγάλες προκρίσεις ΑΕΚ & ΠΑΟΚ στα play off του Champions League - «Γονάτισαν» Σέλτικ & Σπάρτακ Μόσχας στους Ελληνες
Η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 την Σέλτικ στο Ολυμπιακό Στάδιο μπροστά σε 35.000 οπαδούς της και πέρασε στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Βίντι που προκρίθηκε με 1-1 στο πρώτο ματς και 0-0 σήμερα επί της σοηδικής Μάλμε....
  Η Ενωση στο 6’ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Χουλτ έκανε το 1-0 με τον Γκάλο, ενώ στο 50’ μετά από εκπληκτικό άλμα του Λαμπρόπουλου ο Λιβάγια σε άδειο τέρμα έκανε το 2-0.    Στο 79’ ο Σινκλέρ έκανε το 2-1 και… άγχωσε την ΑΕΚ, αλλά στο τέλος άπαντες πανηγύρισαν την νίκη.   Η ΑΕΚ στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Βίντι σε διπλά ματς 22 και 28 Αυγούστου για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.  Ο τεχνικός της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς, μετά την ήττα - αποκλεισμό έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη για την πρόκριση.  «Είμαστε απογοητευμένοι, παίξαμε πολύ καλά και στα δύο ματς. Δεν έχουμε όμως δικαιολογίες. Γενικά κάναμε καλό παιχνίδι, ένα μεγάλο μέρος όμως του παιχνιδιού, είναι η άμυνα, και σε κάποιες στιγμές δεν αμυνθήκαμε καλά. Δημιουργήσαμε προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ αλλά...  Μας λείπουν οι δύο καλύτεροι κεντρικοί αμυντικοί. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον προπονητή της, επιστρέφουμε στη δουλειά, και στοχεύουμε στην πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».  Στην Μόσχα ο ΠΑΟΚ πήρε το 0-0 από την Σπαρτάκ Μόσχας και πέρασε και αυτός πανάξια σκορπώντας χαρά στους οπαδούς του και στους Ελληνες.  Ο ΠΑΟΚ είχε από την αρχή σωρεία ευκαιριών να «σκοτώσει» τον αντίπαλο του και να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στα playoff της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κουβαλώντας το 3-2 από το πρώτο παιχνίδι της Τούμπας.   Το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ, παρά το γεγονός ότι από το 30ο λεπτό της αναμέτρησης ο Δικέφαλος έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Λουίς Αντριάνο, αλλά ακόμη και έτσι, σκοπός επετεύχθη με το 0-0.  «Άσφαιρος» αλλά με καρδιά, πάθος και αυταπάρνηση, ο ΠΑΟΚ πέταξε εκτός συνέχειας τους ισχυρούς Ρώσους μέσα στο σπίτι τους και πλέον βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τον στόχο της εισόδου στους ομίλους του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσε την Μπενφίκα.  Η Ελλάδα παρέμεινε στην 14η θέση της βαθμολογίας εξασφάλισε ακόμα τέσσερα ματς στα play off του Champions League και μια δεύτερη ομάδα σε ευρωπαϊκούς ομίλους!  Οι δύο «δικέφαλοι» έκαναν το μάξιμουμ και προκρίθηκαν στα play off του Champions League με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια στη συνέχεια και φυσικά εξασφαλίσαμε και δεύτερη ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο μιας και η ΑΕΚ εάν αποκλειστεί θα βρεθεί στους ομίλους του Europa.  Ομως η ΑΕΚ πλέον μπαίνει ως φαβορί κόντρα στην πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Βίντι, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ θα ψάξει τρίτη σερί υπέρβαση με την Μπενφίκα!  Το βράδυ της Τρίτης όμως η Ελλάδα όχι μόνο διατήρησε την 14η θέση αλλά αύξησε και την διαφορά από την 16ή Τσεχία και την 17η Ελβετία.  ΑΕΚ (0.200) και ΠΑΟΚ (0.100) μας έδωσαν ακόμα 0.300 βαθμούς στην συνολική βαθμολογία της χώρας και διατηρούν το όνειρο της πρόκρισης σε όμιλο Champions League ανοιχτό.  Θυμίζουμε πως σε περίπτωση πρόκρισης σε όμιλο του Champions League η Ελλάδα θα πάρει επιπλέον μπόνους 0.800 βαθμών!  Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά προκριθεί στα play off του Europa και θα περιμένουμε να δούμε αν θα έχουμε και τρίτη ομάδα σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive