Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ.... Σε ιταλικό κανάλι ο Μπουτάρης - «Η Θεσσαλονίκη πρότυπο στο προσφυγικό»

Συνέντευξη στην ιταλίδα δημοσιογράφο Chiara Proietti του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού La7tv παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης στο γραφείο του στο δημαρχείο.
Όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση, ο κ. Μπουτάρης μίλησε για το «πως ο δήμος Θεσσαλονίκης... έχει γίνει πανευρωπαϊκό πρότυπο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης».
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde ως «έξυπνη πόλη» για τις πρακτικές που εφάρμοσε στο προσφυγικό.

2 σχόλια:

  1. Παγκόσμιο «υπόδειγμα» η Θεσσαλονίκη για την…κοινωνική ένταξη των μεταναστών

    https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/pagkosmio-ypodeigma-i-thessaloniki-gia-tin-koinoniki-entaxi-ton-metanaston/
    https://ethnikismos.net/2018/06/03/%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%b1/

    ''Πάλι τα φώτα διεθνώς τραβάει η Ελλάδα όσο αφορά το προσφυγικό, αφού μετά τους κατοίκους της Λέσβου που…«αγκάλιασαν» τους προσφυγικούς πληθυσμούς, αυτή τη φορά ως «υπόδειγμα» χαρακτηρίζεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης.Υπόδειγμα σε ό,τι αφορά την παραμονή και ένταξη των προσφυγικών πληθυσμών εντός του αστικού ιστού!
    Προφανώς ξεχνώντας (ή αγνοώντας) τις τριτοκοσμικές εικόνες των προηγούμενων βδομάδων, όπου ομάδες μεταναστών είχαν κατακλύσει πλατείες της πόλης, η Le Monde βραβεύει τη συμπρωτεύουσα για τους εξής λόγους:
    -Παραμονή των προσφύγων-μεταναστών σε αστικό περιβάλλον (αυστηρά εντός της πόλης δηλαδή) -Μίσθωση διαμερισμάτων και εν τη συνεχεία στέγαση των προσφύγων σε αυτά -Προσπάθειες για την κοινωνική τους ένταξη

    Η Θεσσαλονίκη μάλιστα θα πρέπει να είναι…υπερήφανη καθώς κέρδισε το βραβείο «Smart Cities» (έξυπνες πόλεις), ένα βραβείο εναρμονισμένο με τους όρους της «κινητικότητας», της «συνεκτικότητας» και της «καινοτομίας».
    Παράλληλα ιδιαίτερη μνεία έγινε και στο πρόγραμμα REACT για την στέγαση των προσφύγων σε διαμερίσματα εντός της Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη της Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.Θυμηθείτε:
    https://www.youtube.com/watch?v=3BBVfkvBlBM
    Άλλη μία «διάκριση» λοιπόν για ελληνική πόλη-περιοχή που έχει άμεση σχέση με τις κοινωνίες του μέλλοντος, στις οποίες η πολυπολιτισμικότητα και η «κινητικότητα» θα αποτελούν βασικούς πυλώνες τους.Είστε έτοιμοι να ζήσετε σε αυτές τις «έξυπνες» πόλεις;
    Εμπρός Θεσσαλονίκη, διεκδίκησε το δικό σου… Νόμπελ!''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεσσαλονίκη: Δράσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού παρουσίασε η διοίκηση Μπουτάρη

    http://www.capital.gr/epikairotita/3299870/thessaloniki-draseis-gia-ti-diaxeirisi-tou-prosfugikou-parousiase-i-dioikisi-mpoutari

    ''Τις έως τώρα δράσεις και ενέργειες για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, που οδήγησαν στη βράβευση του δήμου Θεσσαλονίκης από τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde", καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις, παρουσίασε η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη.
    ... ο κ.Μπουτάρης υποστήριξε πως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε οι πρόσφυγες που επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.
    Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο κ.Μπουτάρης, ξεκίνησε επαφές με δημάρχους της Πέλλας και της Ημαθίας προκειμένου να απασχοληθούν οι πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο σε γεωργικές εργασίες. Ωστόσο, υποστήριξε πως υπάρχουν εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της ιδέας, καθώς "θα πρέπει να είναι τακτοποιημένα τα χαρτιά των προσφύγων για να εργαστούν".

    Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στις δομές του δήμου Θεσσαλονίκης και στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα μέσω του προγράμματος React της 'Υπατης Αρμοστείας φιλοξενούνται ετησίως περίπου 1000 πρόσφυγες. Ο κ.Λεκάκης υποστήριξε πως σημαντικό ρόλο για την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας θα παίξει η έρευνα που "τρέχει" αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη και στόχο έχει να καταγράψει τα προσόντα αλλά και τις δεξιοτεχνίες των προσφύγων.
    "Ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να προλάβει την προσφυγική κρίση" συμπλήρωσε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη στήριξη και κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών και πρόεδρος του Συμβουλίου ΄Ενταξης Μεταναστών (ΣΕΜ), Σοφία Ασλανίδου. Παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις που ανέπτυξε ο κεντρικός δήμος το προηγούμενο διάστημα και πρόσθεσε πως "στο προσφυγικό δεν μπορείς να δουλέψεις μόνος, χρειάζονται συνέργειες".

    Σημειώνεται πως η απονομή του τιμητικού βραβείου της γαλλικής εφημερίδας "Le Monde" για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος θα αποδοθεί στο δήμο Θεσσαλονίκης σε ειδική τελετή που θα γίνει στις 11 Ιουλίου στη Σιγκαπούρη. Το "παρών" στην τελετή θα δώσουν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τη στήριξη των προσφύγων, Σοφία Ασλανίδου.''


    Αυξήθηκε κατά 50% η αναγκαστική μετανάστευση

    http://www.pronews.gr/kosmos/701588_ayxithike-kata-50-i-anagkastiki-metanasteysi

    ''Στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ομαλής ένταξης στην τοπική κοινωνία των προσφύγων που ζουν στην πόλη, αναφέρθηκε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη «στήριξη και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών», Σοφία Ασλανίδου. «Με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας σε λίγες μέρες τελειώνει μια μεγάλη έρευνα που κάνουμε για το προφίλ των προσφύγων που είναι στην πόλη μας, ούτως ώστε να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δυνατότητες και τα προσόντα τους, για να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία» ανέφερε.
    «Το τέρας της μισαλλοδοξίας δεν έχει θέση σε αυτή την πόλη» πρόσθεσε, επισημαίνοντας την ανάγκη «να ξορκίσουμε το κακό, να διώξουμε ένα τέρας που παραμονεύει και δείχνει κάπου- κάπου τα δόντια του για να μας φοβίσει», καθώς «για μας ο πόνος της προσφυγιάς είναι η δύναμή μας» και σε αυτό το πλαίσιο «το κύμα προσφύγων οφείλουμε να το εντάξουμε ομαλά στην πόλη, ώστε να κάνει άνοιγμα στην τοπική κοινωνία με συμμετοχικές διαδικασίες». «Οι συνέργειες και οι συνεργασίες αποτελούν τον βασικό μοχλό αυτής της αντίληψης» εξήγησε.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive