Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΔΕΝ μπορεί, είναι ΒΑΛΤΟΙ. Ντε & καλά να γίνει Εθνική ζημιά. Γ.Κατρούγκαλος «προειδοποιεί» Κρεμλίνο: «Αν απαντήσετε στις απελάσεις δεν θα αποκατασταθούν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις»

Γ.Κατρούγκαλος «προειδοποιεί» Κρεμλίνο: «Αν απαντήσετε στις απελάσεις δεν θα αποκατασταθούν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις»
Παρέμβαση στην υπόθεση των τεταμένων ελληνο-ρωσικών σχέσεων έκανε ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο όποιος πρακτικά αντί να επιχειρήσει να εκτονώσει την κατάσταση μάλλον την δυναμιτίζει....
  Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο ΑΝΥΕΞ ουσιαστικά δήλωσε πως εάν η Ρωσία απαντήσει στις απελάσεις που προχώρησε η Αθήνα τότε οι σχέσεις των δύο χωρών δεν πρόκειται να βελτιωθούν.  «Η στάση μας δεν έχει αλλάξει απέναντι στη Ρωσία» δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος  χαρακτηρίζοντας μεμονωμένο περιστατικό την υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες και ανέφερε ότι η Ελλάδα θέλει να ξεπεραστεί η κρίση μεταξύ των δύο χωρών αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα κρατήσει η άλλη πλευρά.  Δηλαδή ο Γ.Κατρούγκαλος ουσιαστικά είπε πως εάν η Μόσχα προχωρήσει σε απελάσεις τότε οι σχέσεις με την Αθήνα δεν πρόκειται να βελτιωθούν.  Παράλληλα πρόσθεσε  ότι σωστά απάντησε έντονα η κυβέρνηση στις κατηγορίες της ρωσικής πλευράς ότι οι απελάσεις υπαγορεύτηκαν από ΝΑΤΟ και ΗΠΑ.  Είναι η δεύτερη φορά που ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών  παρεμβαίνει στις ελληνο-ρωσικές σχέσεις με τρόπο μάλλον «μη δημιουργικό».  Η πρώτη είχε συμβεί το Νοέμβριο του 2017 όταν ματαιώθηκε η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα, καθώς αφαιρέθηκε η βίζα από τρεις Έλληνες υπουργούς, επειδή τέθηκε από ελληνικής πλευράς θέμα συμμετοχής στην Διυπουργική, τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων από την Κριμαία!  Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι η μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα για αυτούς!  Αιτία ήταν,  όταν η Αθήνα ζήτησε από την Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι με καταγωγή από την Κριμαία από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive