Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. Ρουβίκωνας: Ένας αυτόκλητος τιμωρός με την ανοχή Πολιτείας και «ψεκασμένων». ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ. Γράφει ο Στέλιος Σπανός

Ο Ρουβίκωνας δεν είναι ένα τυχαίο σημείο των καιρών. Είναι το γονιμοποιημένο σπέρμα ορισμένων περιθωριακών από τις πλατείες του 2011 που πίστεψαν πως μόνο με καταδρομικές επιθέσεις η Ελλάδα θα γίνει καλύτερη...
  Στο νέο τεύχος του ET Magazine στο EleftherosTypos.gr, κάνουμε μία αναδρομή στην δράση της αυτοαποκαλούμενη αναρχικής ομάδας η οποία επιλέγει να «χτυπά» πρεσβείες, εταιρείες, δημόσιες υπηρεσίες, ακόμα και την Βουλή και, παρ’ όλα αυτά κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερη. Ας ταξιδέψουμε λοιπόν στο 2011…
Κάποτε, ορισμένοι περιθωριακοί, περιδιάβαιναν στις γεμάτες από αγανακτισμένους πολίτες πλατείες. Μπορεί να μην ήταν αυτοί που κρατούσαν κατσαρόλες, αλλά σίγουρα ορισμένοι κρατούσαν τις κρεμάλες, εξαπολύοντας, κάθε λογής κατάρες ενάντια στους εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος.
Οι «αγανακτισμένοι» έπαψαν να συγκεντρώνονται στις πλατείες, ορισμένοι από αυτούς έγιναν βουλευτές και υπουργοί, ενώ άλλοι, οι περιθωριακοί, ακολούθησαν άλλο δρόμο, πιο δραστικό και πιο επιθετικό, εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση, την ανοχή και την διάθεση για εκδίκηση ορισμένων συμπολιτών μας.
Αν άραγε αυτοί οι «ψεκασμένοι» είχαν ένα μαγικό λυχνάρι, σαν αυτά στα παραμύθια με τον Αλαντίν, τι θα ζητούσαν άραγε από το τζίνι: Δεν θα ζητούσαν να «μπουκάρει» κάποιος στη Βουλή να τιμωρήσει του «300»; Δεν θα ζητούσαν να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι στου ξένους «δυνάστες» μας; Να εκφοβίσει του γιατρούς που παίρνουν φακελάκια και τους συμβολαιογράφους που βγάζουν τα σπίτια στο σφυρί; Να βγάλει έξω τον Κουφοντίνα να «καθαρίσει» κανέναν προδότη; Ε λοιπόν, αυτό το μαγικό τζίνι υπάρχει γι’ αυτούς και είναι ο… Ρουβίκωνας!
Η αυτοαποκαλούμενη Αναρχική Συλλογικότητα δρα σαν αυτόκλητος τιμωρός, προπηλακίζοντας, βιαιοπραγόντας, βανδαλίζοντας, ενώ απολαμβάνει μια, τουλάχιστον ανεξήγητη, ανοχή από τους κρατικούς θεσμούς. Πρόκειται για ένα μόρφωμα που τρέφεται από τη βία και το ναρκισσισμό του, με απόδειξη το γεγονός ότι οι ίδιοι βιντεοσκοπούν και δημοσιεύουν τα «ανδραγαθήματά» τους.
Ο Ρουβίκωνας δεν αποτελεί παράδειγμα τυπικών «μπαχαλάκηδων» των Εξαρχείων. Είναι πιο εξελιγμένη και πιο επικίνδυνη εκδοχή. Τα χτυπήματά του είναι προσχεδιασμένα, καταδρομικά και «χειρουργικά», αφού τις περισσότερες φορές καταφέρνουν να διαφύγουν, ενώ όταν δεν το καταφέρνουν, πέφτουν «στα μαλακά», με άνωθεν εντολές.
Η στρατιωτικού τύπου δομή, τα βίαια χτυπήματα και η ανάγκη για προβολή συνθέτουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο κράμα για την δημοκρατία και την ασφάλεια.
Ας δούμε μερικές χαρακτηριστικές καταδρομικές επιθέσεις που έχει διεξάγει ο Ρουβίκωνας:

Η πρώτη «γνωριμία» με τον Ρουβίκωνα – Ντου στο προαύλιο της Βουλής
1 Απριλίου 2015

Πρόκειται ίσως για την πρώτη καταγεγραμμένη επίθεση του Ρουβίκωνα. Δεκάδες μέλη της συλλογικότητας «μπούκαραν» στο προαύλιο της Βουλής και άπλωσαν πανό στο περιστύλιο, για την απεργία πείνας των «πολιτικών κρατουμένων», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.
Ζητούσαν την κατάργηση άρθρων του «τρομονόμου», του «κουκουλονόμου», των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, αλλά και των συγγενών των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Στην ανακοίνωση που ακολούθησε την ενέργεια ανέφεραν πως «αν θέλαμε μπαίναμε και μέσα».

Η πρώτη καταδρομική επίθεση – Βανδαλισμοί στον «Τειρεσία»
18 Δεκεμβρίου 2015

Τα μέλη του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες στα χέρια, εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας «Τειρεσίας» στη συμβολή των οδών Αλαμάνας και Πρεμετής στο Μαρούσι. Τότε γίναμε μάρτυρες της πρώτης καταδρομικής επίθεσης του Ρουβίκωνα. σε γραφεία ή υπηρεσίες, από τις πολλές που επρόκειτο να ακολουθήσουν.
Διέλυσαν υπολογιστές, καρέκλες, γραφεία και έπειτα εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτες.
Το κείμενο που ακολούθησε ανέφερε πως η «Τειρεσίας Α.Ε.» «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών» καθώς και ότι «πάρα πολλά άτομα από τα αδύναμα οικονομικά στρώματα κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους» από τη λειτουργία της εταιρείας.

Ντου στη Βουλή – Συνελήφθησαν και τους γύρισαν με… ταξί
26 Ιουλίου 2017

Μέχρι το περιστύλιο της Βουλής έφτασαν για ακόμη μία φορά μέλη της ομάδας του Ρουβίκωνα. 30 άτομα, αιφνιδιαστικά, πιάνοντας στον ύπνο την ασφάλεια της Βουλής, εισέβαλαν στο προαύλιο, πέταξαν φυλλάδια, φώναξαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Ηριάννα» και ύστερα από πέντε λεπτά αποχώρησαν.
Με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, πάντως, και μετά από συνεννόηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα άτομα που παραβίασαν τα μέτρα ασφαλείας στον προαύλιο χώρο της Βουλής αφέθηκαν ελεύθερα, αφού πρώτα έδωσαν τα στοιχεία τους. Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως ορισμένοι είχαν ήδη προσαχθεί, αλλά μετά τις παραπάνω συνεννοήσεις, επέστρεψαν ξανά στην Βουλή…με ταξί για να αφεθούν ελεύθεροι!

«Θα σου κόψουμε τα χέρια» – Απειλές σε γιατρό στον Ευαγγελισμό
26 Οκτωβρίου 2017

«Θα σου σπάσουμε το κεφάλι», «θα σου κόψουμε το χέρι», είπε ομάδα του Ρουβίκωνα, η οποία εισέβαλε σε γραφείο γιατρού του «Ευαγγελισμού» τον οποίο κατηγόρησε ότι παίρνει φακελάκια από ασθενείς. Με αυτό τον τρόπο μετά τις εισβολές και τους βανδαλισμούς, τα μέλη του Ρουβίκωνα επιδόθηκαν σε κατά πρόσωπο απειλές εναντίον της ζωής ανθρώπου, παριστάνοντας τους τιμωρούς.
«Δεν τελείωσα. Δεν μιλάς καθόλου τώρα! Εάν το συνεχίσεις, θα έρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι. Και αν μας πιάσουν και πάμε φυλακή, ξέρεις τι θα κάνουμε; Θα βγούμε από τη φυλακή και θα σου ξανασπάσουμε το κεφάλι. Μη διανοηθείς, θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σου βάλουμε τα λεφτά από το φακελάκι να τα φας. Συνεννοηθήκαμε;», ακούγεται να λέει μέλος της ομάδας στο βίντεο απευθυνόμενος στον γιατρό.

Μπογιές στην πρεσβεία του Ισραήλ
24 Δεκεμβρίου 2017

Λίγο καιρό αργότερα σειρά στη λίστα του Ρουβίκωνα είχαν οι πρεσβείες ξένων κρατών στη χώρα μας. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανάρτησαν σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της ομάδας έφθασαν το βράδυ έξω από το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία του Ισραήλ και πέταξαν μπογιές, ενώ στη συνέχεια έφυγαν για ακόμη μία φορά ανενόχλητοι.
Όπως αναφέρουν στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο, προχώρησαν σε αυτή την πράξη θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους προς τον παλαιστινιακό λαό «που δεκαετίες τώρα πέφτει θύμα μιας πολλαπλής καταπίεσης».

Επίθεση στο Τουρκικό Προξενείο
5 Απριλίου 2018

Συνέχεια στις επιθέσεις εναντίον κτιρίων ξένων κρατών από τον Ρουβίκωνα με το Τουρκικό Προξενείο στην Κηφισία να την «πληρώνει» αυτή τη φορά.
Ομάδα 15 περίπου ατόμων της αναρχικής συλλογικότητας έφτασε στην οδό Βασιλέως Παύλου με αστικό λεωφορείο. Στη συνέχεια, πέρασε μπροστά από αστυνομικούς που βρίσκονται στο σημείο και να επιτίθεται με μπογιές στο κτίριο του προξενείου.

Εισβολή στο Βρετανικό Συμβούλιο
26 Απριλίου 2018

Παρόμοια επίθεση με τις παραπάνω ήταν και η εισβολή έκαναν μέλη του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κολωνάκι. Περίπου 20 άτομα μπήκαν στο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Φιλικής Εταιρείας και πέταξαν τρικάκια.
«Αυτό που γίνεται στη Συρία θα καταγραφεί στα βιβλία της ιστορίας ως το πρώτο παγκόσμιο πολεμικό έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας τον 21ο αιώνα. Μια χώρα, μια σειρά λαών, επί 7 χρόνια σφάζονται ανηλεώς, εκτοπίζονται από τη γη τους, φτάνουν κατά εκατομμύρια να θαλασσοπνίγονται για να σωθούν και να καταλήξουν θύματα πογκρόμ από ακροδεξιούς όχλους σε κάποια δυτική χώρα» ανέφερε ύστερα σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας για την εισβολή, σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Έφοδος στο σπίτι της πρέσβειρας της Αυστρίας
13 Μαΐου 2018

Αυτή τη φορά τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν αρκέστηκαν σε πρεσβείες και προξενεία, αλλά «αναβάθμισαν» τη «δράση» τους πραγματοποιώντας έφοδο στην κατοικία της πρέσβειρας της Αυστρία στην περιοχή του Ψυχικού. Οι δράστες πέταξαν τρικάκια στην είσοδο και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Σκοπός της εφόδου, όπως υποστήριξαν με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν η εναντίωση στην πολιτική που εφάρμοζε η Αυστρία στη Βιέννη απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Επίθεση με βαριοπούλες σε συμβολαιογράφο
15 Μαίου 2018

Με καλυμμένα τα πρόσωπα με μάσκες έσπασαν τα τζάμια του γραφείου, με σφυριά κατέστρεψαν τους υπολογιστές και τα φωτοτυπικά μηχανήματα μέλη του Ρουβίκωνα, ενώ έντρομοι οι υπάλληλοι του γραφείου παρακολουθούσαν την καταστροφή.
Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Όσοι συμμετέχουν σε διαδικασίες εξώσεων, κατασχέσεων και πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών θα βιώνουνε και την αντίδραση των από τα κάτω. Σήμερα λίγο μετά της 10 το πρωί επιτεθήκαμε στο συμβολαιογραφείο της Δάλλας Πολυζώη Θηρεσία».
Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος ξεμπρόστιασε τον Ρουβίκωνα με ρηξικέλευθη ανακοίνωση, μιλώντας για προβοκάτσια:
«Δεν υπάρχει περίπτωση πρώτης λαϊκής κατοικίας, που να έχει εκπλειστηριαστεί από εμένα. Αντίθετα, στο πλαίσιο της επαγγελματικής μου δραστηριότητας, ως συμβολαιογράφος, φροντίζω πάντα και με κάθε πρόσφορο τρόπο, να εξασφαλίζω ότι δεν θα εκπλειστηριαστεί από εμένα κανένα σπίτι φτωχών και αδύναμων ανθρώπων. Μάλιστα, λόγω της πολιτικής μου αυτής θέσης έχω στερηθεί συνειδητά αντικείμενο εργασίας».

Επίθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας
21 Μαΐου 2018

Λίγες μέρες αργότερα, ο Ρουβίκωνας δεν πτοήθηκε από το «κράξιμο» που έφαγε για τη συμβολαιογράφο και πραγματοποίησε επίθεση στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας με περίπου 70 άτομα, την ώρα που λάμβανε χώρα συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών για τον νόμο Κατρούγκαλου, για το ασφαλιστικό.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του φρουρού του κτιρίου, τα άτομα δήλωσαν μέλη του Ρουβίκωνα, φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια και μπογιές στην είσοδο του κτιρίου. Προκλήθηκαν ζημιές στη είσοδο του κτιρίου, καθώς κάποια άτομα έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου και έριξαν χρώματα.

Ντου στην Ακρόπολη και πανό υπέρ του Κουφοντίνα
14 Ιουνίου 2018

Η απεργία πείνας του «φαρμακοχέρη» της «17Ν» άγγιξε έντονα τον Ρουβίκωνα, που στο πρόσωπό του Κουφοντίνα μάλλον βλέπουν ένα ίνδαλμα και γι΄αυτό έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθειά του. Οι δράστες άπλωσαν πανό υπέρ του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα, κατηγορώντας την πολιτεία ότι «σκοτώνει» τον απεργό πείνας και ζητώντας να του χορηγηθεί η άδεια που ζητά.
Σε ανακοίνωσή του σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου ο «Ρουβίκωνας» αναφέρει πως επέλεξε τον Παρθενώνα διότι είναι «καλό σημείο» για να προσελκύσει την προσοχή τουριστών. Διευκρινίζει ωστόσο πως δεν πέταξε φέιγ-βολάν ή προκηρύξεις στην Ακρόπολη.

Ανεξήγητη, έως ύποπτη η στάση ανοχής της κυβέρνησης απέναντί στον Ρουβίκωνα

Μέσα από δηλώσεις τους, επιφανή στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις επιθέσεις, τους τραμπουκισμούς και τους βανδαλισμούς που έχει διαπράξει ο Ρουβίκωνας, έχουν δείξει κατά καιρούς ανεξήγητη ανοχή, έως και δικαιολόγηση των ενεργειών του.
Τόσκας: Ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει ο Ρουβίκωνας
«Είναι μικρό ποσοστό του όλου προβλήματος ο Ρουβίκωνας» δήλωσε αναφορικά με την παραβατικότητα ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι δράσεις τόσο από πλευράς του (Ρουβίκωνα) όσο και από άλλες, μικρές αναρχικές ομάδες λειτουργούν εις βάρος της κυβέρνησης.
Βούτσης: «Ακτιβισμός» η είσοδος μελών του Ρουβίκωνα στη Βουλή
«Επειδή, δε, έχει γίνει μόνιμο τροπάρι να αναφέρονται στον Ρουβίκωνα και το γνωστό ακτιβισμό με το πέταγμα του τρικ για την Ηριάννα και τον Περικλή πριν από δύο μήνες στο προαύλιο της Βουλής, θέλω να σας παραπέμψω στην τρισέλιδη επιστολή μου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να επισημάνω ότι δεν μιλάω δημόσια για λεπτά επιχειρησιακά θέματα» ενώ υποστηρίζει ότι «στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε σαφώς μη εφαρμογή των δεδομένων που σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπάρχουν και εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις! Είναι λεπτά επιχειρησιακά ζητήματά και εγώ δεν συμπεριφέρομαι ανεύθυνα να τα ονοματίζω δημόσια, ακριβώς γιατί συμβαίνουν και αυτά, να υπάρχουν δηλαδή παρεξηγήσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας που εντέλλονται υπό τον φρούραρχο στη βουλή και σε άλλες που ενδεχομένως απ’ έξω με άλλες εντολές κάνουν άλλες ενέργειες. Και ο νοών νοείτω….».
Κυρίτσης: «Κλασική περίπτωση ακτιβισμού»
Έτσι χαρακτήρισε την επίθεση Ρουβίκωνα στη Γαλλική πρεσβεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και τόνισε πως «δεν θα διαταράξει καθόλου τις σχέσεις μας με τη Γαλλία. «Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό», σημείωσε ο κ. Κυρίτσης, ενώ τόνισε επίσης πως οι πρακτικές του Ρουβίκωνα δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα».
Ο κατάλογος των ποινικά κολάσιμων «παρεμβάσεων» του Ρουβίκωνα είναι πολύ μεγαλύτερος, το ζήτημα όμως δεν είναι να τις απαριθμήσει κανείς. Η ουσία είναι ότι οι αυτόκλητοι τιμωροί με τις κουκούλες και τα σφυριά που ικανοποιούν τις ονειρώξεις των «ψεκασμένων» δεν έχουν καμία θέση και πρέπει να πάψουν να απολαμβάνουν την ανοχή της κυβέρνησης.
Γιατί, πολύ απλά, οι βανδαλισμοί δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η πρόκληση των θεσμών και η τρομοκρατική πρακτική του Ρουβίκωνα, καλλιεργεί τη η λογική «ό,τι δεν σου αρέσει, πήγαινε και σπάστο» και αυτή η λογική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive