Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει να εκθέτει ΣΥΡΙΖΑ και Μέγαρο Μαξίμου. Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Ο Ρουβίκωνας συνεχίζει να εκθέτει ΣΥΡΙΖΑ και Μέγαρο ΜαξίμουΠριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Ρουβίκωνας έκανε τη ζημιά στον πρωθυπουργό, ελάχιστες ώρες μετά την τοποθέτηση του κ.Τσίπρα ενώπιον των μελών της κυβέρνησής του. Πριν προλάβει δηλαδή να στεγνώσει το μελάνι από την ομιλία του κ.Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, όπου κατηγόρησε την ΝΔ για την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη, ο Ρουβίκωνας «εξέθεσε» με το καταδρομικό του χτύπημα στο ΣΤΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτοντας με το τρόπο του...
ολόκληρη την ρητορική που αναπτύσσει η κυβερνητική πλειοψηφία σχετικά με το ζήτημα της βίας στο δημόσιο βίο.

Για μία ακόμα φορά τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ δίστασαν να καταδικάσουν τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας, παρότι ο Ρουβίκωνας στόχευσε το απόγευμα της Δευτέρας σε έναν από τους «ναούς» της δικαιοσύνης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η κυβερνητική αυτή αφωνία επιβεβαίωσε όλους όσοι μιλούν για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής είχε από την Κέρκυρα αναφερθεί στο θέμα. «Δεν μπορεί να καταδικάζουμε απροκάλυπτα τέτοιες επιθέσεις και να μην καταδικάζουμε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας είναι αρεστός, στην κυβέρνηση γιατί προέρχεται από την ίδια ιδεολογική μήτρα» είχε σημειώσει ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή τα όσα είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Παρότι στην κυβέρνηση το αρνούνται κατηγορηματικά είναι μάλλον σαφές και μάλιστα με τον πιο έντονο τρόπο ότι στην καταδίκη πράξεων και φαινομένων βίας η κυβερνητική πλειοψηφία λειτουργεί με «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Αν ίσχυε το αντίθετο, ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για το αποδείξει;

Εάν το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέδιδε μία ανακοίνωση καταγγελτικού περιεχομένου, με αφορμή την δράση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στο απόηχο της σκληρής επίθεσης του πρωθυπουργού εναντίον της ΝΔ για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση που το Μέγαρο Μαξίμου είχε ακολουθήσει την παραπάνω επικοινωνιακή διαχείριση, θα είχε ένα επιχείρημα απέναντι σε όλους όσοι θεωρούν πως αντιμετωπίζει τα κρούσματα βίας α λα καρτ. Θα είχε καταδικάσει από την μία τον Ρουβίκωνα και από την άλλη θα είχε εξαπολύσει την επίθεσή του στην ΝΔ, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Αντιθέτως η κυβέρνηση επέλεξε την σιωπή που σε συνδυασμό με την κεντρική επιλογή να χρεώσει σε τμήμα της ΝΔ την επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, έβαλε «φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η οξεία επίθεση του κ.Τσίπρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξέπληξε κανέναν στην οδό Πειραιώς. Αντιθέτως επιβεβαίωσε όλους όσοι πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει τακτική τεχνητής όξυνσης, με στόχο την συσπείρωση του κομματικού του ακροατηρίου. Δεν είναι λίγοι εντός της ΝΔ εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον κ.Τσίπρα «ικανό για όλα» όσο η χώρα θα βαδίζει προς τις εκλογές, περιμένοντας μάλιστα και νέες επιθέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέρασε στην αντεπίθεση, πηγαίνοντας το χρόνο πίσω μέχρι και το 2008.
«Η πολιτική και ηθική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα» τόνισε σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΝΔ, χρεώνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα μία σειρά γεγονότων:
- Αυτός και το κόμμα του πρωτοστάτησαν και υπέθαλψαν τη βία το Δεκέμβριο του 2008.
- Αυτός και το κόμμα του προανήγγειλαν κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσαν για γερμανοτσολιάδες.
- Αυτός και το κόμμα του επέχαιραν για τις βίαιες επιθέσεις σε στελέχη άλλων κομμάτων και δημοσιογράφων, μιλώντας για «δικαιολογημένη αγανάκτηση».
- Αυτός και το κόμμα του έχτισαν καριέρες και τελικά κατέλαβαν την εξουσία επενδύοντας στη βία.

Το γεγονός πως όλα τα παραπάνω περιλήφθησαν σε δελτίο τύπου της Πειραιώς ασφαλώς και δεν αποτελεί τυχαία επιλογή. Δίνει το σήμα πως στην ΝΔ έχουν αποφασίσει να απαντούν σε κάθε κυβερνητική πρόκληση, στοιχείο που προϊδεάζει για μία σκληρή προεκλογική περίοδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive